AnaSayfa > Güncel > ERDEMİR İŞCİSİ VE EMEKLİSİ, KANDIRILMANIN ŞOKUNU YAŞIYOR..

ERDEMİR İŞCİSİ VE EMEKLİSİ, KANDIRILMANIN ŞOKUNU YAŞIYOR..

Yerel seçimlerden önce, ‘Vakıfın problemini Milletvekili Candan çözecek’ diye kandırılan Erdemir işçisi ve emeklisi, Maliye Tarafından Vakıfa kesilen Ceza’ya Torba Yasadan da af çıkmayınca tam bir hayal kırıklığı yaşıyor. Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, bu şok gelişme karşısında ise halen sessizliğini koruyor..

15.Eylül.2014 Pazartesi 17:25
A A

Ereğli, 30 Mart Yerel Seçimlerinden önce, Erdemir Vakfına kesilen 129 trilyonluk vergi cezasıyla ilgili Erdemir işçi ve emeklisine verilen ‘cezayı sildirme’ sözlerinin son çıkan Torba Yasa kanunuyla suya düşmesinin şokunu yaşıyor.
Özellikle Erdemir Vakfına üye 9700 kişi büyük bir şok yaşıyor. Haberin sitemizde yer almasının ardından Ereğli Kamuoyu yorumlarıyla tepkilerini ortaya koyarlarken, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ise bu şok gelişme karşısında hala sessizliğini koruyor.

VERGİ CEZASI, SEÇİM MALZEMESİ YAPILMIŞTI..
Maliye tarafından Erdemir Vakfına kesilen 129 trilyonluk ceza, 30 Mart Yerel Seçimlerine 1 ay gibi kısa bir süre kala, Türk Metal Sendikası ve Ercan Candan tarafından seçim malzemesi yapılmış, 25 Şubat tarihinde, Ercan Candan’ın bugün Ereğli Belediyesine Basın Danışmanı olarak atadığı arkadaşı Gazeteci Hasan Sarıalp tarafından, ‘Vakıfın problemini Milletvekili Ercan Candan çözüyor’ şeklinde haber yapılarak propaganda yapılmış, işçi ve vakıf üyesi üzerinde bir baskı oluşturulmuştu. (Haberin linki: http://www.xn--gazetetrk-w9a.com/Haberler/Detay/568/Erdemir_Vakfi_nin_problemini__Milletvekili_Candan_cozuyor)
Türk Metal Sendikasına mensup iş yeri temsilcileri de aynı süreçte Fabrika içerisinde yaptığı toplantılarda Vakıfa kesilen ceza için, ‘Bu seçimde Milletvekili Ercan Candan’a sahip çıkarsak o da cezayı sildirmek için söz verdi’ şeklinde işçilere empozede bulunulduğu dönemin Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından dillendirilmiş ve Erdemir işçi ve emeklisinin bu oyuna gelmemesi istenmişti.

CEZA FAİZİYLE İŞLİYOR..
Ereğli’de seçimler bitti, Vakıf üyeleri seçim sürecini verilen bu sözler üzerine etkiledi ve Belediye Başkanı değişti. Aradan 6 ay geçti, Erdemir işçi ve emeklisi Vakıfa kesilen Cezaya af beklerken, büyük bir yok yaşadı.
Cezanın af olması için Milletvekili Ercan Candan’ın Torba Yasa Kanununa bir madde eklettirerek bu cezayı sildireceği dilden dile konuşulmaya başlandı. Ancak gerçek hiç de öyle olmadı. Torba Yasadan Vakıfın cezasını etkileyecek bir kanun çıkmadı. Şimdi yasal olarak çözülmesi gereken bir konu olan vergi cezasının silinmesi konusu, 9 bin 700 vakıf üyesinin bu cezayı ödemesiyle son bulacak. Vakıf üyeleri, paralarının oranı miktarında en az 10 bin TL ile 150 bin TL arasında ceza ödeyecek.

VAKIF ÜYELERİ, CANDAN’A ATEŞ PÜSKÜRÜYOR..
Kandırılmanın şokunu yaşayan Vakıf üyeleri, Ercan Candan’ı işçi ve emeklinin umuduyla oynadığını belirterek; gönderdikleri bir çok yorumda “Alın terimizle kazandığımız paranın 1 kuruşunu, Milletvekili Candan seçim hesaplarına kurban ettiyse, Allah ondan hesabını öbür dünyaya göçmeden bu dünyada sorsun. Biz bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz” şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.
Torba Yasadan bir kanun çıkmayınca, yasal olarak silinmesi mümkün olmayan bir borç haline gelen 129 trilyonluk cezanın ise her geçen gün faizi işliyor. Vakıf yönetimi her ne kadar ‘uzlaşma süreci devam ediyor, görüşmeler sürüyor’ şeklinde bir açıklama yapsa da artık, vakıf üyeleri bu cezayı ödeyecekler.
Yani, Ercan Candan’ın söz verdiği gibi cezanın silinmesi diye bir şey olmayacak. Gazete Türk’ün haberindeki gibi, Vakıfın problemini Candan çözmüş olmayacak, sadece seçim malzemesi yapmakla kalmış olacak.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler