AnaSayfa > Güncel > UYSAL: YAPARSA AK PARTİ YAPAR..

UYSAL: YAPARSA AK PARTİ YAPAR..

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Değişim Radyo'da Şenol Azman'ın sorularını yanıtladı. 24 Haziran seçimlerinde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek isteyen Başkan Uysal; "Türkiye'nin yeni dönemde de güçlü bir lidere, güçlü bir meclise ihtiyacı var" dedi.

31.Mayıs.2018 Perşembe 12:59
A A

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Bizim daha önce üç vekilimiz vardı. Üç vekil çıkarırsak, hepimiz görevimizi yapmış sayılacağız. Eğer bizler Zonguldak ilinde dört vekil çıkarırsak başarı elde etmiş olacağız, beş olursa zafer olacak. İki vekil ise bizim için başarısızlık olacak. Üç vekil olan yerde iki vekil çıkarmayı başarı gibi gösteremezsiniz” dedi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 93,9 Değişim Radyo’da yayınlanan ve Şenol Azman’ın hazırlayıp sunduğu Kara Tren programında gündeme ve belediye çalışmalarına ilişkin görüşlerini anlattı.

Uysal, programda 5 Mayıs 1961 doğumlu olduğunu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdiğini, evli ve iki çocuk babası olduğunu söyledi. Uysal, mezuniyetinin ardından uzun süre doktorluk mesleğini memleketinde icra ettiğini söyledi.

Uysal, “Yaptığı işlerin kamuoyuna tanıtımında sıkıntı mı var?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Yeşili gören insanın ruhu yumuşuyor. Yeşil çok önemli. Göreve geldiğimizden beri 125 bin metrekarelik yeşil alanı 350 bin metrekareye çıkardık. Dombay Deresi bütüncül bir proje. Burada sadece Dombay deresinin ıslahı olarak bakmamak lazım. Dere ıslahı sağlık yönünden katkılar sağlayacak ama burada yapmak istediğimiz şey dere ıslahının yanı sıra, buradaki 3,5 metre genişliğindeki yol vardı. Burası o bölgede yaşayan insanlar için tehlikeliydi. Yüksek araçlar neredeyse balkonda duran insanları bile tehlikeye düşürebiliyordu. Buraya 7 metrelik bir yol yapacağız, kaldırımları olacak, hem de bir rekreasyon alanı yapacağız. Nüfusu göze aldığınız zaman çok önemli bir çalışma, bunun yukarıki kesimlerde de devamı gerekiyor. Bağlık Mahallesinde 20 bin kişi yaşıyor. Burada tek yön çalışmaları tamamlandığında, Erdemir Caddesi büyük oranda rahatlayacak. Bakan Dere ıslahı gibi görüyor ama trafiğe de büyük katkı sağlayacak. Ağustos ayında tamamlandığında herkes bunu görecek.”

“LİSTEYİ CEZA OLARAK DÜŞÜNMÜYORUM”

Ereğli Belediye Başkanı, genel seçimlerde aday belirleme sürecinde AK Parti genel merkezinin Ereğli’yi cezalandırıp cezalandırmadığı sorusuna cevap olarak şu ifadeleri kullandı.

“Bu tartışmaların sonu hiçbir zaman gelmez. Geçen dönemde de Faruk Beyin Alaplılı olması tartışması yaşandı. Bunun sonu yok. Önemli olan Zonguldak milletvekillerini yeterli sayıda çıkarmamız. Ereğli’ye verildi, Alaplı’ya verildi şeklinde düşünmüyorum onu. Bunu ceza olarak düşünmüyorum. Bu çalışma farklı yönde bir başarı getirebilir ama bunu beş yılın sonunda göreceğiz. Bu son derece normal, genel merkezin kararı diye görmek lazım. Bu tartışma niçin bizim köyden değil, mahalleden değil noktasına kadar gider bunlar.”

Bir parti üyesi olarak sahada bulunduğunu ifade eden Uysal, “Unvanımız da olduğu için farklı karşılanıyor. Seçim koordinasyon merkezinin verdiği programlara uyuyorum” dedi.

Uysal, “Pedal çevirmeyi bırakırsan düşersin derler, biz şimdi hedefe kilitlendik” diyerek, herkes için milat olan bir seçime gidildiğini söyledi. Belediye Başkanı, ““Bizler ilk kez cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin başını seçeceğiz. Bu sistemle ilk defa referandumla kabul edildiği şekilde yeni TBMM’yi seçeceğiz. Bizler hedefe kilitlendik, amacımız belli” ifadelerini kullandı.

Listenin yapılma biçiminden teşkilatların yerel seçimlere yönelik bir ders çıkarıp çıkarmadığı sorusunu yanıtlayan Belediye Başkanı, “Herkes sonuçlarını çıkarır. AK Parti büyük bir camiadır. Herkesin de aday adaylığı başvurusu yapması normal” dedi.

“İTTİFAK AK PARTİ’NİN AVANTAJINA MI?”

İttifak konusunun AK Parti’nin avantajına olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Uysal, şöyle dedi:

“İttifak avantajımıza. Amacımız sayın cumhurbaşkanımızı büyük bir oy oranıyla seçtirmek. Çalışmalarımız o yönde gidiyor. Mecliste de büyük bir oy oranıyla AK Parti’nin temsilini sağlamak. Bizim iki hedefimiz var. Çalışmalarımız bu yönde. Bizim daha önce üç vekilimiz vardı. Üç vekil çıkarırsak, hepimiz görevimizi yapmış sayılacağız. Eğer bizler Zonguldak ilinde dört vekil çıkarırsak başarı elde etmiş olacağız, beş olursa zafer olacak. İki vekil ise bizim için başarısızlık olacak. Üç vekil olan yerde iki vekil çıkarmayı başarı gibi gösteremezsiniz.

“TERMİNAL ALANI VE KENT MEYDANI…”

Kendilerinin de çeşitli bakımlardan karneleri olduğunu ifade eden Uysal, “Genel merkez tarafından, yerel yönetimler başkanlığımız tarafından karnelerimiz tutuluyor. Benim karnemi en son anlayacağız. Karnemin iyi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Eski terminal alanındaki mücadeleye 2014 seçimlerinde aldıktan sonra başladıklarını ifade eden Uysal, şunları söyledi:
“Bunları çok erken konuşmaya başladık. Adliye binası yeni bina yapıldıktan sonra taşındı. Kaymakamlık binamızın olduğu yerin hala sahibi değiliz. Milli Emlak’ın yerleri bunlar. Fakat bu alana o arada projemizi çizdik, sonra trampa olaylarını gerçekleştirdik. İhaleye çıktık, sadece bir kişi girdiği için iptal ettik. Fiyatlar güncellendi, bir iki hafta içinde ihaleye yeniden çıkmış olacağız. Buradaki ihale süreci yirmi sekiz gün. İhaleye itiraz olabilir. Bir iki ay içinde yer teslimi yapılabilir.
Belediyemiz aslında bunu yapar ama İller Bankası borçlanmasıyla yapmayı düşünüyoruz. Borçlanma için meclis kararı gerekir. Meclisten geçmezse de belediye bütçesiyle yapacağız. Hayatımda şu var. Bir mazeret uydurmak istersen, neden yapamadık diye düşünürsen tonlarca neden sıralayabiliriz. Önemli olan bizim için, yapacağız diyoruz, yapma kararlılığını gösteriyoruz. 14 bin metrekarelik alanın etrafındaki yollar ve park alanlarıyla daha büyük bir araziye dönüşüyor. Burada bin 800 metrekare taban alanlı bir cami güzel olacaktır. Bir araç 16 metrekare alan kaplıyor. İki katlı bir otopark olunca alanı çarpıp bölsünler. Manevra alanları var. Tüm alanı bütün olarak kullanamazsınız.”

“31 MAHALLENİN TAMAMINDA HİZMETLERİMİZ VAR”

Ulaşım meselesinin görev addettikleri konulardan biri olduğunu ifade eden Uysal, “Küçük dokunuşlarla ulaşım konusunda bir şeylerin değiştiğini göreceksiniz. Ereğli’de şunu yapmamız lazım. Toplu ulaşımda minibüs sisteminden daha büyük otobüslere, toplu taşımalara, troleybüs gibi sistemlere geçmemiz gerekiyor. Bir buçuk yıldır bu konularda çalışıyoruz ancak göreve geldikten sonraki süreci göz önüne alırlarsa, bizim başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Ereğli’de hizmetin aksamaması için bunları mazeret yapmadık, tek tek hizmetleri halkla buluşturduk” dedi.

Önemli olanın hizmetleri halkla buluşturmak olduğunu savunan Uysal şöyle devam etti:

“Vatandaşımız şov ve magazinsel olaylara daha fazla ilgi gösteriyor ama şunu söylerim. Dünya tarihinde ne kadar sakin, kavga etmeyen insanlar daha fazla hizmet kazandırmıştır. Şovla kavgayla birincilik garanti oluyor da, sakin ve dürüst olanın ikinci olacağı sonucuna nasıl varıyorsunuz. İkinciliğin şereflisi şerefsizi olmaz, ikincilik ikinciliktir. 31 Mahallenin tamamında hizmetlerimiz var. Tek tek bütün mahallelerde neler yaptığımızı biliyorum. Bugüne kadar ihmal edilen bütün hizmetleri yaptık.”

Ereğli Belediye Başkanı Uysal, turizm konusunda şöyle dedi: “Uzun Mehmet alanı, şehre gelen turistlerin ziyaret edeceği destinasyonlardan biri. Buraya Uzun Mehmet’in hayatını anlatan rölyefler yapacağız. Bu burada bitmeyecek. Balı Köyü’ne kadar giden bir kültür yolculuğuna dönüşecek.

Kültür çalışmalarında hemen sonuç alamıyorsunuz. Bu konuda çalışmalarımız ciddi. Beş yılda hepsini bitireceğiz. Turizm ofisleri, her bölgenin hikayesini anlatan şeyler… şu anda fiziki yapıları yerine koymakta uğraştığımız için. Cehennemağzı mağaraları Turizm ilçe müdürlüğüne bağlı. Anıtlar müzeler kurulu izinleri verdi. Eski belediyenin projesinde değişiklik yaptık. Zemin cam olacak, orayı sergileyeceğiz. Alt katı yüksek tavanlı bir yapı olacak.”

“ŞAMPİYON OLMAK İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUZ”

Uysal, bir izleyici sorusu üzerine, “Ereğli belediyespor olarak bu sene hedefimiz şampiyonluk, geçen sene kıl payı kaçırdık. Ama bu sene şampiyon olmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

Ereğli’de yüzde 50 artı 1 oy almaları halinde kendilerini başarılı sayacaklarını, bunu daha önceki seçimlerle de kıyaslayacaklarını söyledi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ VE AK PARTİ AYRI DEĞİL”

Uysal milletvekili adaylığı sıralamasında en başta bir dalgalanma yaşandığını, ancak şu anda kenetlendiklerini ifade ederek “Zonguldak’ta 3 ve üzerinde milletvekili çıkarmak, Cumhurbaşkanımıza çok yüksek bir oy çıkarmak istiyoruz. dünya bizi izliyor. Cumhurbaşkanımız bir dünya lideri. Güçlü ülke, güçlü lider diyorsak, cumhurbaşkanımızı, batının, Rusya’nın önüne güçlü bir fotoğraf koyma hedefine kilitlenmemiz lazım. Bütün vatandaşların da fotoğrafa bu şekilde bakması lazım” dedi.

Birinci görevlerinin, çalışmalarının, hedefleri ve amacının 300 üstünde milletvekili kazanmak, ikinci hedeflerinin de cumhur ittifakının temsili olduğunu ifade eden Uysal şunları söyledi:

“Bu sistemin en önemli özelliği uyumlu çalışan bir meclis. Ak Parti ve Cumhur ittifakının çoğunlukta olması sistemin olmazsa olmazı. Karşı görüştekiler şöyle bir argüman ortaya atıyor. Sanki Recep Tayyip Erdoğan Farklı, AK Parti farklı gibi. AK Parti ve Cumhurbaşkanımız ayrılmaz bir bütünüz. Meclis çoğunluğu ve Cumhurbaşkanı bizden olacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin meydana gelmesinin nedenlerinden biri uyumlu çalışan bir meclis. Bence bu konuları konuşmanın yeri ve zamanı değil ama AK Parti’nin de oyları yüksek, Cumhur ittifakı oylarıyla birlikte yüksek oranda bir oy olacağı için uyumlu bir meclis olacaktır. Topal ördek olmayacaktır. Seçim birinci turda biter, ikinciye kalmaz. Birinci turda cumhurbaşkanımız olur ama ikinci kim olur cevap vermeyeyim. İkinci beni ilgilendirmiyor.”

ULAŞIMDA TROLEYBÜS SEÇENEĞİ…

Ulaşım konusunda metro ve yeraltı sistemleri gibi konuların kulağa hoş geldiğini ancak Ereğli büyüklüğünde bir yerleşimin Troleybüs sistemine geçmesinin daha kolay olduğunu söyleyen Uysal, şöyle dedi:

“Ulaşım konusunda taksiciler, servis araçları, halk otobüsleri dahil tamamıyla görüşeceğiz. Öğrenci velileriyle de konuşacağız. Halk Otobüsü şoförleri konusunda bir kişinin yaptığı hataları hepsine mal etmek doğru değil. 115 şoförümüz var. Kurumsal olarak iyi olmaları, güzel olmaları önemli. Bütün kurumun iyi olmasını beklemek, tüm insanların iyi olmasını beklemek gibi ütopik bir beklenti. 65 Yaş üzerindeki arkadaşları bedava taşıyorlar. Bu konuda problem olduğunu sanmıyorum.

“TÜM ŞEHRE İÇME SUYU NE ZAMAN?”

Arıtma tesisi çalışmalarının bittiğini ifade eden Uysal, “Geçen gün altı mahalleye su verdik, dün de Müftü Mahallesi, Elmatepe Bölgesine su vermeye başladık. Nerelerin içme suyuna kavuştuğunu basın yoluyla duyuracağız. Geniş olarak şunu söyleyeyim, Pençes ırmağının Zonguldak tarafında kalan tüm yerleşkelerde, Ören haricinde—orada kuyu problemimiz var—su içilebilecek. Bayrama kadar tüm mahallelerimiz memba kalitesinde suya kavuşacak. 350 bin nüfusa yeterli olacak bir su. İlk başta farklı gelebilir, yıllardır damak tadı farklı suya alıştığından olur bu” dedi.

Uysal diğer altyapı çalışmaları konusunda ise şunları söyledi:

“135 kilometre su yapan, 31 mahallesinin 29’unun içme suyu hattını yenileyen bir belediye yoktur. Enerji sorunu çözüldü, doğalgaz çelik hatları yenilendi. Doğalgazda bir tek Kıyıcak kaldı. Tüm mahallelere verildi. Ferdi olarak imar sorunundan dolayı verilmeyen yerler vardı. Gerekenlerin tamamı yapıldı.”

Bir dinleyici eleştirisi üzerine cevap veren Uysal şöyle konuştu:

“Eksikler olabilir, yapılacaklar olabilir ama büyük fotoğrafı göremedikleri, göremeyecekleri için, benim gibi 2023 hedefleri olmadığı için, 2023’te neler konuşulacak, 2050’de neler konuşulacak bunları konuşmak isterim. Ereğli’de bugüne kadar kimse kimseye teşekkür etmiyor. Her akşam 2 bin vatandaşa iftar açıyoruz. Vatandaşlarımız harika oldu teşekkür ederiz diyor. Bir gün ne mecliste, ne basında güzel oldu, helal olsun başkan demiyor. 20 yıl sonra anıtı, çevresindeki çınarları korudunuz, Osman Zeki Oral için teşekkür ederiz demiyor. Teşekkür etmek, bu yönden başarılısınız demek bu kadar zor mu? 67 araç aldık borçlanmadan. Ben göreve gelmeden 300 bin lira araç kirası veriyorduk ki aracımız yoktu. Yerel siyaset başladığı zaman, 24 Haziran gibi ülkenin önünü açacak bir seçim var. Ondan sonra konuşalım bunları.”

“BAŞARILIYIZ!”

Türkiye’de hava yolları anlamında 9 milyon 150 bin iç hat yolcusunun yüz milyonu aştığını ifade eden Uysal şunları söyledi:

“Beş ile bölünmüş yolla girilirken, 76 ile bölünmüş yolla girilir hale geldiğini belirterek, “Bolu tünelinin 15-16 yılda nasıl açıldığını biliyoruz. Hastaneleri biliyorsunuz, SSK’ya gidiyordunuz, Bağ Kurlu Devlet Hastanesine, emekli sandığı üniversiteye gidiyordu. Bağkur-SSK-Emekli Sandığı tek çatı altında birleşti. Savunma alanında milli ve yerli olan yüzde 18’den yüzde 65’e çıktı. Savunma alanında büyük bir atak içine girdi ülkemiz. İki milyar dolarlık savunma sanayisi ihracatı yapılıyor. Demek başarılıyız. Cumhurbaşkanımızın hedeflerinden biri yüz kilometrede bir havaalanı kurmak.

Şunu dememiz yeter. Yaparsa AK Parti yapar, sayın cumhurbaşkanımız liderliğinde. Büyük hedeflere güçlü liderle gidersiniz. Kırılma noktalarını geçmiş bir liderimiz var. E muhtıra, 17-25 Aralık, 15 Temmuz Hain Fetö girişimi konularını aştıktan sonra, Türkiye Cumhuriyetinde darbeler hep başarılmıştır. Darbe gecesi saatler içinde darbe bastırılmıştır. Dünyaya ders veren bir liderlik örneği göstermiştir. Bizim cumhurbaşkanımızla uyumlu çalışan bir meclis için çalışıyoruz. Başarılı bir sonuç almak, 4. Milletvekilini göndermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Eskiden tarımsal destek, 1, 9 milyar liraydı. AK Parti iktidarında 12, 8 milyar liraya çıktı. Tarım faizleri düştü. AK Parti tarım alanında da başarılı. Bunlar yetmez. GSMH arttığı zaman bu konularda da güncellenecektir.”

Uysal çalışmalara önceki dönem ilçe başkanı Fatih Çakır’ın da katıldığını ifade ederek, “Herkesin bir görev alanı var. SKM tarafından herkese katılacağı programlar bildiriliyor. Ben de mümkün olduğunca çalışmalara katılıyorum. Bütün arkadaşlar katılıyor.” dedi.

Uysal programda hizmet ihtiyacı olan bölgelerden vatandaşların sorularına da yanıt verdi. Uysal, “Dağlar mahallesinde doğalgaz hatları yarım kaldı, bayramdan sonra orada çalışma başlayacak.” Dedi.

Belediye başkanı yerel seçimlere ilişkin olarak, “Benim için rakibin kim olduğu fark etmez, zaten bunu seçme şansımız da yok. Şampiyonlar liginde hedefi koyacaksanız hedefim kupayı almak diyeceksiniz. Bu başka türlü olmaz” dedi. Uysal, parti içi rakipler konusunda da “Kime nasip olursa, ne kadar çok aday adayı olursa iyi. Kendi alanında başarılı kişiler aday olmak istiyor. Ne kadar çok adaylık müracaatı olursa, belediye meclisi listesi yapmam o kadar kolaylaşır” dedi.

Uysal, 24 Haziran Seçimlerinin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek dinleyicilerin Ramazan ayını kutladı.

 

Kaynak: Hüseyin Aksakal / Değişim Medya

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler