AnaSayfa > Güncel > OSMANLI ÇİLEĞİ ŞENLİKLERİ 19-20-21 MAYIS’TA..

OSMANLI ÇİLEĞİ ŞENLİKLERİ 19-20-21 MAYIS’TA..

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 19-20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak Uluslararası Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliklerinde, Grup 84, Betül Demir ve Kibariye’nin sahne alacağını açıklayarak, şenliklerde yer almak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. Uysal, STK temsilcilerinin de görüşlerini aldı.

26.Nisan.2017 Çarşamba 21:32
A A

Kdz.Ereğli Belediyesinin bu yıl 19-20-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği Uluslararası Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri hazırlıkları için start verildi.
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Osmanlı Çilek Şenlikleri için yapılacak etkinliklerde yer almak isteyen ve şenlikler için istek ve talepleri olan ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları başkan, temsilcileri ve muhtarlar ile bir araya gelerek görüşlerini aldı.
Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda düzenlenen toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş, katılımcılara düzenlenecek şenliklerde yapılması planlanan etkinlikler hakkında bilgi verip, Sivil Toplum Örgütlerinin de öneri ve isteklerini dinledi.

GRUP 84, BETÜL DEMİR VE KİBARİYE SAHNE ALACAK
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu yıl yapılacak şenliklerde kültürden sanata, yerel değerlerden sportif etkinliklere ve çilek yarışmalarına kadar bir çok program planlandığını belirterek, “19 Mayıs tarihinde Gençlik ve Spor Bayramını da dikkate alarak Grup 84, 20 Mayıs’ta Betül Demir ve 21 Mayıs’ta Kibariye, Ofis yolunda İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun miting yaptığı alana kuracağımız sahnede şarkılarını seslendirecekler”

“SAHNE HERKESE AÇIK”
Başkan Uysal, şenliklerde yer almak isteyen her kese kapılarının açık olduğunu belirterek; “Kdz.Ereğli’de müzik yapan, sanat yapan, kendini kanıtlamak isteyen, şair, ressam, müzisyen, profesyonel olabilir, amatör olabilir her kese kapımız açık. Ben farklı bir insanım, benim farklı bir becerilerim var diyen bütün arkadaşlarım, büyüklerim, küçüklerim her kes buyursunlar şenliklerde yer alsınlar. Kültür Müdürlüğümüze müracaat edip, etkinliklerde yer almak isteyenler istek ve taleplerini bildirsinler ve böylece hep birlikte program akışını da netleştirelim” dedi.

“BİZİ GÜÇLÜ KILAN KOZMOPOLİT YAPIMIZ”
Kdz.Ereğli’nin gücünün mozaik bir yapısı olmasından kaynaklandığını belirten Başkan Uysal; “Ereğli’yi güçlü kılan, kozmopolit yapısı. Farklı kültürlerin beraber bir arada yaşaması. Yerlisi, Karsı, Giresun’lusu, Ordu’lusu, Trabzonlu’su, Ankara, Çorum, Sinop’lusu, Gümüşhane, Ardahan, Bayburt’lu,Kastamonu, Düzce’lisi gibi bir arada yaşayan güçlü bir yapımız var. Gazimiz, şehidimiz, maden şehidimiz var. Bizde acı da var, gurbetçilik de var. Birbirimize dokunabilmeyi, ön yargılarımızdan kurtulmayı bilsek, birbirimizin güzellikleriyle sarılmayı bilsek, ayrımcılık ve farklılıklarımız üzerinden konuşmayı bir bıraksak, biz çok şeyi daha başaracağız. Birbirimizi kucaklamayı bilmemiz lazım. Ereğli’nin, ülkemizin de buna ihtiyacı var.

“BİZ HER SANATÇIYI GETİREBİLİRİZ, ANCAK..”
Başkan Uysal, şenliğe katılacak sanatçılara ilişkin bir katılımcının, “Başkanım Madonna gelecek diye söylentiler var” söylemine karşılık da; “Aslında biz her kesi getirebiliriz bu gücümüz var, ama öncelikle Şehrimizin girişi, çıkışı çok güzel olur, bütün sosyal donatı alanları yaparız. Ereğli’mizde bir marinamız yada yat parkımız olur, bir iki tane tiyatromuz olur, bir müze kenti oluruz, hafta sonları 5-10 bin iç turizmin geldiği bir yer oluruz, yılda 50-100 bin kış turizminden de yabancılarda gelmeye başlar, kocaman bir meydanımız olur, Ereğli’nin ötelenen ve gecikmiş tüm hizmetlerini yaparız, Futbol takımımız birinci ligde yada 2. Ligde oynar, Madonna’yı da ağırlayacak 5 yıldızlı otellerimiz olur, o zamanda Madonna’yı getiririz” şeklinde cevapladı.
Toplantının ardından katılımcılara istek ve taleplerini bildirebilecekleri formlar dağıtıldı.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler