AnaSayfa > Güncel > ZONGULDAK'A ŞEHİT ACISI DÜŞTÜ..

ZONGULDAK'A ŞEHİT ACISI DÜŞTÜ..

Diyarbakır'daki saldırıda şehit olan polis Zonguldaklı...

23.Temmuz.2015 Perşembe 19:25
A A

Diyarbakır'da uğradıkları hain saldırıda şehit olan polis memuru Tansu Aydın'ın Zonguldak'ta bulunan baba ocağına ateş düştü. Ailenin evde olmaması sebebiyle ilk haber komşularına verildi. Olayı duyan komşuları büyük şaşkınlık yaşadı.

Diyarbakır'da gittikleri bir ihbarın ardından silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Polis Memuru Tansu Aydın'ın (37), Zonguldak'ta bulunan baba ocağına ateş düştü. Şehit haberinin ardından Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri baba Fikret Aydın ve anne Ulviye Aydın'ın yaşadığı Yayla Mahallesi'ndeki eve geldi. Ancak ailenin Antalya'da yaşayan kızlarının yanına gittiği öğrenildi. Olayı duyan komşuları ise büyük şaşkınlık yaşadı. Komşular, kapıya gelen polis ekiplerine ailenin evde olmadığını söyledi.

Polis ekipleri, baba Fikret Aydın'ın akrabalarının bulunduğu eve hareket etti.


DİYARBAKIR'DA NE OLDU?

Diyarbakır'da polis ekiplerine gerçekleştirilen silahlı saldırıda 2 polis memuru ağır yaralanmıştı. Yaralılardan başından vurulan Tansu Aydın kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Tansu Aydın’ın Zonguldaklı olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre olay, Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın vurulduğu Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde meydana geldi. İddialara göre, 155'i arayan bir kişi, Şehitlik caddesinde bir trafik kazasının meydana geldiğini belirterek, olay yerine ekip istedi. Bir süre sonra ihbar yapılan bölgeye bir trafik polisi ekibi gönderildi. Ancak ihbar edildiği gibi bir kazanın olmadığını gören polisler, çevredeki esnaflara kaza olup, olmadığını sormak için araçlarından indi. Bu sırada polisler, henüz kimlikleri belirlenemeyen bir grup tarafından çapraz ateşe alındı. Olayda bir polis memuru başından, bir polis memuru da ayak ve göğsünden yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Burada polislerden Tansu Aydın şehit oldu, diğer polisin de sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi. Öte yandan, olay nedeniyle bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çok sayıda zırhlı polis aracı ve polisin katıldığı operasyona iki helikopter de havadan destek verdi. Saldırgan iki kişinin Ben-u Sen mahallesine kaçtığına ilişkin ihbar alan polis, bu mahalleye de operasyon düzenledi. Ancak henüz saldırganlar yakalanamadı. Operasyon ve olay yerindeki incelemeler sürüyor.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler