AnaSayfa > Güncel > TURİSTLERİN PARK SORUNU ÇÖZÜLECEK

TURİSTLERİN PARK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cehennemağzı Mağaraları’nı görmek için gelen turistlerin yaşadığı otopark sorununu ortadan kaldırmak için başlattıkları çalışmaları denetledi. Başkan Posbıyık, DSİ’den izin alarak aynı bölgede dere ıslahı da yaptıklarını belirtti.

28.Eylül.2020 Pazartesi 15:55
A A

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cehennemağzı Mağaraları bölgesinde ziyarete gelen turist otobüsleri ve vatandaşların arabaları için başlatılan otopark çalışmalarını yerinde inceledi.
Başkan Yardımcısı Oğuz Cömert ve çalışmayı gerçekleştiren ilgili firma yetkililerinden bilgi alan Posbıyık’a, vatandaşlar evlerinin balkon ve camlarına çıkarak alkışlarla destek verdi. Yapılan çalışmanın turizme katkısı olacağını anlatan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:
“Cehennemağzı Mağaraları uluslar arası değeri olan Herkül’ün ziyaret ettiği, Argonot seferlerini yaptığı, üç başlı köpek Kerberos’u yakalayıp kralın önüne getirdiği çok önemli tarihi bir mevki. Buraya Türkiye’nin her tarafından hatta yurt dışından turistler geliyor. Buradaki en büyük sıkıntımız Türkiye’nin dört bir tarafından gelen turist otobüsleri park edecek alan bulamıyordu. Gerekli izinleri aldık, istinat duvarı yapıyoruz. Üzerini asfaltlayacağız, gelen otobüsler için otopark yapacağız. Turizme katkısı olacağına inanıyorum. Aynı zamanda dere ıslahı yapıyoruz. DSİ’nin yapması gerekiyordu ancak ödenekleri olmadığı için izin aldık, karşı tarafa da bir istinat duvarı inşa edeceğiz. Derenin de ıslahı olmuş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler