AnaSayfa > Güncel > KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, SİVRİSİNEKLERE KARŞI İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, SİVRİSİNEKLERE KARŞI İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Kdz. Ereğli Belediyesi, sıcak havayla birlikte artan sivrisineklere karşı 31 mahallede ilaçlama çalışması başlattı, dereler ve sulak alanlar ilaçlanıyor.

01.Haziran.2022 Çarşamba 15:27
A A

Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Vektör Kontrol ve İlaçlama Merkezi tarafından, kent genelinde sivrisineklere karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.
Sivrisineklerin üreme alanları olan dere yatakları gibi sulak yerlerde larva mücadelesini tamamlayan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hava sıcaklıklarına paralel artan sivrisineklere karşı kent genelinde ilaçlama yapıyor.
Veteriner İşleri Müdürü Erdal Terzi, konuya ilişkin şunları söyledi:
“Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Vektör Kontrol ve İlaçlama Merkezi tarafından yaz aylarında yürütülen zararlı vektörlerle mücadele hizmetlerine başlanmıştır. Sulak alanlardaki larva mücadelesinin ardından önümüzdeki günlerde araç üstü ULV cihazları ile uçkun vektör mücadelesi başlayacaktır. 4 adet araç üstü ULV makinesine ilaveten yeni alınan Mistblower cihazı ile birlikte toplam 5 adet araç üstü ilaçlama ekibiyle tüm mahallelerimizde periyodik olarak uçkun vektör mücadelesi yapılacaktır.”

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler