AnaSayfa > Güncel > ÇATUROĞLU, İLK GÜN ORUCUNU ENERJİ BAKANIYLA BİRLİKTE MADENCİLERLE AÇTI..

ÇATUROĞLU, İLK GÜN ORUCUNU ENERJİ BAKANIYLA BİRLİKTE MADENCİLERLE AÇTI..

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve diğer AK Parti kadrolarıyla birlikte ilk gün orucunu Zonguldak'ta yer altında madencilerle birlikte açan Milletvekili Faruk Çaturoğlu, "Onların her daim yanında olacağız" dedi..

19.Haziran.2015 Cuma 14:32
A A

TTK Kozlu Müessesi 1. Kuyu’dan yerin 560 metre altına inen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu maden işçilerinin ne zor şartlar altında çalıştığına bir kez daha tanık olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte Ramazan ayının ilk iftarını Zonguldak’ta yerin metrelerce altında kurulan sofrada maden işçileriyle birlikte açan Çaturoğlu, burada Bakan Yıldız ile birlikte kömür çıkardı, gerçekleştirilen programı değerlendirdi.

İFTAR AÇTILAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte Maden ocağı asansöründen denizineksi 560 metre altındaki ocağa inen Çaturoğlu, vagonlar vasıtasıyla denizin altında üretim yapılan bölgeye ulaştı.

Üretim yapan işçilerle birlikte kömür çıkaran Bakan Yıldız ve Çaturoğlu, işçiler tarafından ocakta kurulan masa da börek, zeytin, soğan, tavuk, domates ve biberden oluşan iftar menüsünü yedi yaklaşık bir buçuk saat maden de kaldı.

DÜNYANIN EN ZOR MESLEKLERİNDEN BİRİ

Bakan Yıldız’ın Zonguldak’a gelişini ve maden de iftar programını değerlendiren Çaturoğlu, şunları söyledi:

“Sayın Enerji Bakanımız Taner Yıldız sık sık Zonguldak’ımız ziyaret ediyor. Sağ olsunlar Yine bu ziyaretlerden birini TTK Kozlu Müessesi 1. Kuyu’dan yerin 560 metre altında maden ocaklarımızda zor şartlar altında çalışan işçilerimizle birlikte Ramazan’ın ilk iftar programını gerçekleştirerek hayata geçirdi. Bizlerde Sayın Bakanımızın Zonguldak programında eşlik ettik.

“ALLAH KAZA YÜZÜ GÖSTERMESİN”

Dünyanın en zor mesleklerinden birini yapan Madencilerimizin emeklerini, alın terlerini, ne zor şartlarda çalıştıklarını bir kez daha yaşayarak gördük. Allah onlara kaza yüzü göstermesin. Onların her daim yanında olacağız, her türlü sorunlarının çözümü noktasında elimizden geleni yapacağız. Gerek işçi alımı konusunda, gerek sosyal haklar konusunda Ankara nezdinde tüm girişimlerimizi yapacağız. Sağ olsunlar Ramazan ayının bu ilk günü kalabalık bir grupla beraber onlarla birlikte olduk, iftar sofralarına misafir olduk. Misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. “

ÇAKIR İLETİLEN SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Çaturoğlu ile birlikte Madene inen diğer bir isim olan AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır ise yaptığı değerlendirmede, “Hayatımda ilk kez madene indim ve madenci kardeşlerimizle iftar yemeğinde buluştuk. Tabi ki biz onların ne gibi zorluklar içinde çalıştıklarını çok ama çok iyi biliyoruz. Sayın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Taner

Yıldız’ın bölgemizdeki maden ocakları konusunda iletilen taleplerin takipçisi olacağız. Zonguldak’ta TTK ve madencinin her türlü haklarını savunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler