AnaSayfa > Güncel > “GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN EVET’TE BİRLEŞELİM”

“GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN EVET’TE BİRLEŞELİM”

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kırmacı ve Balı mahallesinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. “Mevcut sistem darbe üretiyor, seçim yorgunu tek ülkeyiz, artık bundan kurtulmamız lazım” diyen Başkan Uysal; “Refah ve barış dolu, güçlü bir Türkiye için gelin Evet’te birleşelim” dedi.

17.Mart.2017 Cuma 23:47
A A

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kırmacı ve Balı mahallelerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatarak vatandaşlardan Evet için destek istedi.
Başkan Uysal, Kırmacı ve Balı mahallesinde havai fişek gösterileriyle karşılandı. Kırmacı Mahalle Muhtarı Hazim Seviç, Balı Mahalle Muhtarı Hüseyin Yılmaz ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş tarafından karşılanan Başkan Uysal’a mahalle sakinleri, yapılan hizmetler nedeniyle teşekkür etti.

“MEVCUT SİSTEM DARBE ÜRETİYOR”
16 Nisan’da yapılacak Anayasa referandumunda, vatandaşlardan Evet için destek isteyen Başkan Hüseyin Uysal, mevcut sistemin sürekli darbeler ürettiğini belirterek, ülkenin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ihtiyacı olduğunu söyledi.
Başkan Uysal; “Bugünü anlayabilmek için dünü iyi anlamak gerekir. Mevcut sistem madem çok iyiydi, ben ve benim yaşta olanlar, büyüklerimiz çok iyi bilir, 60 darbesi, 80 darbesi, muhtıralar neden yaşandı. Bu coğrafya da ayakta kalabilmemiz ve çağı yakalayabilmemiz için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ihtiyacımız var. Cumhuriyet dönemi koalisyonlarla geçti. Bunlar boşa geçen günler. 1980’i hatırlayın, 69 turda Meclis Başkanı seçildi, 119 turda Cumhurbaşkanı seçilemedi.5.5, 6 ay ülkemiz Cumhurbaşkansız kaldı, sonrasında darbe oldu. 1970-80 arasında 12 hükümet kuruldu. Bizim halkımız bunları hak etmiyor. Mevcut sistem sürekli darbe üretiyor. Koalisyonlar ve çift başlılıktan kurtulmak için istikrar için Evet diyelim” dedi.

“SEÇİM YORGUNU TEK ÜLKEYİZ, KURTULMAMIZ LAZIM”
Başkan Hüseyin Uysal, darbeler ve koalisyonlar nedeniyle ‘Seçim yorgunu tek ülkeyiz, artık bundan kurtulmamız lazım. Seçimlerin 5 yılda bir yapılmalı” diyerek; “Birileri hep ‘halk doğru karar veremez’ dedi. Vesayet odakları bu ülkeyi koalisyonlara, darbelere açık etti. Rahmetli Türkeş zamanından başlayan, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Muhsin Yazıcıoğlu, hepsi bu sistemi dillendirdi. Şimdi 16 Nisan önümüzde bir şans var. 15 Temmuz’da gördünüz, ‘Halk bilmez’ diyenler evinde oturdu, bizim vatandaşımız tanka tokat attı, eliyle durdurdu, mermilere göğsünü siper etti. Bu halk her şeyi seziyor ve biliyor. 10. Büyük ekonomiye kavuşmak için, barış ve refah dolu bir ülke için, yeniden diriliş, yeniden şahlanış için 16 Nisan’da bir kez daha ayağa kalkıp, ülkemizi bölmek, parçalamak isteyenlere, Türkiye’de kaos isteyenlere karşı birleşerek, güçlü bir Türkiye için Evet’te birleşelim” dedi.
Başkan Uysal’ın mahalle gezilerine belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve AK Parti gönüllüleri eşlik etti.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler