AnaSayfa > Eğitim > Posbıyık'tan Eğitim Ve Öğretim Yılı Başında Öğrencilere Mesajlar

Posbıyık'tan Eğitim Ve Öğretim Yılı Başında Öğrencilere Mesajlar

"MUTLAKA HEDEFİNİZ OLSUN, OKULUNUZA, KENTİNİZE SAHİP ÇIKIN"

08.Eylül.2019 Pazar 16:31
A A

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yeni eğitim ve öğretim yılı başında ilköğretim öğrencileri ile lise öğrencilerine iki ayrı mesaj yayımladı. "Sevgili küçük arkadaşım" ve "Sevgili genç arkadaşım" başlıklı mesajlarda başarılar diledi, ‘’Sizler bana yol göstereceksiniz" dedi. Gençlerin okuluna, sokağına sahip çıkmasını istedi. "Mutlaka bir hedefiniz olsun ve bunun için çok çalışın" diye seslendi.

Karadeniz Ereğli'de yeni eğitim ve öğretim yılı heyecanı yaşanıyor. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ilköğretim öğrencileri ile lise öğrencilerine iki ayrı mesaj yayımlayarak başarı dileklerini iletti.

Posbıyık'ın yeni yılda küçüklere mesajı şöyle:

"Sevgili küçük arkadaşım,

Artık okul zamanı…Yeni şeyler öğrenecek, resimler yapacak,kitap okuyacak ve yazacaksınız.

Öğretmenleriniz sizleri yetiştirmek için özveriyle çalışıyor. Derslerinizde öğretmenlerinizi çok iyi dinlemenizi ve soru sormanızı istiyorum.

İyi beslenmeniz, sağlıklı büyümeniz ve her bakımdan güçlü olmanız için gerekli. O nedenle mutlaka kahvaltınızı yapmanızı ve okulda verilen yemekleri yemenizi, temizliğinize dikkat etmenizibekliyorum. Biliyor musunuz çocuklar, uyurken büyür! O nedenle uyku saatleriniz çok ama çok önemli.

RESİMLERİNİZİ GÖRMEK İSTERİM

Yaptığınız resimlerden, yazılarınızdan, çektiğiniz fotoğraflardan bana gönderirseniz çok sevinirim. Sizlerle daha çok görüşmeyi isterim. Bu kenti sizlerle yönetmek istiyorum. Çocuk Gazetesi çıkarmanızı destekleyeceğim. Birlikte kenti yeniden keşfedeceğiz. Şenlikler, etkinlikler düzenleyeceğiz. Sizler bana yol göstereceksiniz.

Sevgi, barış ve dostluk kentinin çok değerli çocuklarısınız. Ereğlili olmanın, burada yaşamanın ayrıcalığını hissedin.

Sevgilerimle"

Halil Posbıyık büyük öğrenciler için de ayrı bir mesaj kaleme aldı. "Sevgili Genç arkadaşım" başlıklı mesajda "Sevgi, barış, dostluk kenti Ereğlimiz sizlere emanet" diyen Posbıyık şunları söyledi:

"Gelecekte belki bu kenti yönetecek veya kamuda önemli görevler üstlenecek, belki girişimci olup yaratıcı ve yenilikçi fikirlerinizle iş insanı olacak, ya da sanat, edebiyat, spor alanlarında çok başarılı olup kentimizi, ülkemizi ulusal ve uluslararası düzeyde temsil edeceksiniz. Sizlere güveniyor ve inanıyorum. Sizlerin kendinize, arkadaşlarınıza, büyüklerinize, öğretmenlerinize ve hayata karşı saygılı davranışlarınızı gördükçe övünüyorum. İşte temsil ettiğim kentimizin gençleri, diyorum.

EYÜBOĞLU'NUN DİZELERİYLE SESLENDİ

Bu kentin seçilmiş Belediye Başkanı olarak, benim sizden beklentim ve dileğim; ailenize, sokağınıza okulunuza ve kentinize sahip çıkmanız, mutlu bireyler olarak büyümenizdir. Ereğli’de kültür sanat ve spor faaliyetlerini takip edip katılırken, diğer yandan derslerinizde en iyi olma çabası içinde bulunduğunuzu bilmek ve başardığınızı görmek istiyorum.

Hayatta her insanın hedefi olmalıdır. Hedefi olmayan insan pusulası olmayan tekne gibi savrulur. Sizler ileriki yaşlarınızda hedeflerinizi belirleyecek ve bunun için çok çalışacaksınız. Ne diyor Bedri Rahmi Eyüboğlu: ‘En azından üç dil bileceksin/En azından üç dilde düşünüp rüya göreceksin/En azından üç dil/Birisi ana dilin’

Özellikle gelişmekte olan bir ülkenin çocukları olarak dil öğrenmemizin önemini ne güzel anlatmış. Ereğli deniz kenti, sanayi kenti, yeniliğe açık bir kent... Türkiye’nin en güzel sahil parkına sahip kentlerin biri… Bunu en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim yılında sağlık, başarı dileklerimle sevgilerimi gönderiyorum."

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler