AnaSayfa > Güncel > EREĞLİ'DE, KAMPÜS ZİRVESİ..

EREĞLİ'DE, KAMPÜS ZİRVESİ..

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi eski yerlerinin üniversite kampüsüne dönüştürülmesi projesi, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın ev sahipliğinde yapılan toplantı ile masaya yatırıldı.

24.Kasım.2015 Salı 8:50
A A

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Azar, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer ve Kdz. Ereğli Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel’i bir araya getiren toplantı, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

ÖZER: ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERECEĞİZ

Rektör Özel, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Belediye başkanımız kampüsün avan projesini hazırlatmıştı. İnşallah bu seneki 2016 yatırım bütçesine Ereğli kampüsü içeriği için karakteristik çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bugünden itibaren de Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız avan projesinin uygulama projesini çizdirmek için mimarlık ofisi ile görüşecek. Hızlı bir şekilde bunu gerekleştirecek.

MÜSİAD ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarımızla (STK) inşallah el birliği içerisinde Ereğli kampüsünü hızlı bir şekilde canlandıracağız. Ben bu süreçte emeği geçen Belediye ve TSO başkanımıza, milletvekilimize, kaymakamımıza tüm STK’lara, sürecin içinde emek verip de ismini zikretmediğim herkese şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah 2016 yılı Ereğli için, Ereğli kampüsü için, üniversitemiz için çok daha güzel bir yıl olacak. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

TETİKER: HEDEFİMİZ 10-15 BİNLİ RAKAMLARA ULAŞMAK

Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan TSO Başkanı Tetiker konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

“Öncelikli hedeflerimizden bir tanesi öğrenci sayımızın arttırılmasıydı. Sayın rektörümüz geldiler ve süratli bir şekilde öğrenci sayısını 5 binli rakamlara getirdiler. Hedefimiz bu rakamı yeni kampüsle birlikte 10-15 binlere taşımaktır.

Ben bu konuda sayın rektörümüze, dekanımıza, belediye başkanımıza, MÜSİAD ve esnaf odamıza bu meseleyi sahiplenen herkese teşekkür ediyorum. Karadeniz Ereğli’deki bu tablo samimiyetle devam ederse alamayacağımız sonuç yok. “

UYSAL: ŞEHRİMİZİN ÖNEMLİ BİR SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK

Toplantının ardından yaşanan süreci anlatan Başkan Uysal’da, “Bu akşam kampus projesi için bir araya geldik. Devlet Hastanesi eski yerlerinin üniversite kampüsü olması için hazırladığımız avan projenin yapım projesi haline dönüştürülmesi için birlikte karar aldık.

Bugünden sonra süreci sayın rektörümüz takip edecek, mali karşılığını da ticaret ve sanayi odamızla, sivil toplum kuruluşlarımız üstlenecekler. İnşallah şehrimizin önemli bir sorunu çözülmüş olacak.” diye konuştu.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler