AnaSayfa > Güncel > “ÜST GEÇİT VE YÜZME HAVUZU YAPILACAK”

“ÜST GEÇİT VE YÜZME HAVUZU YAPILACAK”

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Elmatepe mahallesinde halk toplantısı düzenledi. Belediye meclisinde Elmatepe’ye üst geçit ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzu projesi kredi talebinin ret edilmesine rağmen halka söz veren Başkan Uysal; “Bizi kimse halkımıza hizmet etmekten geri bırakamaz. 2 projenin de 1 ay içinde ihalesine çıkıyoruz” dedi.

13.Ekim.2017 Cuma 16:18
A A

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Elmatepe mahallesinde halk toplantısı düzenledi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Elmatepe mahalle muhtarı Muammer Arslan ve çok sayıda mahalle muhtarı ile vatandaşın katıldığı toplantıda Başkan Uysal, önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Uysal, Ekim ayı Belediye Meclisinde Kent Meydanı-Otopark ve Cami ile Göztepe Köprüsü yapımı gibi kredi talebi onay almayan Elmatepe Üst Geçidi ve Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu projesine ilişkin müjde verdi.
Projelerin yapımı için kredi talebinin CHP’li Meclis Üyelerinin ret oyu ve 2 AK Parti’li meclis üyesinin toplantıya katılmaması nedeniyle salt çoğunluk sağlanamadığı için kabul görmemesi üzerine Başkan Uysal, Elmatepe halkına; “Üst geçit ve kapalı yüzme havuzu projesinin 1 ay içinde ihalesine çıkacağız” dedi.

“BİZİ KİMSE HALKIMIZA HİZMET ETMEKTEN GERİ BIRAKAMAZ”
Başkan Uysal yaptığı açıklamada; “Meclis onay vermese de, borçlanma yetkisi vermese de, biz sözümüzü tutacağız. Üst geçit ihalesi ay sonuna kadar yapılacak. Havuz ihalesi de önümüzdeki ayın başında yapılacak. Bakin size tarih veriyorum. Bizi kimse halkımıza hizmet etmekten geri bırakamaz" dedi.
Üst geçidin Elmatepe’ye şart olduğunu belirten Başkan Uysal; “Elmatepe bölgemizde çocuklarımızın, yaşlılarımızın, gençlerimizin kazaya maruz kalmamaları için bir üst geçit şarttı. 40 metre genişliğinde akıcı bir trafiği olan bu yolda üst geçit yapmak için meclis toplantısında dedik ki, bu yolda üst geçide ihtiyacımız var. Hem düşük faizli, hemde uzun vadeli belediye bütçemizi de zorlamayacak şekilde bir borçlanmayı kabul edin, evet deyin bizlerde biran önce hazırladığımız projeleri hayata geçirelim dedik. Tabiki yine tahmin ettiğimiz oldu, mecliste kabul etmediler, hayır çıktı. Yani Elmatepe’ye bu bölgelere ve diğer yatırımlara da hayır çıktı. Burda sizlerin önünde söz veriyorum. Her iki tarafında asansörü de bulunan yaşlılarımızın da, engellilerimizin de kolaylıkla kullanabileceği ilçemize yakışır bir üst geçidi yapacağız. Ayrıca Kapalı Yarı olimpik yüzme havuzu yapım içinde önümüzdeki ayın ortasında ihaleye çıkmış olacağız. Mahallemize şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
Meclisten sonra belediyede yaptığı toplantıda ‘geri adım yok, hizmetleri yapacağız’ talimatı verdiğini söyleyen Başkan Uysal; “Bu hizmetleri sizlere yaparken hiç kimse kusura bakmasın Ereğli Belediyesi batmıyor, güçlü bir belediyeyiz ve bunların altından kalkacak kadarda bizlerin aklı da zekası da Allah’a şükür var. Bizim aklımız, bilgimiz bu sorunları çözmeye de yeter, bu hizmetleri sizlerle buluşturmaya da yeter” şeklinde konuştu.
Elmatepe Mahalle Muhtarı Muammer Arslan’da Başkan Uysal’a teşekkür ederek; “Sayın başkanımıza önce yolumuzu açtığı için teşekkür ediyoruz. Üst geçidin yapılacağına inanıyoruz. Elmatepe halkı olarak kendisinin yanındayız” dedi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler