AnaSayfa > Güncel > EREĞLİ BELEDİYESİ, TAŞERON İŞÇİLERİ İÇİN ŞİRKET KURDU..

EREĞLİ BELEDİYESİ, TAŞERON İŞÇİLERİ İÇİN ŞİRKET KURDU..

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla şirket kurulması için Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu'nda olağanüstü toplandı.

31.Ocak.2018 Çarşamba 17:33
A A

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye meclisi olağanüstü oturumunda, Kanun Hükmünde Kararname(KHK) gereği, belediyede personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilebilmelerini sağlamak amacıyla şirket kurulması gerektiğini söyledi.
KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NİN ŞİRKETİ
Yazışmaların 9 Şubat tarihine kadar Zonguldak Valiliği'ne ulaştırılması gerektiğini hatırlatan Başkan Uysal, gün kaybı olmadan evrakları yetiştirme gayretinden dolayı acil olarak toplandıklarını belirterek, Ereğli Belediyesi’nin, personel çalıştırıp alınması konusunda ERBEL adlı limited şirket kuracaklarını söyledi.
İŞÇİ, DAHA UYGUN ORTAMDA ÇALIŞACAK
Belediye şirketi kurulmasıyla birlikte taşeron işçilerinin de güvensiz bir ortamdan daha güvenli bir ortama geçeceklerini ifade eden Başkan Uysal, “Belediyemizde çalışan taşeron işçilerimiz, soğuk havadan sıcak havaya geçer gibi daha uygun ortamlarda çalışacaklar. Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’na geçmeleri için tehdit edildiği yolundaki ortaya atılan iddialar yalandır.
İŞÇİLERİMİZİN SOSYAL STATÜSÜ ARTACAK
Böyle bir şey yok. Bunun astı astarı yok. Biz hiçbir işçi kardeşimize bu konuda baskı yapmayız. Aksine haklarının daha da gelişeceğini, sosyal statülerinin artacağını bu konuda daha emniyete kavuşacaklarını düşünüyorum. Taşeronlarımız tüm hakları ile birlikte kadroya geçiyorlar"
Öte yandan şirket kurulması konusunda alınan karar oy birliği geçti.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler