AnaSayfa > Güncel > TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRÜ NEDEN GÖREVDEN ALINDI..SEBEBİ TRİLYONLUK İHALE Mİ?

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRÜ NEDEN GÖREVDEN ALINDI..SEBEBİ TRİLYONLUK İHALE Mİ?

Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sezgin Okumuş, dün görevinden alındı.. Belediyede yapılan son operasyonun arkasında neler yaşanıyor? Okumuş’un görevden alınma sebebi, trilyonluk çöp ihalesi mi?

17.Temmuz.2014 Perşembe 3:08
A A

Haber-Analiz: Bilgin AVCI

Ereğli Belediyesinde, son yapılan operasyonla bir çok müdür görevinden alındı, yerlerine yeni atamalar yapılırken bazı müdürlerde kızak göreve çekildi.

Görevden almalar, yeni yönetimin kendi çalışacağı kadroyu oluşturması açısından normal olarak karşılansa da, özellikle Temizlik İşleri Müdürü Sezgin Okumuş’un görevden alınmasıyla ilgili kulislere bir çok iddia düştü.

Edindiğimiz bilgilere göre, Mayıs ayında yapılan Meclis toplantısında karar alınan Katı Atık Çöp Toplama ve Nakli Hizmet Alımı İhalesi, Müdür Okumuş’un görevden alınma sebebi olarak iddia ediliyor.

Kulislere düşen iddialar şu şekilde;

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 08 Mayıs tarihinde yapılan Meclis Toplantısında Belediyenin Katı Atık Çöp Toplama ve Nakli Hizmet Alımı İhalesi’ni mecliste görüşmeye açtı.

BELEDİYE İHALEYE ÇIKTI..

Meclisin aldığı karar doğrultusunda, Ereğli’nin çöplerini toplama işi 15 ay süreyle Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ihaleye çıktı.

Tartışmalar da bundan sonra başladı. Temizlik İşleri Müdürü Sezgin Okumuş, Devlet İhale Kanununa göre, tüm işlemleri yaparak sözleşme maddelerini hazırladı ve EKAP üzerinden İHALEYE çıkıldı.

İhale, 6 Ağustos tarihinde yapılacak.

Belediyenin en büyük ihalelerinden biri olan ve yaklaşık 12 trilyon civarında olması beklenen ihaleye, önce çıkın talimatı veren Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Milletvekili Ercan Candan’ın müdahalesiyle ihalenin iptal edilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

OKUMUŞ, KABUL ETMEDİ

İhalenin iptal edilmesi talebini kabul etmeyen ve tüm ihale sürecinin kanunlar nezdinde yürüdüğünü yönetime bildiren Okumuş, ihalenin iptal edilme işini imzalamayacağını ve hukuki sorumluluğu alamayacağını bildirince, görevinden alındı.

İHALEYE ‘ÇANTACILAR MI’ GİRECEK?

Yine, kulislere düşen iddiaya göre Milletvekili Ercan Candan, 6 Ağustos’ta yapılacak ihalenin hazırlanan şartname çerçevesinde yapılmasını istemiyor. Hazırlanan şartnamede ihaleye katılacak kişinin araçlarının yüzde 80’nin kendi malı olması şartı getiriliyor. Buda, ancak gerçekten çöp toplama işi yapan büyük firmaların bu işe girmeleri için önemli bir madde.. Bu maddeye göre, ‘Çantacı’ tabir edilen ve başkalarının araçlarını kiralık göstererek ihaleye girmek isteyenlerin önü kesilmiş oluyor.

Kulislere düşen iddiaya göre, Belediye yönetimi bir ‘Zeyilname’ hazırlayarak bu araç şartı maddesini kaldırmayı ve ona göre ihaleye çıkıp, hali hazırda çöp toplama işi yapan firmaların dışından da kişilerin ihaleye girmesini istiyor.

Bu şekilde 6 Ağustos’da yapılacak ihale ertelenir yada iptal edilirse, Belediye yönetimi Meclisten aldığı yetkinin süresi 90 günü aştığı için ilgili kanunun 21. (b) maddesine göre, bu kez ‘Hizmet Alımı’ yöntemiyle ihaleye çıkmayı planlıyor.. Buda ihalenin açık artırma usulüyle değil, ihale komisyonunun davet etmesiyle gerçekleşmesi anlamına geliyor. Komisyon 3 kişiyi çağırıp ihaleyi istediği kişiye verebilir. Böyle olur sa da, davet usulüyle 3 aylık bir süre için ihale verebilir ve bu süreyi 4 ay uzatabilir. Yani 7 ay sonra çöp toplama ihalesine yeniden çıkılma zorunluluğu bulunuyor.

Kulislere düşen iddialar bu şekilde..

Şimdi Ereğli Kamuoyu adına Belediye yönetimine soruyoruz?

1- Çöp toplama ihalesi 6 Ağustos tarihinde yapılacak mı?

2- İhalenin iptal edilmesi ve şartnamenin değiştirilmesi için bir girişimde bulundunuz mu? Bulunacak mısınız?

3- İhaleyle ilgili Milletvekili Ercan Candan’ın bir talebi oldu mu?

4- Olduysa bir Milletvekili Belediye ihalesine neden karışır?

5- Milletvekili Ercan Candan’ın eski danışmanı ve şuanki Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek, İstanbul’a giderek Çöp Toplama firmalarıyla görüşmeler yaptı mı?

6- İhale zamanında gerçekleştirilemezse, Ereğli’de bir çöp sorunu yaşanacak mı?

 

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler