AnaSayfa > Güncel > ALPEREN OCAKLARI, MUHSİN YAZICIOĞLU'NU ANDI..

ALPEREN OCAKLARI, MUHSİN YAZICIOĞLU'NU ANDI..

Ereğli' de Alperen Ocakları tarafından 25 Mart 2009 tarihinde helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma gecesi düzenledi.

13.Mart.2015 Cuma 12:47
A A

Kdz. Ereğli Alperen Ocakları tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma gecesi düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan gecede Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını anlatan “Dava” isimli tiyatro oyunu sergilendi. Muhsin Yazıcıoğlu tarafından yazılan şiirlerin okunmasının ardından gecede konuşan Alperen Ocakları Kdz. Ereğli Şube Başkanı Ramazan Hırçın, Alperenlerin Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşadığı zorluklara göğüs gererek mücadeleden vaz geçmeyeceğini söyledi.

Hırçın’ın ardından kürsüye gelen Alperen Ocakları Genel Başkanı kan davası gütmeden Muhsin Yazıcıoğlu’na suikast düzenleyenlerden hesabını soracaklarını söyledi. Alperenlerin liderinin Peygamberimiz Hz. Muhammet olduğunu, rehberinin ise Kur’an-ı Kerim olduğunu anlatan Sarı “Muhsin Yazıcıoğlu ne anlatıyordu bizlere? Kendinizi geliştireceksiniz, Kur’an yolundan ayrılmayacaksınız, kendinize efendimiz sünnetini şiar edineceksiniz ve Kur’an-ı Kerim’e uyarak bir yaşam süreceksiniz diyordu. Kendisi de bu şekilde yaşamını sürdürdü ve ne yazık ki suikast sonucu hayata gözlerini yumdu. Alperenler olarak, Muhsin Başkan’ı şehit eden güruhların sonuna kadar takipçisi olacağız. Muhsin Başkan’ın şehadetinde kimin en ufak payı dahi var ise bunun hesabını muhakkak Alperen Ocakları olarak soracağız. Bundan kimsenin kurutuluşu olmasın. Ama Muhsin Başkanın bizlere göstermiş olduğu bir şey var. Muhsin Başkan “asla ve asla kan davası gütmeyin” diyordu bizlere. Bizler elbette ki kan davası gütmeyeceğiz. Bizler Allah’ın belirlediği çizgilerde yaşayarak ve daha sonra bunu bizden sonra gelen nesillere aktararak davamızın yücelmesi ve bekası adına bunu devam ettireceğiz. Bu davanın yükünü sırtlamak bizlere kaldı. Muhsin Başkan “Her nefis ölümü tadacaktır şiarıyla yaşayan bir kuldu. Bizlerde bir kuluz en nihayetinde. Bizlerin önderi, lideri efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellemdir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından gecede BBP’nin Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlatan “Dava” isimli oyun “Sırf Tiyatro” ekibi tarafından sahnelendi. Tiyatro oyununda Muhsin Yazıcıoğlu’nun gençlik yıllarında başlayan ve ileriki yıllarda devam eden mücadelesi ve duruşu anlatıldı.
Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma programına bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler