AnaSayfa > Siyaset > ÇAKIR'DAN İŞÇİ ÇIKARTAN HEMA'YA ÇAĞRI VAR..

ÇAKIR'DAN İŞÇİ ÇIKARTAN HEMA'YA ÇAĞRI VAR..

Şoförler ve Otomobilciler Odasının ziyaretinde konuşan AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, işçi çıkartan HEMA'ya seslenerek, '45 gün sonra çıkacak yasayı bekleyin' dedi.

25.Aralık.2014 Perşembe 13:14
A A

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır ile görüştü. 

Civelek’in talebiyle AK Parti ilçe Başkanlığı hizmet binasında gerçekleştirilen görüşmede, Şoförler Odası ile AK Parti’nin bazı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Civelek burada yaptığı konuşmada, Çakır’a iade-i ziyarette bulunduklarını belirterek, göreve yeninden seçilmesinden ötürü Çakır’ı kutladı.

BİRLİK VE BERABERLİKLE ÇÖZECEĞİZ

Civelek, İlçede çözüm bulunması gereken sorunların bulunduğunu ifade ederek, bunları birlik ve beraberlik içeresinde çözüleceğini kaydetti.
Kdz. Ereğli’de şoför esnafının ciddi sıkıntılarının bulunduğunu da hatırlatan Civelek şunları söyledi:
“Ereğli için çok güzel bir seçim oldu. iyi bir seçim, örnek bir liste oldu. Her bölgeden bir yönetim kurulu listede yer aldı. Bakanlarımızda buraya geldi, bizi memnun etti. Artık Fatih beye çok işler düşüyor. İktidar milletvekillerimiz ve belediyemizle artık çözülmeyecek bir işimizin olmaması gerekiyor artık. Bizim üyelerimiz, AK Parti’nin de üyeleridir. Artık problem yoktur, Ereğli’nin fatihi Fatih olmuştur” dedi.

USTALIK DÖNEMİNDEYİM

Çakır ise Şoförler Odası’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:
“Bundan önceki dönem, hem seçimlerin yoğun geçtiği hem de bizim acemiliğimizin olduğu bir dönemdi. Ustalık dönemimde Ereğli’de kalıcı eserler bırakmak noktasında bütün odalarımızla, belediye başkanımızla ve milletvekillerimizle birlikte Ereğli’ye hizmet edeceğiz. Şoför esnafımızla alakalı olarak ise yollarımızı bir yandan yapıyoruz. Ereğli-Devrek arası yol ile sıkıntılarımız var. Doğrudur. Biz 2015 yılında, Ereğli-Devrek yolu ile ilgili gayret gösteriyoruz. İnşallah Armutlucuma ve Çaylıoğlu bölgesi hak ettiği hizmeti alması yolunda mücadele edeceğiz. Şimdiden Ereğli halkına hayırlı olmasını diliyoruz.

“BAŞBAKAN YARDIMICIMIZ ARINÇ’A ANLATTIM”
Devrek ilçe kongremize gelen Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arın beyefendiye de HEMA meselesini anlattım. Kendisi de kürsüde bu konuya da değindi. Dediği de şu; bu yasaya işçi menfaatinde çıkarttığımız bir yasaydı ama işverenlerin maliyetlerinin ağırlaştığı şartlarda baktık ki işsizliğe doğru bir yol açıyor. ‘Bunun çözümü yine hükümet’ dedi. 
Tekrar değerlendirme yapılacağını belirterek rödovans paralarından tutunda işveren üzerindeki maliyetlerin bir kısmının Devlet tarafından karşılanacağı hakkında çalışma yürütülüyor. 

HEMA YETKİLİLERİNE SESLENİYORUM

Biz buradan HEMA yetkililerine şöyle seslenmek istiyoruz; 45 gün sonra çıkacak bir yasayı beklemelerini önerdik. Yani maliyetli iş yapılmış ve bu kadar süre geçmiş 45 gün daha beklemelerini önerdik. Eğer, yeni yasa çıktığında da mutlu değiller ise, işverenlerimiz umduklarını bulamazlarsa o zaman kapatmayı birlikte değerlendirebilirdik.  
Erken davranmak, oradaki işçiyi huzursuz etmek, hem Ereğli kamuoyunu huzursuz etmekten biz son derece üzgünüz.  
Ama bu demek değildir ki yerin altındaki 4 milyon tona yakın maden, o firma gitmesi durumunda yarın mutlaka başka firma ya da Devlet kurumlarıyla tekrar ocağı açacağız. Açtığımız zamanda bu insanları tekrar orada istihdam edilmesi konusunda gayret göstereceğiz. 
Bu insanlarla olacak bu en nihayetinde. Devlet orada o madeni bırakacak değil. İşverende ne kadar sonuç alması noktasında işçiyi bizim önümüze dayatmalı uzlaşma olarak sunuyor. 
Muhalefette yükleneceği bir alan budu kendisine ama biz Ankara’da çözüm için uğraşıyoruz.”

 

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler