AnaSayfa > Güncel > ERDEMİR VAKIF BAŞKANI HABERİMİZİ DOĞRULADI: BEKCAN: “VAKFIMIZ KULLANILDI”

ERDEMİR VAKIF BAŞKANI HABERİMİZİ DOĞRULADI: BEKCAN: “VAKFIMIZ KULLANILDI”

Erdemir Vakfı Başkanı Mücteba Bekcan, Haberci’nin vakıf cezasıyla ilgili haberini doğruladı. Bekcan yaptığı açıklamada; “Bizim vakfımız bu seçim döneminde birileri tarafından kullanıldı” dedi.

16.Eylül.2014 Salı 14:32
A A

Erdemir Vakfındaki 9 bin 700 üyeyi kapsayan vergi cezasıyla ilgili Haberci’nin gündeme getirdiği ve vakıf üyelerine şoka sokan gelişmeyle ilgili Erdemir Vakfı Başkanı Mücteba Bekcan’dan tarihi bir itiraf geldi.
Ereğli Haber’de yayınlanan demecinde Erdemir Vakfı Başkanı Mücteba Bekcan, Haberci’nin haberini doğruladı ve ‘Bizim vakfımız bu seçim döneminde birileri tarafından kullanıldı’ dedi.
Mücteba Bekcan konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “130 milyon TL’lik bir ceza yedik. Bize göre bu cezayı hak edecek bir kanunsuzluk ve hukuksuzluk yapmadık. Bununla ilgili yılbaşından beri uzlaşma görüşmelerinde bulunduk. Bu görüşmeleri yaparken araya seçim girdi, sonra torba yasada bununla ilgili bir düzenleme çıkabilir dendi. Bizde görüşmelere ara verdik. Torba yasada bununla ilgili bir kanun çıkmayınca yeniden başa döndük. Şimdi tekrar maliye bakanlığı yetkilileri ile görüşerek bir uzlaşma yolu arayacağız. Uzlaşmadan ne çıkar bilmiyoruz. 130 milyon ile 0 arasında bir şey olacaktır. Biz bu konuyu çözmek için elimizden gayreti göstereceğiz” dedi.
Bekcan ayrıca Erdemir vakfının 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi kullanıldığını söyledi. Seçim öncesi bir pazarlık içerisinde olmadıklarını ifade eden Bekcan “Biz ne ben ne yönetim kurulumuz hiçbir şekilde böyle bir görüşmenin pazarlığı içinde olmadık. Ama şunu söyleyebilirim. Bizim vakfımız bu seçim döneminde birileri tarafından kullanıldı” dedi.
Vakıf üyeleri ise 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler