AnaSayfa > Siyaset > ÜNAL DEMİRTAŞ, POSBIYIK’I ‘KÖTÜLEYEREK’ BAKIN NASIL ADAY OLMUŞ..

ÜNAL DEMİRTAŞ, POSBIYIK’I ‘KÖTÜLEYEREK’ BAKIN NASIL ADAY OLMUŞ..

CHP Genel Merkezinde, kendi lobisini oluşturan Ünal Demirtaş, Ereğli’de partisi için mücadele veren Halil Posbıyık’ı kötüleyerek bakın nasıl aday olmuş..

26.Mayıs.2015 Salı 8:24
A A

Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığı sürecinde yaşanan gelişmeler bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, Ankara Barosuna kayıtlı Avukat olarak CHP Genel Merkezinde kendi lobisini oluşturan Ünal Demirtaş’ın adaylığıyla sonuçlanan serüvende bakın neler yaşanmış.

EREĞLİ’YE 2. SIRA’NIN VERİLMESİ..

2009 yılında CHP’ye katılarak, o güne kadar Ereğli’de temsil açısından yok olan Cumhuriyet Halk Partisine Belediye Başkanlığı, 18 Belediye Meclis Üyeliği ve 3 İl Genel Meclis Üyeliği kazandıran Halil Posbıyık, 30 Mart yerel seçimlerinde, ‘CHP içindeki hizipçilerin’ parti aleyhine çalışmaları sonucu seçimleri kaybetmesinin ardından mücadeleden vazgeçmeyerek, yeni bir süreç başlattı..

Posbıyık, her ne kadar İlçe Teşkilatının hazırladığı rapor olsa da, rakamlarla ortaya koyduğu tezler ve kamuoyunda oluşturduğu farkındalık ile, CHP’nin Ereğli-Alaplı bölgesine Milletvekili seçimlerinde en az 2. Sıranın verilmesi için çalıştı ve kendisi de Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

ÖNSEÇİME GİRECEKTİ..

Posbıyık, Ereğli ve Zonguldak Kamuoyunda, gündem oluşturma çabası içindeyken, Ereğli’ye sadece Avukatlık işleri için gelen ve hiçbir faaliyette bulunmayan Ünal Demirtaş, ortalıklarda görünmeyerek, kendi lobisini oluşturma içine girmişti. 15 Şubat tarihinde de Parti Meclisi, Aday Belirleme yöntemlerinin usullerini açıkladı.

Buna göre, Zonguldak’ta adaylar, ‘Üyelerin Eğilim yoklamasıyla’ belirleme kararı alındı. Ancak 2. Sıra ise kontenjana ayrıldı. Genel Merkez 2. Sıraya kendi belirleyeceği bir ismi aday gösterme kararı aldı.

CHP Genel Merkezi eğer, 45 diğer ilde olduğu gibi, Zonguldak’ta kontenjan kullanmayıp Hakim huzurunda ön seçim kararı alsaydı, Posbıyık’ta diğer adaylar gibi ön seçime girecekti. Ancak, yıllardır CHP içinde Ereğli-Alaplı bölgesini sürekli dışlayan Vadi ve Merkeze karşı Ereğli yada Alaplılı adayların ilk 2’de yer alma şansının olmadığını görüp (Nitekim Eğilim yoklamasında da görüldü, Ereğli bölgesi adayları ön seçimde ilk 5”e giremedi), Genel Merkezin en azından 2. Sıra kontenjanı Ereğli bölgesine kullanmasını sağlamak adına, Kontenjan adayı oldu.

ANKARA’DA LOBİ..

CHP’de her şey bundan sonra başladı. Posbıyık’ın Kontenjana aday olmasıyla, kamuoyunda, 2. Sıranın Posbıyık’a ve Ereğli’ye verilecek algısı ‘CHP Genel Merkezinde Posbıyık karşıtlarının’ türlü ayak oyunlarına girmelerine yolaçtı.

Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, bunların başını da ‘Ereğli’li Posbıyık’ gelmesin diye yine sadece ‘Ereğli doğumlu’ olan bir diğer Kontenjan adayı Ünal Demirtaş Çekmiş.

CHP Genel Merkezinde,  Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yakınındaki isimlerle Avukatlık Mesleğini de kullanarak sıcak ilişkiler kuran Demirtaş, kendi lobisini oluşturmuş.

BU ZİYARETLERE DİKKAT!

 

Aylar öncesinden Ankara’da kendi lobisini oluşturan Ünal Demirtaş, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden olan ve CHP’nin RTÜK Üyesi Ali Öztunç’u da Ocak ayı içerisinde Ereğli’ye getirerek, Posbıyık muhalifi isimlerle görüştürmüş ve bu ziyarette basında haber olmuştu.

RAKI-BALIK MASASININ MEZESİ ‘POSBIYIK’ OLMUŞ..

İleriki günlerde ayrıca değerlendireceğimiz ‘kamuoyu anketi’ konusunda, halk arasında Halil Posbıyık’ın birinci çıkacağını gören Demirtaş için bir diğer iddia ise, Bir Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisinde söz sahibi bazı isimlerle Ankara’da semti belli olan bir restaurantta kurulan ‘Rakı-Balık sofrasında’, meze olarak Halil Posbıyık konu edilmiş..

KARALAMA MEKTUPLARI..

‘Posbıyık’ı kötüleyerek aday olma yolunu seçtiği’ iddia edilen Ünal Demirtaş’ın, bu süreçte nasıl aday olduğunun en büyük argümanı ise bakın ne..

Posbıyık’ı karalama mektupları..

Halil Posbıyık’ın 2. Sıra Kontenjan adaylığına başvurmasının ardından, 30 Mart’ta CHP’ye ihanet edenlerin çoğunluğunu oluşturduğu isimlerden, Genel Merkeze ‘Karalama Mektupları’ gönderilmiş.

Yazılan mektuplarda Posbıyık’ın aday yapılmaması ve halktan çok büyük tepki olduğu yönünde algı oluşturulmasını sağlayan Demirtaş’ın, bu sayede Ereğli ve Zonguldak bölgesinde Kontenjan için Genel Merkezin yapacağı anket çalışmasının engellenmesi planlanmış.

Halk anketinden Posbıyık’ın çıkacağı öngörülerek, Genel Merkeze gönderilen ‘Karalama mektuplarının’ birinde, ilçedeki bir STK Başkanına şu ifadeler yazdırılmış;

Sayın Genel Başkan;

Ereğli’de Halil Posbıyık aday yapılırsa partiniz oy kaybeder. Zaten kendisi çok kavgacı olduğu için Milletvekili olsa dahi sizin sözünüzü dinlemez. Başına buyruk davranır. Onu CHP’de kontrol edemezsiniz. Ereğli’nin bir çocuğu olan Ünal Demirtaş’ı aday yapmanız, hem yerli olması bakımından tepki çekmeyecektir hem de size sorunsuz bir Milletvekili olacağını düşünerek gereğinin yapılmasını arz ederiz.

***    ***    ***

SONRAKİ YAZI:

DEMİRTAŞ, EREĞLİ’DE KİMLERLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE..

CHP'LİLER SEÇİM BÜROSU İÇİN DEMİRTAŞA NEDEN KIZGIN..

MECLİS ÜYELERİ VE BAZI YÖNETİCİLER, AÇILDIĞINDAN BERİ DEMİRTAŞ'IN SEÇİM BÜROSUNA NEDEN GİRMİYOR?

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler