AnaSayfa > Asayiş > EREĞLİ'DE 'GÜVENLİ EĞİTİM PROJESİ' BAŞLADI..

EREĞLİ'DE 'GÜVENLİ EĞİTİM PROJESİ' BAŞLADI..

Ereğli'de, ‘Güvenli Eğitim Projesi’nin tüm okullarda başladığını bildiren Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, projenin detaylarına ilişkin Kaymakam İbrahim Çay’a brifing verdi. Özgen, okulların çevresinde sivil polislerin konuşlandırılacağını belirterek, “gerek uyuşturucu madde satmak, gerek sigara satma teşebbüsünde bulunanlar, gerekse çocukları başka alışkanlıklara sevk etmeye çalışan kötü niyetli insanlar karşılarında, hiç ummadıkları bir yerde polisi bulacaklar” dedi.

18.Eylül.2014 Perşembe 19:27
A A

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından geçen ay uygulanmamaya başlayan ‘Masum Eller Kirlenmesin’ projesinin ardından, şimdide ‘Güvenli Eğitim Projesi’ de 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı ile birlikte hayata geçtiği bildirildi. Proje kapmasında yapılacak çalışmalara ilişkin Kaymakamı İbrahim Çay’a sinevizyon kullanarak bilgi veren Müdür Özgen, ilçedeki okullarda eğitim-öğretim gören öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitim alabilmeleri için başlatılan projenin detaylarını anlattı. Özgen, şöyle konuştu:

“Okul çevresindeki umumi açık yerlerin denetlenmesi. Öğrencilerimiz, teneffüslerde, öğle aralarında veya akşam çıkışlarında okulların çevrelerinde tekel bayiler var. Oralar, kötü alışkanlıklar edinmeye müsait yerler. Dolayısıyla biz bu işin içerisine belediyeyi de dahil ettik. Belediyemiz, bu yerlerin tamamının ruhsatlarını değerlendirecek.

KARANLIK BÖLGELER AYDINLATILACAK
Okul ile ilgisi olmayan şahısların meni, yetersiz aydınlanın yerlerin aydınlatılması gibi yerlerin tespitini yapacağız. Eğitim fakültemizde bu kapsamda değerlendiriliyor. Akşam çıkışlarında güvenlik zafiyeti oluşabiliyor.

SİVİL POLİSLER ORADA OLACAK!
Özellikle altını çizmek istiyorum, okulla ilgisi olmayan şahıslar. Okul aile birliği başkanlarına, velilere şu mesajı vermek istiyorum. Bizler, gücümüzün yettiği kadarıyla okulların civarında sivil personel tutacağız. Bundan herkesin haberi olsun. Öğrencilerimizi, kötü alışkanlıklara sevk etmeye çalışan kişilere bir anlamda mesaj vermiş olalım. Hiç ummadığınız yerden polis çıkabilir. Okulun etrafında, okulla ilgisi olmayan şahısların ayağını, öğrencilerle ilgili konularda daha hassas olacaklarına inanıyoruz. Aksi takdirde, bizler okul civarında, hiç kimsenin bilmediği yerden personel bunları takip edecek. Gerek uyuşturucu madde satmak, gerek sigara satma teşebbüsünde bulunanlar, gerekse çocukları başka alışkanlıklara sevk etmeye çalışan kötü niyetli insanlar karşılarında, hiç ummadıkları bir yerde polisi bulacaklar.”
Proje kapmasında Karadeniz Ereğli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal İlçe Müdürlüğü ve Okul Aile Birlikleri ile birlikte koordineli bir şekilde çalışacakları da kaydeden Özgen, her okulun rütbeli polislere zimmetlendiğinin altını çizdi.

ÇAY: DEVLET’İN İMKANLARINI SEFERBER ETMEK BİZİM BAŞTA GELEN GÖREVİMİZDİR
Projeyi memnuniyetle karşıladığını belirten Kaymakam Çay ise, Devlet’in tüm imkanlarının seferbere edileceğini söyleyerek, “Çocuklarımızın, eğitim-öğretim imkanlarını sağlık bir şekilde yapmalarını, bize emanet olan yavrularımızın daha sağlıklı ortamda eğitim görmeleri sağlamak amacıyla önce güvenlik tedbirlerini almak üzere bir proje daha oluşturduk. Bu projenin sadece emniyet yada Kaymakamlık tedbirleri ile değil çevre ile de uyumlu halde olunmasında yarar vardır. Hem diğer kurumların ortak olması hem de öğrenci velilerimiz, okul idari birliklerinin de bize destek vermelerinde yarar var. Amacımız, büyük önder Atatürk’ün de dediği gibi geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın sağlık bir donanım içinde yetişmeleri. Bize emanet edilen yavrularımızın sağlıklı bir şekilde okullarına varabilmeleri için ne gerekiyorsa Devlet’in imkanlarını seferber etmek bizim başta gelen görevimizdir” diye konuştu.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler