AnaSayfa > Güncel > KDZ.EREĞLİ AFRİN OPERASYONUNA DESTEK İÇİN YÜRÜDÜ..

KDZ.EREĞLİ AFRİN OPERASYONUNA DESTEK İÇİN YÜRÜDÜ..

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından AFRİN’de şehit düşen askerler için saygı yürüyüşü düzenlendi. Düzenlene törene yüzlerce Ereğlili vatandaş ile birlikte ilçe protokolü de katıldı.

14.Şubat.2018 Çarşamba 18:15
A A

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından organize edilen ‘Saygı Yürüyüşü’ ne Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Karadeniz Bölge Garnizon komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli ilçe emniyet müdürü Ferdi Kuyu, Ereğli İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli ilçe başkanı Sertan Ocakçı, Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli ilçe başkanı Rahman Demirtürk, Büyük Birlik Partisi Ereğli ilçe başkanı Turabi Çelik, Saadet Partisi Ereğli ilçe başkanı Musa Kumaş, Belediye ve il genel meclis üyeleri, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan yönetimi ve işçiler, Sivil toplum kuruluşları, Oda başkanları, Daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Ereğli Belediyesi önünden başlayan yürüyüş yaklaşık bir kilometre yürüdükten sonra Atatürk Anıtı önünde toplanıldı. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk konuşmayı Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal yaptı. Uysal, AFRİN’ de ki askerlerin muzaffer olmasını dilediği konuşmasında “Rabbim AFRİN Operasyonuna katılan Ordumuzu korusun. Ordumuzu muzaffer eylesin. Rabbin Nöbet tutan hudutlarda sınırlarımızı bekleyen, Güvenlik kuvvetlerimize, polisimize ve askerimize güç ve kuvvet versin. İstiklal Marşı’nda milli şairimizin söylediği gibi ‘Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’. Bugün şühedalarımız için, şehitlerimiz için saygı yürüyüşüne bizlerle katıldığını ve bu alanı doldurduğunuz için Tüm Ereğlili hemşerilerimize, Başta sayın Kaymakamım Nazım Madenoğlu olmak üzere, Karadeniz Bölge ve Garnizon komutanımız Aykut Manioğlu’na tüm siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, muhtarlarımızın ve Ereğlili hemşerilerime hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ TARİHTE HİÇBİR ZAMAN ZELİL DURUMA DÜŞMEMİŞTİR

Saygı yürüyüşünde konuşan Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu” Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihte hiçbir zaman ZELİL duruma düşmemiştir. Ve ‘Zeytin Dalı’ operasyonu ile de bir kez daha dosta ve düşmana göstermiştir” dedi. Madenoğlu konuşmasında “Mehmetçiklerimiz AFRİN’ de kahramanca çarpışıyorlar. Onlara buradan selamlarımızı ve dualarımızı gönderiyoruz. Onlara buradan Karadeniz Ereğli’den başarılar dileklerimizi muzafferiyet dileklerimizi gönderiyoruz. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihte hiçbir zaman ZELİL duruma düşmemiştir. Ve ‘Zeytin Dalı’ operasyonu ile de bir kez daha dosta ve düşmana göstermiştir. Sınırlarımızın güneyinde bir terör devleti kurulmasına asla ve asla müsaade edemezdik. Etmedik, etmeyeceğiz. Orada Devletimizin ve Hükümetimizin aldığı kararla Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) şehit oluyor. Gazi oluyor. Ama sonuçta Hürriyet’imizi İstiklalimizi, geleceğimizi tehlike altına atacak olan birtakım tehlikeleri bertaraf ediyor. Biz orada ve başka yerlerde şehit düşen aziz askerlerimizi ve vatandaşlarımızı yüce Mevla’mızın en iyi yerde tutacağını, peygamberler derecesinde bir yerlerde bulunduracağını biliyoruz. Şehitliğin ne derece kutsal, ne derece mukaddes ve her Türk’ün, her Müslüman’ın ne kadar istediğini bildiğimiz bir derece olduğunu herkes ama herkes çok iyi biliyor. Tabi ki oraya giden evlatlarımızın sağ salim dönmesini istiyoruz. Ama şehit olarak döndükleri zaman da onların bu vatana ailelerine ömür boyu, sülaleler boyu kıyamete kadar bu mertebeyi anla ve şanla taşıyacaklarını da biliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Saygı yürüyüşü konuşmaların ardından sona erdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler