AnaSayfa > Kültür - Sanat > “KDZ.EREĞLİ BİR CAZİBE MERKEZİ”

“KDZ.EREĞLİ BİR CAZİBE MERKEZİ”

Kdz.Ereğli Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, son nüfus sayımına göre ilçenin nüfusunun arttığına dikkat çekerek; “Zonguldak ilinin ilçeleri arasında nüfusu artan tek ilçeyiz. Bu da gösteriyor ki Ereğli bir cazibe merkezi, gittikçe işler daha da iyiye gidiyor. Hiçbir zaman bu azimden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

07.Şubat.2018 Çarşamba 13:00
A A

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında belediye meclisinin şubat ayı ilk oturumu AKM Nikah salonunda gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gündem dışı konuşmasına Türk Ordusunun Afrin operasyonuna değinerek başladı. Mehmetçiğe başarılar dileyen Başkan Uysal; “Türk ordusu Afrin’de mücadele ediyor. Rabbim ordumuzu korusun. Muzaffer kılsın. Son derece önemli bu operasyondu bizlerde Mehmetçiğimizin yanındayız” dedi.

TÜRKİYE ŞAMPİYONUNA TAM ALTIN ÖDÜLÜ
Ereğli Belediyespor Kulübü’nün 16 yaşındaki sporcusu Öznur Özsoy’un Nevşehir’de gerçekleştirilen, Yıldızlar, Gençler ve Büyük Kızlar Türkiye Boks Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olduğunu belirten Başkan Uysal, “Meclis kararı gereği kendisine ve antrenörüne tam altın hediye edeceğiz. Başarısı ile gurur duyuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“ŞAMPİYONLUK YOLUNDA İLERLİYORUZ”
Ereğli Belediyespor’un şampiyonluk yolunda ilerlediğini ve düzenlenen kampanyaya destek verenlere teşekkür eden Başkan Uysal; “Kız takımımızda Bayan Futbol takımımızda son derece başarılı sonuçlar alıyoruz. Takımızla gurur duyuyoruz. Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. Grupta mücadele eden ve hedefi şampiyon olarak belirlediğimiz Ereğli Belediyespor futbol takımımız şampiyonluğa adım adım yaklaşıyor. Takıma katkı için Kampanya 67’ye destek verenlere şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

“SAHİLDEKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”
Başkan Uysal, geçtiğimiz ay yaşanan fırtına sonrası sahilde oluşan zarara ilişkin yapılan çalışmalar hakkında da bilgi vererek; “Geçenlerde bir felaket yaşadık. Sahilimizi kötü duruma sokan bir felaket. Bu konuda hemen ertesi günü çalışmalarımıza başladık, fotoğrafları, tespitleri yaptırdık, gerekli bildirimleri gerçekleştirdik. DLH’den (Demiryolları Limanlar ve Hava meydanları Genel Müdürlüğü’nden) ekip geldi. Çalışmalarına başlayacak. Sadece sahil bölgesi değil, mendireğin oraya kadar çalışmalar yapılacak. Bir tarafta Erdemirimiz var, diğer tarafta askeriyemiz var. Bu iki mendireğin arasında da doğal bir limanımız var. Burası bizler için yaşam, nefes alma, yürüyüş alanı, spor yapma, insanların gönlünü rahatlattığı, ruhunun ferahladığı yerler. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. En güzelini yapacağız. Bizler olası felaketlerden kurtulmanın yollarını bulacak kadar, düşünecek kadar bilgili ve donanımlı insanlarız. Bu konudaki önlemlerimizi önümüzdeki günlerde sizlerle tekrar paylaşacağız” şeklinde konuştu.

“KDZ.EREĞLİ BİR CAZİBE MERKEZİ”
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre açıkladığı nüfus sayım sonuçlarını değerlendiren ve ilçenin bir cazibe merkezi olduğunu söyleyen Başkan Uysal; “Ereğli’mizde son nüfus sayımında nüfusumuz azalmıyor, üstüne kat kat koyuyoruz. Zonguldak ilinin ilçeleri arasında nüfusu artan tek ilçeyiz. Bu da gösteriyor ki Ereğli bir cazibe merkezi, gittikçe işler daha da iyiye gidiyor. İnsanların bizden umudu kesilmiyor. Biz de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hiçbir zaman bu azimden vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından yollar, cadde düzenlemeleri, köprü ve asfalt çalışmalarına ilişkin video gösterimi gerçekleştirildi. Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından oturum yarın aynı saat ve yerde toplanmak üzere sona erdi.



Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler