AnaSayfa > Ekonomi > ERDEMİR VAKFI'NDA ŞOK GELİŞME

ERDEMİR VAKFI'NDA ŞOK GELİŞME

Yerel seçimlerden önce Erdemir Vakfına kesilen 129 milyonluk para cezası, Milletvekili Ercan Candan tarafından ‘halledeceğim’ denilerek oy deposu olarak kullanılmıştı. 10 bine yakın Vakıf üyesi, seçimlerin ardından 2 ay geçmesine rağmen Ercan Candan’ın bir çözüm bulmaması üzerine, konuyu adli makamlara taşıdılar.

03.Haziran.2014 Salı 13:57
A A

Erdemir Mensupları Yardımlaşma Sandığı Vakfına yerel seçimlerden önce şok vergi cezası gelmişti. 129 milyon liralık para cezasını toplam 10 bine yakın olan Erdemir çalışanı ve emeklisinden tahsil edilmesi planlanıyordu.

Maliyenin kestiği bu cezayı Milletvekili Ercan Candan’ın seçimden önce ‘halledeceğim’ diyerek üyelerin umutlarını oy deposu olarak kullandığını anlayan Erdemir Vakfı'na üye ve emekliler,  vakıftaki paralarından %17 oranında kesinti yapılmasına dair Erdemir Vakfı Genel Kurulu'nun 20 Ocak 2014 tarihli kararıyla ilgili olarak, Avukat İ. Levent Dinçer aracılığıyla dava açtı.

Seçimlerden önce Halil Posbıyık aleyhine propaganda olarak ta kullanılan cezanın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Milletvekili Ercan Candan’ın yine siyasi malzeme olarak kullanacağını düşünen üyeler, haklarını adli yoldan arayacaklar.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler