AnaSayfa > Güncel > KDZ.EREĞLİ, ŞEHİDİNİ UĞURLADI..

KDZ.EREĞLİ, ŞEHİDİNİ UĞURLADI..

Kdz. Ereğlili Şehit Piyade Uzman Çavuş Kader Acar Bozhane Camisinde düzenlenen cenaze töreninde yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı.

26.Kasım.2016 Cumartesi 17:41
A A

Fırat Kalkan operasyonunda gece saatlerinde meydana gelen saldırı sonrası Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit düştü. 3 asker de yaralandı. 

TSK'nın Suriye'de bir süre önce başlattığı Fırat Kalkan operasyonunda gece saatlerinde askerlere yönelik saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 25 yaşındaki Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit düştü. 3 asker de yaralandı. 20. Zırhlı Tugay Komutan Yrd. Mekanize Piyade Taburu emrinde görevli olduğu öğrenilen şehit askerin naaşı gece saatlerinde Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi.
Şehit Acar'ın naaşı, Gaziantep'ten havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait kargo uçağıyla Zonguldak Havalimanına getirildi. 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, protokol üyeleri ve askeri erkan, düzenlenen törende şehidin naaşını karşıladı. Tören mangasınca omuzlara alınan şehidin tabutu cenaze aracına taşındı. Şehidin biyografisinin de okunduğu törende dualar yapıldı. Şehidin kardeşleri törende fenalık geçirdi.
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'de düzenlenen operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Kader Acar'ın cenazesi memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesine getirildi. Tabutun başında uzun süre ağlayan nişanlısı Gülüm Uzun, "Kavuşamadık" diye feryat etti. Şehidin ablası ise "Ben sana yetemedim. Anneme ve babama selam söyle" diye ağladı.
Zonguldak Havalimanında karşılanan şehidin naaşı konvoy eşliğinde Kdz. Ereğli ilçesine getirildi. Şehidin cenazesi askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşınırken, 2 buçuk aylık nişanlısı Gülüm Uzun ve ailesi güçlükle ayakta durabildi. Bozhane Camii'ne getirilen şehidin tabutu, askerler tarafından omuzlarda taşındı. Bu sırada bir kadın ise "Yeter artık, şehit haberi almak istemiyoruz. Allah bunların belasını versin" diye teröre tepki gösterdi.

Uzun süre gözyaşı döktü
Şehit Uzman Çavuş Kader Acar’ın nişanlısı Gülüm Uzun, tabutun başına gelerek uzun süre gözyaşı döktü. Yaza düğün hazırlığı yapan şehidin nişanlısı, "Sana kavuşmak nasip olmadı kavuşamadık" dedi. Şehidin ablası da "Annem ve babama selam söyle sevdiğine kavuşamadın ama peygamberine kavuştun" diye ağladı. Şehidin ağabeyi ise "Allah cennette buluştursun bizi. Üç günlük dünyaya sığamadı şerefsizler. Hepsiyle ahirette görüşeceğiz. Bu dünya böyle kalmayacak. Yıkılma sen yavrum" diye kardeşinin fotoğrafını öptü.
Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şehit asker için Bozhane Camii'nin avlusunda ikindi namazının cenaze namazı kılındı.

Düğün hazırlığı yapıyordu
Babasını 1997 yılında annesini de 2006 yılında kaybeden şehidin acı haberi verildiği Yasemin Kiremitçi kardeşinin tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. 7 kardeşi bulunan Şehit Piyade Uzman Çavuş Kader Acar'ın 2 ay önce nişanlandığı Gülüm Uzun ise cenaze namazında güçlükle ayakta durabildi. 2,5 ay önce izne gelen ve Gülüm Uzun ile nişanlanan Kader Acar’ın önümüzdeki yıl düğün yapacağı öğrenildi. Düğün hazırlığı yaptığı öğrenilen şehidin baba evini yaptırmak istediği öğrenildi.
Helallik alınmasının ardından cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanlığı Cami ve Din Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi kıldırdı. AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş’ın yanı sıra Zonguldak Valisi Ali Kaban, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Karadeniz Bölge Komutanı Albay Aykut Manioğlu, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, il genel ve belediye meclis üyelerinin de cenaze törenine katıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından şehit asker Kader Acar’ın naaşı omuzlara alındı. Yapılan duaların ardından şehit Piyade Uzman Çavuş Kader Acar’ın naaşı sloganlar ve Türk Bayrağı eşliğinde defnedilmek üzere Cemaller köyüne gönderildi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler