AnaSayfa > Güncel > HALİL POSBIYIK’IN BÜSTÜNÜ DE SÖKTÜLER..

HALİL POSBIYIK’IN BÜSTÜNÜ DE SÖKTÜLER..

Ereğli’de, halk oylamasıyla seçilen Belediye Başkanlarının büstlerinin yer aldığı anıttaki Halil Posbıyık, Ruhi Cöbekoğlu ve Dündar Güçeri’nin büstleri, Ercan Candan ve Hüseyin Uysal’ın talimatıyla belediye ekiplerince gece yarısı söküldü..

14.Haziran.2014 Cumartesi 12:36
A A

Ereğli’ye 20 yıl hizmet vermiş Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile bir o kadar hizmeti bulunan Ruhi Cöbekoğlu ve Dündar Güçeri’nin büstleri, 30 Mart seçimlerinden sonra göreve gelen yeni yönetim tarafından gece yarısı operasyonuyla söküldü.

Atatürk Anıtı girişindeki alana, Ereğli’deki bir derneğin talebiyle yaptırılan ‘Halk oylaması ile seçilmiş belediye başkanlarının’ yer aldığı büstler, yaptığı uygulamalar ile seçilen belediye başkanını her fırsatta ezen ve kamuoyunda adı ‘Eş Başkana’ çıkan Metalürji Mühendisi Ercan Candan’ın talimatıyla, gece yarısı belediye ekiplerince söküldü..

Ercan Candan’ın talimatlarını uygulayan ‘halk oylamasıyla seçilmiş’ belediye başkanı Hüseyin Uysal’ın kamuoyundaki oluşabilecek tepkileri dindirmek için Ereğli tarihindeki tüm belediye başkanlarının da isimlerinin yer aldığı anıta ‘Atatürk’ büstü koyulması için talimat verdiği öğrenildi..

30 Mart seçimlerinden sonra göreve gelen yeni yönetim sahilde bulunan ‘Sevgi, Barış, Dostluk’ ile ‘Denizin Mavisi, Güneşin Sarısı, Ormanın Yeşilinin orijinal renkleri sadece Ereğli’de bulunur. Ereğli’yi görmeden ölmek öbür dünyaya eksik gitmektir’ yazan 20 yıl Ereğli’ye hizmet etmiş Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a ait sözlerinin yer aldığı tabelaları da söktürmüştü..

 

 

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler