AnaSayfa > Siyaset > AK PARTİ'DE, 'DİVAN' TOPLANDI..

AK PARTİ'DE, 'DİVAN' TOPLANDI..

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Divan Kurulu Toplantısı Gülüç Anadolu Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıda kim ne dedi?

15.Aralık.2015 Salı 13:51
A A

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Divan Kurulu Toplantısı Gülüç Anadolu Otel'de gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen İlçe Divan Kurulu toplantısına AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Genel ve Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra partililer katıldı.

Toplantının Divan Başkanlığına AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mehmet Keleş seçilirken, divanda parti çalışmalarının yanı sıra bundan sonra izlenecek yolla ilgili genel değerlendirme yapıldı.

ÇAKIR, "EREĞLİ'DEKİ 4 BELEDİYEYİ DE ALACAĞIZ"

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Çakır, 1 Kasım seçimlerinde elde edilen başarıdan ötürü partilere teşekkür ederek şöyle dedi:

"1 Kasım seçimlerinden sonra yaptığımız ilk ilçe danışma kurulu toplantısını gerçekleştiriyoruz. Ben ilçe Başkanı olarak 3 yıldır görevdeyim. Son genel seçimlerde Ak Parti'nin bugüne kadar aldığı en yüksek oyu Ereğli'de aldık. 1 Kasım seçimleri bitti, tekrar yeni bir seçim varmış gibi hazırız.

Bundan sonra 2019 seçimleri var. Bu seçimlerde Ereğli'de bulunan 4 belediyeyi de almak istiyoruz. 1 Ocak 2016 gününden itibaren tekrar başlayacağız çalışmalara. Zamanı en iyi şekilde değerlendirip, 4 belediyeyi de kazanmanın temellerini atacağız.

"YOLLARDA ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİK."

Ereğli'mizin sorunlarına değinecek olursak; Ereğli-Devrek, Ereğli-Zonguldak karayolu önceliğimiz. Bu yolların ardından, Ormanlı-Alaplı arasındaki yol ile ilgili olarakta çalışmalar yapıyoruz.

2016 yılında Ereğli-Devrek yolunu ihaleyle tek bir firmaya vererek, inşallah yol sorununda yaşanan problemin çözümü için adımı atacağız. Diğer yandan Ereğli-Zonguldak arasında Kandilli kavşağına kadar ihale edilen yolumuzu da yüklenici firma 2016 yılı sonuna kadar tamamlayarak bizlere teslim edecek. Nitekim Kdz. Ereğli'de Yeni Hastane bölgesinde köprülü kavşakta devam ediyor. Açıkçı Ereğli olarak yollarda önemli yol kat ettik.

"BELEDİYE SORUNLARI ÇÖZÜYOR"

Ereğli belediyemiz gerek İmam Hatip Lisesinde olsun, gerekse Nurdan Oğuz Okul inşatlarında olsun, gerekli tüm yardımları yapıyor ve süreci hızlandırma adına çalışıyor. Bu sebeple Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal'a teşekkür ediyorum. Eğitimde ikili öğretimden biran önce çıkma adına gerekli tüm girişimleri yapıyoruz, belediyenin desteği ile okul sorunlarımızı yavaş yavaş aşıyoruz.

"REFERANDUM OLABİLİR"

2016 yılında referandumda olabilir! Bizim hazır olmamız lazım. Ereğli tarihinde AK Parti bugüne kadar aldığı en yüksek oyu aldı. Bu insanlar, bu oyu bize verdiyse hakkını ödememiz lazım. Her alanda ödememiz lazım. Mesela teşkilat yapısında eksik gördüğümüz nokta varsa yeniden yapılanacağız. Hiç bir zaman gevşemeye rehavete kapılmayacağız."

"20 AYLIK ÇALIŞMALARI ANLATTI"

Çakır'ın ardından konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise 20 ayda yapılan çalışmaları anlattı, kamuoyunun yapılan çalışmaları takdir ettiğini belirtti.

Uysal "Vatandaşla hiç bir zaman irtibatı kesmiyoruz. Söz verdiğimiz gibi bayram, Cumartesi-Pazar demeden, dinlenmeden, halk ile bir araya geliyoruz. Ereğli'nin sorunlarını Ankara’da taşıdığımızda çözemeyeceğimiz, yapamayacağımız bir şey yok olmaz. Son seçimler bize gösterdi ki; Türkiye'nin AK Parti'ye ihtiyacı var, sadece ülkemizin değil, tüm insanlığın partimize ihtiyacı olduğu bir gerçek.

Son seçimlerde biz Ereğli'de üzerimize düşüne yaptık. 7 Haziran'da kaybettiğimiz 3.'cü Milletvekilliği aldık. Vatandaş için en yakın temas noktası belediyedir. Gençlik merkezini kazandırıyoruz, isteklerimizden biri buydu. 4 dönüm araziyi gençlik merkezi yapılması için bakanlığımıza hibe etmiştik. Son olarak Ereğli'de 3 adet Aile Sağlık Merkezine ihtiyaç var. Bunlar öyle bir sağlık merkezi olması lazım ki, her ihtiyaca cevap verebilmeli." şeklinde konuştu.

"ÖĞRENCİ SAYISINI 11'E ÇIKARACAĞIZ."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise yaptığı konuşmada, tersanelerden, OSB'ye, Fakülteden Rus jetinin düşürülmesine kadar pek çok konuda açıklamada bulundu.

Ereğli'de Üniversite öğrenci sayısını 11 Bin seviyesine çıkarmak için çalışacaklarını kaydeden Çaturoğlu şunları söyledi:

"Şimdi Turizm fakültemizin kurulma onayı bakanlar kurulundan çıkacak. Biliyorsunuz YÖK kurma kararı almıştı. Bu süreci hızlandıracağız. Ereğli Merkez nüfusu 110 Bin ve bizim nüfusun yüzde 10'u öğrenci olacak şekilde planlama yapmamız gerekiyor. Bu işin sıkı takipçisiyiz.

"TERSANELERDE KAYNAK SORUNU VAR."

Son zamanlarda sık sık tersanecilerle bir araya geliyoruz. Burada farklı çalışmalara ihtiyaç var. Mesela bakım, tamir gibi. Her şeyden önemlisi tersane sahiplerinde kaynak sorunu var. Müşteri gemi siparişi verecek, bizim tersanecilerden teminat istiyor, bizimkilerde bu teminatı bankadan veremiyorlar. Gemi talep eden de işi vermekten vazgeçiyor. Bu tersanecilere kaynak yaratmak lazım.

"OSB'LER GENİŞLEYECEK"

Ereğli'de Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmaları da bizim gündemimizde şu anda yüzde 60 doluluk oranında ulaştı. Hedefimiz yüzde yüz seviyesi ulaştırmak. Açıkçası Ereğli ve Alaplı OSB'lerin genişletilmesi gerekiyor. Ereğli ve Alaplı'yı bir düşünmek lazım, çünkü OSB zaten birbirine sınır. Alaplı parselasyon aşamasında Bunlarla ilgili çalışma yapmamız lazım. İnşallah teşvikte değişiklik olursa, sorunda kendiliğinden çözülür.

"RUSYA HADİSESİ"

Rusya ile aramızda bir hadise oldu. Bizim tarafımızdan sınırlarımızı ihlal eden bir uçak düşürüldü. Bu işin arka planı hem Başbakanımız hem de Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı. Velev ki haksız olarak düşürsek, ne olacak. Evet biz haklıyız düşürmekte, çünkü bağımsız egemen bir ülkenin toprak bütünlüğü ihlal edilmiş. 5 dakikada 10 kere ihtar edilmiş, ihtara cevap vermemiş, dost mu düşman mı belli değil, düşürülmüş. Bizim içimizde öyle hainler var ki, 'Rusya 5 bin kilometreden gelmiş Suriye sınırımızda ne arıyor' diye sormuyor da Türkiye’yi suçluyor."

ÖZBAKIR, "AK PARTİ AİLEM"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ise, Mecliste Zonguldak'ı en iyi şekilde temsil ederek, ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.

Özbakır, "AK Parti benim ailem. Son 2 seçim bizi desteklediniz sizler ve bizler büyük gayret gösterdik, şimdi meclisteyiz. İnanın en iyi şekilde sizleri mecliste temsil edeceğiz. Arkadaşlar 25. Dönem Meclis döneminde fazla bir çalışmamız olmadı. 1 Kasım'dan sonra muhalefet ezik kaldı. 8 aydır sahadayız, o kadar çalıştık, ama CHP-HDP bir arada meclisi çalıştırmamak içim ellerinden geleni yapıyorlar o zaman bu kadar yorulmadık. İnanır mısınız yarım saatlik güvenoyunu, 4.5 saate yapabildik. Muhalefet çok zorluk çıkarıyor. Mecliste sinir harbi yapıyorlar, başarılı çalışmalar yaptık. Terörler mücadele ettiğimiz gibi muhalefet ile de sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Her ilçemizin sorunları var, bunları çok iyi biliyoruz. Önümüzdeki 4 yıl bu sorunların çözümü için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bize destek olun, sahip çıkın yeter" şeklide konuştu.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler