AnaSayfa > Güncel > EREĞLİ, DEMOKRASİ NÖBETİNDE..

EREĞLİ, DEMOKRASİ NÖBETİNDE..

Ereğli'de darbe girişimine karşı demokrasi yürüyüşü düzenlendi. Yaklaşık 2 kilometre ellerinde bayraklarla yürüyen binlerce kişi tekbirlerle sloganlar attı.

17.Temmuz.2016 Pazar 15:12
A A

Ereğli'de darbe girişimine karşı demokrasi yürüyüşü düzenlendi. Yaklaşık 2 kilometre ellerinde bayraklarla yürüyen binlerce kişi tekbirlerle sloganlar attı.

Ereğli Bağlık polis merkezinden binlerce vatandaşın katılımı ile başlayan yürüyüş Atatürk Anıtı'nda sona erdi. Anıt önünde toplanan kalabalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Ereğli Müftü vekili İzzettin Aşan tarafından dün gerçekleştirilen darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için dua edildi.

Yürüyüşe Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Turabi Çelik ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Musa Kumaş da destek verdi. Çelik ve Kumaş, yaptıkları konuşmada darbeye karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer aldıklarını açıkladılar.

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da bir konuşma yaparak, darbe girişinde bulunan parelelcileri lanetledi.

Yürüyüşü organize eden ve binlerce Türk Bayrağı dağıtan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise alandaki binlerce vatandaşa demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceklerini açıkladı.

Ellerinde ve boyunlarında asılı Türk bayrakları ile anıt önünü dolduran vatandaşlar tekbir ve sloganlar attı. Bazı vatandaşlar ise Atatürk anıtına çıkarak Türk bayrağı açtı. Vatandaşların demokrasi nöbeti için anıt önünden ayrılmayacakları öğrenildi. Yürüyüş sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler