AnaSayfa > Güncel > BELEDİYE, YALAN HABERE CEVAP VERDİ

BELEDİYE, YALAN HABERE CEVAP VERDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, İHA tarafından yapılan 'İftar öncesi belediye yemeği geri aldı' şeklindeki yalan haberine cevap verdi.

19.Nisan.2022 Salı 12:42
A A

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Basın, yayın organları ile sosyal medyada ‘Kdz. Ereğli Belediyesi iftar öncesi yemeği geri aldı’ şeklinde gerçeğe aykırı, yanlış ve maksatlı bilgiler içeren haber ve yorumlar üzerine bu açıklamanın yapılması zorunlu hale gelmiştir.

1. Müdürlüğümüz,ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ve yardım koşulları oluşan vatandaşlarımızın talebi üzerine gıda kolisi, sıcak yemek, aceze,ikinci el ev eşyası ve elbise yardımlarında bulunmaktadır.
2. Habere konu edilen aile, 2020 ve 2021 yılında pandemi nedeniyle sıcak yemek talebinde bulunmuş, 65 yaş üstü vatandaşların dışarı çıkamamaları nedeniyle herhangi bir gelir tespitinde bulunulmadan talepleri karşılanmıştır. Aile, 2022 yılı Ramazan ayında da sıcak yemek talebinde bulunmuştur. Kendi beyanlarına göre, yaşlı ve evde iki kişi yaşadıkları bildirilmiştir. 3 gün süreyle kendilerine sıcak yemek ulaştırılmıştır.
3. 5 Nisan 2022 tarihinde belediyemize komşuları ve muhtarlık tarafından ‘ailenin ihtiyacı olmadığı’ ihbarı yapılmış, bunun üzerine müdürlüğümüz personeli ve zabıta görevlisi ile denetime gidilmiştir.
4. Yapılan incelemede, Necati Öztürk’ün 4 bin 98 TL emekli maaşı aldığı, kendisine ait Belen Mahallesi’nde 3 katlı evi, Gülüç Beldesi’nde 1 dairesinin olduğu, aracının olduğu, evinin altında 150 civciv olduğu ve pazarlarda yumurta satışı yaptığı tespit edilmiştir.
5. Ayrıca, kişinin beyanının aksine evde 2 kişi değil, kızları Yaşare Öztürk ile birlikte yaşadıkları belirlenmiştir.
6. Denetim ekibi, yardım koşulları oluşmadığı için kendilerine sağlanan sıcak yemek yardımı hizmetinin bir sonraki günden itibaren kesileceğini bildirmiştir.
7. Haberde iddia edildiği gibi, iftar öncesi verilen yemeğin geri alınması söz konusu değildir ve iddialar gerçek dışıdır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur. "

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler