AnaSayfa > Siyaset > ÇAKIR'DAN AYLIK DEĞERLENDİRME..

ÇAKIR'DAN AYLIK DEĞERLENDİRME..

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, aylık değerlendirme toplantısında Ereğli’de yapılacak olan 2 tane butik hastane onayının dün akşam Sağlık bakanlığı tarafından verildiğini ve Ereğli ile Ilıksu arasındaki duble yolun da ihalesinin tamamlandığını açıkladı.

30.Mart.2016 Çarşamba 17:31
A A

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, AK Parti Kdz. Ereğli ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunurken vatandaşlara iki tane müjde verdi.

 “ULAŞIM SORUNLARINDA SON DURUM”

Ereğli’de duble yolların yapılması sebebiyle meydana gelen ara yol ile yan yol sorunlarının da çözülmeye başlandığını ifade eden Çakır şunları söyledi:

“Her ay basın mensupları ile bir araya geliyoruz. Gelişmeleri paylaşmayı amaçlıyoruz. Önce Ulaştırma ile alakalı sorunlardan bahsedecek olursak köylerimizin giriş ve çıkışları ile alakalı sorunları olan bölgelerimiz vardı. Bu noktada Karayolları 15. Bölge Müdürümüzü AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu ile birlikte bölgemize davet ettik. Sayın Genel Müdürümüz ile şantiyede ve sorunların olduğu yol güzergâhlarında incelemelerde bulunduk.

Mesela Bayat köyümüzün hemzemin ile ilgili sorunları vardı. Bunu girişimlerimiz ile birlikte çözüme kavuşturduk. Tarlalarına ulaşamayan vatandaşlarımız vardı. 2004’den bu yana Üçköy’de yaşanan sıkıntılar vardı. 3-4 km. fazla yol almak zorunda kalıyorlardı.

Cemaller Köyünde yan yol sorununu İl Özel İdarenin imkanları ile aşacağız. Karayolları bölge müdürlüğümüz onay verdi.

Öte yandan Elmacı köyünün girişten kaynaklanan sorunları vardı. O yolu da genişletiyoruz. Bölge müdürü geldiği zaman Karayolları ile sorunu olan tüm muhtarları davet ettik. Sağ olsunlar hepsi katıldı. Kepez’de 5 noktada yollara cep yapılacak. Kıyıcak, Elmatepe ve diğer bölgelerden gelen taleplerin hepsini değerlendirdik, süratle bitireceğiz.

“EREĞLİ- ZONGULDAK YOLU İHALE EDİLDİ.”

Dün ihalesi gerçekleşen; Zonguldak ve Ereğli için önemli bir yol olan Kandilli Ilısu arasındaki yolun ihalesi yapıldı. Sıcak asfalt yapılacak. Avrupa standartlarının üzerinde bir yol olacak. Kandilli Tepesi ile Kepez arasının da Mayıs ayında asfaltlanması yapılacak. Duble yol ağına alacağız.

“KÖPRÜLÜ KAVŞAK AĞUSTOSTA BİTİYOR.”

Köprülü kavşakla alakalı; hastane kavşağı dediğimiz köprü, Temmuz-Ağustos ayından itibaren hizmete açılacak. Hastaneye daha kolay ulaşılmış olacak. Kızılcapınar köprüsünden 6 km. yol ormanlıya yapacağız. Proje çalışmaları başlayacak. Ormanlı Kızılcapınar arasındaki yolu genişleteceğiz.

“OKULLAR TEKLİ EĞİTİME GEÇECEK”

Ereğli’nin bir an önce tekli eğitime geçmesi lazım. Yapılacak ve yapılması beklenen okulları engelleyen olursa şikayet edeceğiz. Bakanlığa okul taleplerimizin hepsini ilettik, takipçisi olacağız.

“PTT’YE PERSONEL İSTEDİK”

Ereğli’mizin PTT’sinde hizmetlerin daha hızlı sürdürülebilmesi için kadro talebinde bulunduk. 6 personel daha bekliyoruz. Ormanlı’daki PTT açılışına Genel Müdürümüzü davet ettik. Mayıs ayı gibi açacağız.

“BUTİK HASTANE İÇİN ONAYLAR GELDİ”

Halk sağlığı merkezi ya da butik hastane olarak açıkladığımız hastanede var. Dün akşam itibariyle bakanlık onayı ile Ereğli’ye iki tane hastane açma onayı geldi. Hastanelerin bir tanesi için eski hastane bölgesinde dedik. Hastane binasında değil. Biz hastaneyi fakülteye devir ettik. Oraya yapmayacağız. Hastaneyi bin metre kare alanları içinde 6 doktorun olduğu röntgenin, tahlillerin yapıldığı, ilaç yazılabildiği aile hekimleri ile 112’nin de kuruma monte edilebildiği bir proje. Kemer dediğimiz Kırmacı mahallesinde yapılacak yeri henüz belli değil. Nitekim O bölgede bulunanlar iki vasıtaya binek zorunda kalıyor. Hizmeti vatandaşın ayağına getirelim dedik. Diğerini Gülüç istikametinde yapmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızı en yakın halk sağlığı merkezine ulaştırarak Devlet Hastanesindeki kaliteyi artıracağız ve gereksiz yığılmayı azaltacağız. Son olarak bu yılsonuna yetiştirmezsek 2017 yılında ikisinde açmış olacağız.”

“VERGİ DAİRESİ MAYIS AYINDA AÇILIYOR”

Kdz. Ereğli’de inşaatı devam eden Vergi dairesi Mayıs ayı sonunda vatandaşların hizmetine sunacağız. Çalışanlarımızın daha rahat çalışması mükelleflerimiz için önemli ir projeyi hayata geçiriyoruz.

Emniyetle alakalı başta Zonguldak İl Emniyet Müdürümüz Osman Ak ile Kdz. Ereğli İlçe emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum. Araç filosunun genişletilmesine verdiği destekten ötürü bunu söylüyorum, asayişin sağlanması adına söylüyorum. Emniyetle alaklı vatandaşlarımızdan taktir alıyoruz. Hepimizin emniyeti tebrik ediyoruz.

“TTK ALACAĞIZ İHALEYE ÇIKACAK”

TTK’nın Alacağız olarak bildiğimiz Kandillideki maden ocağı ile ilgili bakanlar kurulu kararını bekliyoruz. Tüm bölge Milletvekillerim bu konudan çok çalışıyorlar.”

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler