AnaSayfa > Güncel > EREĞLİ BELEDİYESİNDE YÖNETİM ZAAFİYETİMİ VAR?

EREĞLİ BELEDİYESİNDE YÖNETİM ZAAFİYETİMİ VAR?

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘sık sık görevden almalar ve yönetim zaafiyeti varmı’ yolundaki bir soruya, ’20 yıl Alex Ferguson yönetmiş, öyle düşünün’ diyerek futbol terimleriyle şu açıklamada bulundu..

15.Kasım.2014 Cumartesi 15:58
A A

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uysal, belediyede sık sık görev değişikliklerin bir yönetim zaafiyeti olarak algılandığını, bu konuda görüşünün ne olduğuna dair soruya şu açıklamayı yaptı;
“İnsanların nasıl anladığına, nasıl baktığına bağlı. Eğer sevgisiz bakarsan, Yusuf bile insana çirkin gözükür. Ben saha kenarında antrenörüm. 5. Dakikada çık dışarı diyorum. Yalnız takımı 3 aydır hatta yıllardır başkası yönetmiş. 20 yıldır Alex Ferguson yönettiğini düşünün. Hatta hazırlık kampına kadar da başkası tarafından yönetilmiş. Ben gelmişim takım sahada top oynuyor. Hazırlık kampında, transferden tut, her şeyini birileri yapmış. Sen geliyorsun kulübeye oturuyorsun. Bilgilisin donanımlısın, Bakıyorsun sol açık seninkinin sağından atıyor, solundan geçiyor, birine bakıyorsun ofsaytı bozuyor. Bakıyorsun adama tekme atıyor, kırmızı kart yiyecek. Takımı on kişi bırakacak. 11 kişi maçı tamamlamam mümkün değil. Yürüyüş dediğim bu. Maç başlayalı 5 dakika olmuş, sürekli sağdan saldırıyorlar. Niçin futbol tabiriyle sol bek teneke. Futbolda maden derdik buna. Bu adamı çıkartırsın. Bu adam için futbolu bilmeye de gerek yok. Elini beline koyuyor, top oynuyor. Demekki yönetim zaafiyeti yok. Algılama bakış. Sizin algınızla benim algım arasında fark var.

KOLTUKTA OTURUYORSAM BU BİR HATA’DIR!
Başkan Hüseyin Uysal, sürekli şehir dışında olması ve Ereğli’yi yeterince tanıyıp tanımadığı şeklindeki bir soruya da; “Bir belediyle başkanı sürekli koltuğunda oturuyorsa, hele hele iktidar partisinin belediye başkanı koltuğunda oturuyorsa bu bir hatadır. Haftada bir buradan çıkmıyorsam bu benim eksikliğimdir. Çıkacağım ki hizmet alacağım. Ben Maldiv adalarına tatile mi gidiyorum. Ereğli’yi tanımayan, Ereğli’yi hissetmeyen, Ereğli’nin ruhunu bilmeyen insana bu görev nasip olmaz. Tanıyorum ki Allah bu görev i bana nasip etti” şeklinde yanıt verdi.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler