AnaSayfa > Güncel > CHP'NİN EREĞLİ ADAYINDAN CAMİ ÖNERİSİ: ALİ MOLLA YIKILSIN, ALTI DÜKKAN 2. KATI CAMİ OLSUN!

CHP'NİN EREĞLİ ADAYINDAN CAMİ ÖNERİSİ: ALİ MOLLA YIKILSIN, ALTI DÜKKAN 2. KATI CAMİ OLSUN!

AK Parti'li Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın, Kent Meydanına 3 bin kişilik büyük cami projesine karşı çıkan CHP'nin eski Ereğli Belediye Başkan Adayı Semih Özkök, kafasındaki cami projesini açıkladı.. Özkök, "Ali Molla'nın yanındaki belediye dükkanlarıyla birlikte değerlendirilip alt katı dükkan 2. katı cami olsun" dedi.

21.Ekim.2016 Cuma 9:08
A A

CHP'nin 2004 yılı Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Semih Özkök, AK Parti'li Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın Kent Meydanına 3 bin kişilik büyük cami projesine karşı çıktı.

Gazeteciler Fikri Kapan ile Doğan Gönüllü'ye açıklamalarda bulunan Özkök, verdiği röportajda, yeni yapılacak caminin Kent Meydanına değil, Ali Molla'nın yıkılarak altı dükkan, 2. katı cami şeklinde olmasını istedi.

Özkök'ün işte o açıklamaları;

“Ereğli’ye bahse konu bir cami, öncelikle ilçenin diğer meseleleri halledilmişse, böyle bir ihtiyacın oluşmuş ve toplumsal bir sorun haline gelmişse ve hizmette birinci sıradaki yerine oturmuşsa yapılmalı. Caminin yapılacağı yerin ise ilçenin silüetine etki edecek yerde olmasıdır. Bunun için de en uygun yer Alimolla Camisi’nin olduğu alandır. Bu alan, cami alanı ile birlikte bitişiğindeki belediyeye ait dükkanların bulunduğu alan, geçtiğimiz yıllarda belediye tarafından satılan ve market olarak işletilen alan mülkiyet haklarına dikkat edilerek kullanılabilir. Böyle bir cami, altında iş yerleri ve kapalı çarşı gibi kullanılacak düzende, ikinci katta yapılabilir. Bu durumda, mevcut tarihi değeri olan Şehir Hamamı’na da zarar vermeden, üstünde oluşturulacak alanla birlikte oldukça geniş bir avlu yaratılmış olacaktır. Bu da dünyada ilk kez bir ‘Asma Avlulu Cami’ oluşmasını sağlayacaktır. Bu alanda 5-6 bin kişilik cami yapılabilir. Elbette bu iş de camiyi yapacak mimarın el becerisini kalır. Caminin daha da yüksek olacağını düşündüğümüzde, denizden gemilerin dahi görebileceği görkemli bir yapı ortaya çıkacaktır. Alt katlarına yapılacak iş yerleri de aynı zamanda belediyemize gelir sağlayacaktır.

Kent Meydanı olarak düşünülen alanda böyle büyüklükte bir cami yapılması doğru değildir.”

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler