AnaSayfa > Asayiş > CARŞI ESNAFI TEPKİLİ, İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR..

CARŞI ESNAFI TEPKİLİ, İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR..

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın talimatıyla tek şeride indirilen yolda yapılan kaldırım çalışmasına tepki gösteren çarşı esnafı, 'Belediye bize danışmadan yolu daraltıyor. Bu uygulamadan esnaf zarar görecek' diyerek tepki gösterdi ve imza kampanyası başlattı..

13.Ekim.2014 Pazartesi 13:36
A A

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin AK Bank önündeki bulunan yokuşta mevcut kaldırımı genişletme çalışması başlatması üzerine, bölge esnafı duruma tepki gösterdi. Belediye ekiplerinin çalışma yaptığı alanda toplanan esnaflar, imza kampanyası başlattı, belediyenin yaptığı çalışmayı biran önce durdurmasını istedi.

Kdz. Ereğli İskele Camiinin de bulunduğu Akbank Caddesi yolu üzerinde Kdz. Ereğli Belediye ekipleri tarafından geçen Cumartesi günü başlatılan kaldırım çalışmaları tepkileri de beraberinde getirdi.

Yol kenarındaki bir sıra otoparkı kaldırarak kaldırımı uzatıp yolu tek şerit haline getirme çalışmalarına anlam veremeyen bölge esnafı, 150 civarında imza toplayarak, yapılan çalışmanın durdurulmasını talep etti.

Kaldırımın uzatılarak yolun sadece araçlar tek şerit haline getirilmesinin kendileri için iyi olmayacağını vurgulayan çarşı esnaflarından Hasan Doğan Suiçmez, şunları söyledi.

“Bu çalışmalar yersiz. Burada toptancı arabaları duruyor, vatandaşlar alış-veriş için park ediyor. Çarşıda 50 vatandaşı bulamazsınız. Kime sorup ta böyle bir çalışma yaptılar, anlayamadık! Belediyenin bizlerin görüşünü alması gerekiyordu. Trafik şimdiden sıkışmaya başladı. Çalışmanın durdurulması için imza kampanyası başlattık, bu imzalara Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’a teslim edeceğiz."

Diğer esnaf Yakup Özgen ise, "Ereğli’de ciddi bir otopark sıkıntısı bulunuyor. Sabah trafik hemen sıkıştı. Buraya 25-30 araç park ediyor. Bu park sayesinde hem belediye gelir elde ediyor hem de esnafa müşteri geliyor. Belediye bu parkları kaldırmadan önce otopark sıkıntısını çözmeli. Şuranın bir haline bakın” dedi.

Diğer esnaflar, Tansel Özdemir, Ömer Güzelli’de tepkilerini dile getirdi.

Öte yandan yolda yoğun bir şekilde çalışan Belediye ekipleri yolu tek şeride indirerek, 1 metre genişliğinde kaldırımda son aşmaya geldi.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler