AnaSayfa > Siyaset > DEMİRTAŞ: KOALİSYON KAÇINILMAZ. CHP KRİTİK PARTİ KONUMUNDA..

DEMİRTAŞ: KOALİSYON KAÇINILMAZ. CHP KRİTİK PARTİ KONUMUNDA..

Ereğli Gazeteciler Derneğini ziyaret eden CHP Milletvekili ve adayı Ünal Demirtaş, 1 Kasım sonrası AK Parti’nin tek başına iktidar olamayacağını belirterek, ‘Bir koalisyon olması çok büyük ihtimal. CHP’de en kritik parti konumunda’ dedi.

22.Ekim.2015 Perşembe 18:15
A A

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve 26. Dönem 2. Sıra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, Ereğli Gazeteciler Derneğine bir ziyaret gerçekleştirdi.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Belediye Meclis Üyesi Cumhur Nalcı, CHP 2004 yılı Belediye Başkan Adayı ve Eski Yöneticilerden Emin Semih Özkök ve bazı parti yöneticileriyle birlikte Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, Başkan Yardımcısı Bilgin Avcı ve dernek üyesi  gazetecilerle bir araya gelen CHP Milletvekili ve adayı Ünal Demirtaş, 1 Kasım seçimlerine ilişkin görüşlerini de açıkladı.

‘AKP TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAZ’

Demirtaş, 7 Haziran Seçimleri sonrası çıkan sonuçları en iyi değerlendiren partinin CHP olduğunu belirterek, MHP ve AK Parti’nin takındığı tavrı eleştirdi.

Yapılan tüm anketlerin ve kamuoyu yoklamalarının 1 Kasım sonrası da bir Koalisyon Hükümeti kurulmasını gösterdiğini anlatan Demirtaş, ‘AKP tek başına iktidar olamaz. CHP bu süreçte çok kritik parti konumunda.  CHP’siz bir hükümetin kurulma şansı görülmüyor’ dedi.

‘7 HAZİRAN’DAN SONRA ÜLKENİN SORUNLARINA YENİ SORUNLAR EKLENDİ’

Demirtaş, 7 Haziran sonrası ülkenin yaşadığı sorunlara yeni sorunlar eklendiği belirterek, ‘7 Haziran seçimlerine giderken sorunlarımız neydi. Emeklilerimizin sorunları, Taşeron işçilerimizin sorunları. Ve daha bir çok sorun ortada dururken, seçimden sonra tüm bu sorunlara AKP’nin takındığı tavır nedeniyle 2 yeni sorun daha eklendi. Birincisi 1 Kasımdan sonra çok büyük terör sorunu yaşamaya başladık. Artık her gün şehit haberlerimiz geliyor. Bu 10 kişinin üzerine çıkarsa birkaç gün konuşuyor, tekli rakamlarda olursa günlük yaşantımıza devam eder hale geldik.  İkinci sorun ne oldu. Dolar 3 TL’yi aştı. 1 Kasım’dan sonra onun için diyoruz ki CHP kritik parti. Tüm bu sorunları biz çözeriz’ dedi.

Demirtaş, Zonguldak ve bölgenin sorunlarını da yakından bildiğini söyleyerek, ‘En büyük sorun işsizlik ve göç. İlk ele alacağımız konu bu olacak’ dedi.

Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, ziyaretin sonunda CHP Milletvekili Ünal Demirtaş’a Gazeteciler Derneği armasını hediye etti.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler