AnaSayfa > Güncel > 150 KİŞİLİK GRUP, 'HÜKÜMET İSTİFA' DİYE YÜRÜDÜ..

150 KİŞİLİK GRUP, 'HÜKÜMET İSTİFA' DİYE YÜRÜDÜ..

Ereğli'de dünkü 'Bayrağa Saygı' yürüyüşünün ardından bugünde 150 kişiden oluşan bir grup, 'Hükümet İstifa' diye yürüyüş gerçekleştirdi..

13.Haziran.2014 Cuma 19:14
A A

Diyarbakırda gösterilerde Türk Bayrağının Garnizon içerisinden indirilmesi olayı Türkiye genelinde tepkilere yolaçarken Ereğli'de de dün sağ siyaseti özümsemiş parti ve STK temsilcilerinin yürüyüşünün ardından bugünde sol siyaseti özümsemiş çeşitli STK temsilcilerinden oluşan 150 kişilik bir grup tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Ereğli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ereğli Şubesi, Fiziksel Engelliler Derneği Tükoder Ereğli Şubesi, Kandilliler Derneği, Eğitim İş Ereğli Şubesi, Türk Hava Kurumu Ereğli Şubesi, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Karadeniz Ereğli Şubesi, Ereğli Lisesi Mezunları Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesinin düzenlediği ve 150 kişiden oluşan vatandaşlar, Bozhane mevkiinde toplanarak ellerinde Türk Bayrağı ve Atatürk Resmi ile sahil boyundan anıt önüne kadar tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

'Hükümet İstifa', 'Mustafa Kemalin Askerleriyiz' 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' gibi çeşitli sloganlarla yürüyüşü gerçekleştiren grup Atatürk Anıtında saygı duruşunda bulundu ve Berfin Bozkurt isimli bir genç kız tarafından Andımız şiiri okundu. 

Yürüyüşün en dikkat çeken tarafı ise, az sayıdaki eylemci gruba rağmen çok sayıda polis ve gazetecinin yürüyüşü takip etmesi oldu..

Atatürk Anıtında tepkilerini sonlandıran grup adına bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Semih Özkök'ün, '“Bütün sivil toplum örgütleri olarak, sadece bu işin yardımcısı ve Kiracısıyız, Uluslar Bayraklarını kaybettiklerinde vatanlarını kaybederler, Bu bir depremdir, nasıl biz depremlerde gecenin 3’nde kör karanlıklarda evlerimizi yaşamak için terk ediyorsak, Bugün evlerimizden dışarı çıkmak zorundayız,Bu iş sayı ile olmaz, saymaca ile olmaz bu iş nitelik ile olur, Bu işin nitelikli toplumu’da buradadır. Bu konuda katılan ben bütün Ereğli’li hemşerilerime teşekkür ediyorum' açıklaması, 'Türk Bayrağı' söz konusu olsa dahi Ereğli'de birlikte bir eylem gerçekleştiremeyen tüm STK'ların yaşadıkları 'ayrıcalıklı düşünce' farkının oluşturduğu sorunun temelini özetler nitelikdeydi..

Özkök, ayrıca tüm Ereğli halkına evlerine ve işyerlerine Türk Bayrağı asma çağrısında bulundu.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler