AnaSayfa > Güncel > HASAN YILMAZ VARSA, İCRAAT DA VAR..

HASAN YILMAZ VARSA, İCRAAT DA VAR..

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Başkanlığı 2014 Yılı Danışma Kurulu Toplantısı Kemal Yıldırım Eğitim ve Seminer Salonu’nda gerçekleştirdi.

31.Ekim.2014 Cuma 13:00
A A

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başkanlık divanının oluşumu ile Amele Birliği Sandık Başkanı Hasan Yılmaz konuşma yaptı. Hasan Yılmaz konuşmasında ‘Öncelikle Karaman’da mahsur kalan işçilerimize onların sağ salim dışarı çıkması için Allah’a dua ediyoruz. Amelebirliği ilk kurulduğunda Genel Maden İşçileri Sendikasının şuan da yaptığı görevi yapmış Sağlık Müdürlüğü ve SGK’nın tüm görevlerini yapmıştır. İlk kurulduğu zamanlar o şartlarda ilk getirdiği kurallar işçilerin fazla çalışmaları, hamamların yapılması 16 yaşından küçüklerin ve kadınların çalışmasını yasaklamış olmasıdır. Amelebirliği 1975’ten sonra kömür işlerinin işçilerin birliğini sağlama faaliyetleriyle iç içe gelmiş ve bu süreçte devam ediyor amele birliğinin Zonguldak’a 9 aylık dönemi içerisinde 32 milyon TL Öğrenci, İş kazası, ihtiyaç kredisi, İş kazası geçirenlerin çocuklarına 32 Milyon TL para yardımı yaptık. Bu yıl sonuna kadar 35-36 Milyon TL olur. Aynı zamanda bankalardaki para hareketlerinden gelen durumu da gözlersek üzerine 13-14 Milyon TL koyarsak geçen sene gibi bu sene de 50 Milyon TL Zonguldak ekonomisine girmiş olacak. Bakanlığımız da bizi her konu da destekliyor” dedi.
Toplantı Konukların Konuşması,2013 yılı faaliyet ve hesap raporu ile denetleme kurulu raporunun okunması ve müzakeresi ve 2015 yılı çalışma programının okunması ve müzakeresi ile sona erdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler