AnaSayfa > Güncel > TURGUT KAÇMAZ ÇANAKKALE’Yİ ANLATTI...

TURGUT KAÇMAZ ÇANAKKALE’Yİ ANLATTI...

Dünyanın en yaşlı ve son Çanakkale Gazisi Ereğlili Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu, Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin organizasyonuyla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Cumhuriyet" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

31.Ekim.2014 Cuma 12:42
A A

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından alkışlar ve sallanan bayraklar eşliğinde konuşan Kaçmaz, Çanakkale Savaşları ve Kurtuluş savaşlarında Türk askerlerinin can vermek suretiyle ülkeyi vatan yaptığını vurguladı.

BABAM BU VATAN İÇİN 14 YIL SAVAŞTI

Turgut Kaçmaz, “Bu yurdun her karış toprağı şehit dedelerimizin temiz kanıyla yoğrulmuştur” ifadesini kullandığı konuşmasında "Babam bu vatan için on dört yıl savaşmıştır. Bizim için vatan da bayrak da namusumuzdur şerefimizdir" dedi.

Hüseyin Kaçmaz'ın Atatürk ile ilgili anılarını da aktaran Turgut Kaçmaz, "Babam Atatürk'ü savaşlarda uzaktan yakından görürdü. Savaş bittiği zaman babam Atatürk'e evrak getirir. Son nefesine kadar Atatürk'le ne konuştuğunu aynı hisle anlatırdı. Babam vatanını, milletini, bayrağını, Mustafa Kemal Atatürk'ü sözde değil özde sevenlerdendi. Ben de onun oğlu olarak özde sevenlerdenim" şeklinde konuştu.

BUGÜN DÜŞMAN CAHİLLİK BUGÜN DÜŞMAN FAKİRLİK

Eskiden düşmanın İngiliz, Fransız ve başka milletler olduğunu belirten Kaçmaz, sözlerine şu cümlelerle devam etti.

Bugün düşman cahillik, bugün düşman fakirlik, bugün düşman ayrımcılık, bugün düşman tembellik, bugün düşman vurdumduymazlık. Bizler birlik beraberlik içinde oldukça Edirne'den Ardahan'a kadar bu vatanın bir karış toprağı geçilmez.

1915'te Çanakkale'de, 1921'de Sakarya'da, 1922'de Dumlupınar'da, dedelerimiz Mustafa Kemal'in önderliğinde bu vatanı böldürmediyse, bu bayrağı indirmediyse, bu ezanları susturmadıysa, kuvvetini damarlarındaki asil kandan alan şanlı ordumuz, milli polis gücümüz bu bayrağı indirmez, bu vatanı böldürmez, bu ezanları susturmaz. Bütün bölücü terör örgütleri bunu böyle bilsin. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, vatan eğer üstünde ölen varsa vatandır."

Konferansın ardından salonda bulunanlar 10. Yıl Marşı eşliğinde bayrak sallayarak Kaçmaz'a eşlik etti. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Turgut Kaçmaz'ın elini öperek kendisine çiçek takdim etti. Konferansta Erdemir Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri ise canlı müzikleri, türkü ve şiirleriyle Kaçmaz'a eşlik etti.

91.YILDA CUMHURİYET SERGİSİ

Kaçmaz, konferansın ardından Çanakkale Savaşları'na ait silah, mühimmat ve giysilerin de sergilendiği, "91. Yılında Cumhuriyet konulu Fotoğraf sergisini açtı.

Serginin açılışını Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ve Turgut Kaçmaz gerçekleştirdi.

Kaçmaz, sergide bulunan fotoğraflar hakkında davetlilere bilgi verdi.

Sergi sonrası konuklara belediye tarafından Çanakkale’de askerin yediği buğday çorbası ve üzüm kompostosu ikram edildi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler