AnaSayfa > Siyaset > BOZKURT: “KDZ. EREĞLİ, ULUSLARARASI BOYUTTA ÖNEMLİ BİR İLÇEDİR”

BOZKURT: “KDZ. EREĞLİ, ULUSLARARASI BOYUTTA ÖNEMLİ BİR İLÇEDİR”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, 18 Haziran 1920 tarihinin Kdz. Ereğli nezdinde Türkiye Cumhuriyeti için çok özel ve önemli bir tarih olduğunu söyledi.

17.Haziran.2021 Perşembe 10:57
A A

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Kdz. Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında Kdz. Ereğli’nin 8 Haziran 1920’de Fransızlar tarafından işgal edildiğini ve ilçe halkının direnişiyle on gün gibi kısa bir sürede ilçenin kurtulduğunu anımsatan Bozkurt, şunları kaydetti:

“Kdz. Ereğli, 18 Haziran 1920'de düşman işgalinden kurtulmuştur. Daha sonra 9 Şubat 1921'de Kurtuluş Savaşımızın tek deniz savaşı Kdz. Ereğli kıyılarında gerçekleşmiş, Alemdar Gemisi’nin kahraman mürettebatının destansı mücadelesi sırasında Recep Kâhya, Kurtuluş Savaşımızın tek deniz şehidi olma şerefine nail olmuştur. Alemdar Gemisi, Kurtuluş Savaşımız boyunca savaş malzemelerini taşıyan gemilere kılavuzluk görevi yapmış ve çetelerle de savaşmıştır.

Cumhuriyetle birlikte taşkömürü ve çilek üretimindeki artış, deniz ve kara taşımacılığındaki kolaylık ve olanaklar, ilk konserve fabrikasıyla Osmanlı Çileğinin ünlenmesi ilçemizin değerini artırmıştır. Bu nedenlerden dolayı Ereğli'miz, ülkemizin en büyük sanayi tesisinin kurulması ve gelişen yan sanayi ile birlikte bugünkü ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlikle uluslararası boyutta tanınan önemli ilçeler arasına girmiştir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, Ereğli'mizin düşman işgalinden kurtuluşunu sağlayan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor; tüm halkımızın 101. Kurtuluş yıldönümünü kutluyorum."

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler