AnaSayfa > Güncel > MÜSİAD EREĞLİ ŞUBESİ, BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRDİ..

MÜSİAD EREĞLİ ŞUBESİ, BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRDİ..

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kdz.Ereğli Şubesi tarafından, geleneksel olarak düzenlenen ‘MÜSİAD Eğitim Başarı Ödül Töreni Programı’nın 19.’su 11 Haziran Perşembe günü Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gerçekleştirildi.

13.Haziran.2015 Cumartesi 16:55
A A

Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerinde liselerini ilk 3 derece ile bitiren öğrencilere MÜSİAD Kdz.Ereğli Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen “MÜSİAD Eğitim Başarı Ödül Törenleri’nin 19.cusu gerçekleştirilerek ödülleri verildi.

AK Parti'den Zonguldak Milletvekili seçilen Faruk Çaturoğlu da bilginin önemine değindi. Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi eski hizmet binasının da aralarında bulunduğu alanın fakülteler kampüsüne dönüşmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Çaturoğlu, Erdemir tarafından da ilçeye Metalürji Fakültesi kazandırılacağını dile getirdi.

"SERMAYE YETMİYOR"

Bir ülkenin sadece sermayesinin olmasının o ülkenin yeterli kalkınma hamlesi yapmasına yeterli gelmediğini ifade eden Olpak, "Körfez ülkeleri bunun için en güzel örneklerinden biri yeterli sermayeleri olmalarına rağmen istenilen gelişmişlik düzeyde sorunları var. Sürdürülebilir kalkınma hamlesi için eğitim gerçekten de önemli. Yaşadığımız hayatın bir anlamı olmalı baki kalan şu kubbede hoş bir seda bırakmak demiş atalarımız, yani bizi yaptığımız güzel şeylerle hatırlayacak insanlar" dedi.

"İYİ İLİŞKİLER KURDUK"

AK Parti'den Zonguldak Milletvekili seçilen Faruk Çaturoğlu da MÜSİAD'ı önemsediklerini, Ereğli kuruluş çalışmalarına da destek verdiğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Gönüllü bir üyesiyiz ve bütün genel başkanları ile de gerek siyasi hayatım boyunca gerek yerel yöneticilik dönemlerimde iyi ilişkilerde olduk. MÜSİAD, iş dünyamızın en önemli kuruluşlarından biri bize göre en önemlisi. Türk insanına iş hayatında bir vizyon veren bir kurumumuz. Ereğli şubemiz de aktif çalışmalar yapmaktadır. Eğitimin de gayesi ülkedeki kalkınma seviyesine arttırmaktır. Ülke olarak orta gelir düzeyinde kalmış bir ülkeyiz buradan acilen 3'e geçmeliyiz, 500 milyar dolar ticaret hacmine, 2 trilyon dolar gayri safi milli hasılaya ulaşmak için bilgi yoğun sektörlere yatırım yapmak lazım ve bu sektörleri de desteklemek lazım bunun yolu da eğitimden geçiyor.

EREĞLİ'YE FAKÜLTE...

Para ve kıymetli madenlerden daha kıymetli olan bilgidir. Paranız da olsa o bilgiyi vermiyorlar sana. Kendi bilgimizi kendimiz üretmeliyiz. Eski hastanenin bulunduğu alanı üniversite kampüsü yapmamız için var gücümüzle çalışıyoruz, inşallah ondan netice alacağız. Erdemir Genel Müdürlüğü eğitim ve sosyal tesisleri ile birlikte Metalürji Fakültesi olmak üzere devir edecek, mezunların yüzde 10'una da iş garantisi verecek. O fakülte hayata geçtiğinde Türkiye'nin en iyi Metalürji Fakültelerinden biri olacak çünkü Erdemir ile birlikte olacak"

34 LİSEDEN 102 ÖĞRENCİYE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer de bu yıl Kdz.Ereğli ve Alaplı'da 34 liseden başarılı 102 öğrencinin ödüle layık görüldüğünü kaydetti. Konuşmaların ardından öğrencilere ve okul yetkililerine ödülleri takdim edildi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın katılımı ile gerçekleşen programa, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, MÜSİAD’ın çevre il ve ilçe başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler