AnaSayfa > Güncel > EREĞLİ'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU..

EREĞLİ'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU..

Kdz Ereğli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk anıtı önünde ve Devrim bulvarında törenler düzenlendi.

30.Ağustos.2014 Cumartesi 17:41
A A

Zafer Bayramı’nın 92’nci yıl dönümü Ereğli’de çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Kdz. Ereğli’deki ilk tören sabah Saat:9.00’da Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Devrim Bulvarındaki geçit töreni ile sona erdi. Devrim bulvarında düzenlenen geçit töreni öncesi Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal ile askeri araç üzerinde halkın zafer bayramını kutladı. İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Deniz Kıdemli Binbaşı Sami Tulgar yaptı.

30 Ağustos Zaferi’nin Zafere inanan, kendisine güvenen askerine destek olan, hürriyete gönül vermiş, bütün imkansızlara rağmen güçlü düşmanlarını yenmeyi başarmış, bir milletin destanı olduğunu dile getiren Tulgar, yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Yalnız Türk milleti İçin değil, aynı zamanda bütün dünya için öneme sahip çok şöhretli tarihi olayın, tarihi zaferin 92’nci yılını kutluyoruz. Bugün tarihinin hiçbir devresinde Hürriyeti’nden ödün vermemiş, Büyük Türk Milleti’nin istilacı düşmanlara karşı, kanını ve canını ortaya koyarak verdiği hayatta kalma ve istiklalini sürdürme mücadelesinin sonucuna ulaştığı çok anlamlı bir gündür. Bugünün değerini anlamak, ancak dünü öğrenmektir, Osmanlı imparatorluğu, Trablusgarp ve Balkan savaşlarında girdiği 1. Dünya savaşında çok ağır şartlarda Sevr anlaşmasını imzalamaya zorlanmış ve bunun kabulü ile aziz vatanımızın parçalanması istenmiştir. Mondros Mütarekesinden sonra İtilaf Devletleri Boğazlar ve İstanbul’un, İngilizler Musul, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ı, Fransızlar Adana ve Kayseri’yi, İtalyanlar Antalya ve Konya’yı, Yunanlılar ise 15 Mayıs 1919’da İzmir’i işgal etmişlerdir. Ancak işgal devletlerinin gözden kaçırmış oldukları bir husus vardı. Türkler tarihin hiçbir evresinde esaret altında yaşamış, onurlu ve şerefli ulustur, böylece işgalciler her zaman hür ve bağımsız olmuş bir milleti karşılarına almışlardır. Çok zor şartlar altında planlanan ve hazırlanan büyük taarruzun amacı, sürpriz karşı harekâtla güçlü düşman mevzilerini yaymak ve sayıca çok görülen düşmanı kesin bir darbe ile mağlup etmektir. Bu taarruzda Türk’ün anayurdunu işgal eden düşman yok edilmeden ara verilmeyecektir. Büyük taarruzlar, çok büyük fedakârlıkla yapılan hazırlıkların sonunda 92 yıl önce 26 Ağustos’ta başlanmıştır. Türk’ün gerçek kurtuluş güneşi ise 30 ağustos 1922 sabahı düşmanı kesin yenilgisi ile doğmuştur. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular ilk hedefiniz, Akdeniz’dir” ileri emrini alan kuvvetlerimiz 9 Eylül 1922 tarihine kadar benzeri görülmemiş bir azim ile muazzam bir meydan savaşı vermiş ve düşmanı denize dökmüştür.30 Ağustos Zaferi, zafere inanan ,kendisine güvenen askerine destek olan,hürriyete gönül vermiş ,bütün imkansızlara rağmen güçlü düşmanlarını yenmeyi başarmış,bir milletin destanı’ dır.Bu askeri zafer ile bağımsızlığı getiren siyasi zaferlerinde önü açılmıştır.Türk silahlı kuvvetleri 92 yıl önce olduğu gibi bugünde üstün vazife anlayışı içerisinde vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna canını seve seve feda etmeye hazırdır.Türk’ün varlığını sürdürmesine imkan veren bu Ulusal Zaferin 92’nci yıldönümünde başta ebedi Başkomutanımız eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun liderliğinde istiklal ve hürriyet için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz “dedi.

Tulgar’ın konuşmasının ardından, Kdz. Ereğli Nurdan Orhan Oğuz Okulu öğrencisi Tuğba Alagöz "Zafer Türküsü" adlı şiirini okudu. Halk oyunları gösterilerin ve Devrim bulvarında düzenlenen geçit törenin ardından tören sona erdi. Devrim bulvarında düzenlenen geçit törenine, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Temel, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Ali Azar, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Meclis Üyeleri ve askeri Erkân’ın yanı sıra daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler