AnaSayfa > Sağlık > ESAT KIRATLIOĞLU, 90 YAŞINDA EREĞLİ'DE YÜZDÜ..

ESAT KIRATLIOĞLU, 90 YAŞINDA EREĞLİ'DE YÜZDÜ..

Kdz.Ereğli’de düzenlenen Spor etkinlikleri kapsamında Uluslar arası Açık Su yüzme yarışmaları yapıldı. 250 sporcunun katıldığı yarışmada kulaç atan eski bakan Esat Kıratlıoğlu ve Dünya Sualtı Şampiyonu Namık Ekin ayrı bir renk kattı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Artık denizlerimizi sadece seyretmek değil, yaşamımızın bir parçası haline dönüştürmeye kararlıyız” dedi.

08.Temmuz.2018 Pazar 15:38
A A

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Spor Organizasyonları şöleni kapsamında Uluslar arası Açık Su Yüzme yarışması düzenlendi.

Kdz.Ereğli Belediyesi ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü işbirliğinde liman içerisinde gerçekleştirilen bin 500 ve 3 bin metre açık su yüzme yarışmasına 250 sporcu katıldı. Yüzme sporu denilince ilerlemiş yaşına rağmen akla ilk gelen simalardan biri olan eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu ve Dünya Sualtı Yüzme şampiyonu Namık Ekin’de Ereğli’deki yarışlara katılarak ayrı bir renk kattı.
İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer’in düdüğüyle start alan yarışlarda Eski Bakan Kıratlıoğlu, Namık Ekin ve eski yüzücülerden Levent Aksüt, bin 500 metre kategorisinde kulaç atarak yarışmayı tamamladılar.

KIRATLIOĞLU: EREĞLİ İNSANI KADAR, PARKURUDA GÜZEL
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın bitiş noktasında karşıladığı Bakan Esat Kıratlıoğlu, gençlere ve herkese yüzmeyi tavsiye ederek; “Genç yaşımdan itibaren yüzüyorum ama insan 90 yaşına gelince ayrı bir heyecanlanıyor. Bütün spor dalları güzel ama en güzel spor dalı yüzme. Sağlıklı bir hayat için gençlerimiz ve halkımız mutlaka yüzsünler. Bugün, Ereğli insanı kadar, parkuruda güzel onu gördük” dedi.
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise, bu tür organizasyonları süddüreceklerini belirterek; “Artık denizlerimizi sadece seyretmek değil, yaşamımızın bir parçası haline getirmek için kararlıyız” dedi.
Yarışma sonunda 250 sporcuya katılım madalyaları verilirken, bin 500 ve 3 bin metrede dereceye girenler yaşlarına göre 13 ayrı kategoride ödüllendirildi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler