AnaSayfa > Güncel > ÇATUROLU, TURPÇU'YA CEVAP VERDİ..

ÇATUROLU, TURPÇU'YA CEVAP VERDİ..

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Maden şehitleri üzerinden açıklamalarda bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin turpçu'ya cevap verdi..

15.Temmuz.2016 Cuma 12:14
A A

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun Maden Şehitlerinin Yakınlarına İlişkin verdiği Kanun Teklifinin gündeme alınması hakkında yaptığı açıklamalarla Zonguldak kamuoyunda bilinçli bir şekilde bilgi kirliliği oluşturulduğunu belirten AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu “bunun itibar cellatlığına yol açtığını gözlemlediğimizden dolayı tarafımızca konu ile alakalı olarak kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur” dedi.

Çaturoğlu'nun açıklaması şu şekilde;

"CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu tarafından TBMM’ye verilen “Maden Şehitlerinin Yakınlarına İlişkin Kanun Teklifinin” gündeme alınması hakkında Zonguldak kamuoyunda bilinçli bir şekilde bilgi kirliliği oluşturulduğu ve bunun itibar cellatlığına yol açtığını gözlemlediğimizden dolayı tarafımızca konu ile alakalı olarak kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur.

Konuyu özetlemek gerekirse; 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yanarak hayatını kaybetmelerinden sonra Hükümetimiz tarafından 10 Eylül 2014 tarihinde (yani henüz Milletvekili seçilmediğimiz bir tarihte) 6552 sayılı Torba Kanunun 63 ncü Maddesiyle düzenlenen geçici madde 59 ile maden kazasında ölenlerin yakınlarına bazı haklar tanınmıştır.
Daha sonra 25- 26. Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekilleri olarak Kamuoyunda Soma yasası olarak bilinen bu kanunun kalıcı hale getirilerek gerek Zonguldak ve gerekse ülkemizin diğer illerinde meydana gelen tüm maden kazalarında hayatını kaybeden madenci yakınları için geriye dönük olarak bu kalıcı yasadan yararlanmaları noktasında TTK, GMİS, Zonguldak Maden Şehidi Aileleri Derneği yetkilileri ile istişare içerisinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Plan ve Bütçe Komisyonu ve Partimizin 8-10 Ocak tarihinde Afyonda yaptığı çalışma kampında Başbakanımız, Bakanlar Kurulu ve Milletvekillerinin tamamının bulunduğu bir ortamda bu konunun çözümü için girişimlerde bulunduk. Bunun üzerine Başbakanımız “Felaketler Karşısında Ayrımcılık Olmaz” diyerek bu konuda çalışma yapılması talimatını vermiştir. Plan ve Bütçe Komisyonunda 09 Şubatta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, 13 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuyla ilgili olarak taleplerimizi her iki bakanlığa da ilettik ve sorunun çözümüne yardımcı olmalarını istedik. Seçildiğimiz günden bu güne kadar konunun takipçisi olduk ve olmaya devam ediyoruz, sonuna kadar da devam edeceğiz.
Bizler AK Parti Zonguldak Milletvekilleri olarak ilgili Bakanlıklar ile bu konuda mutabakat sağlamaya çalışırken CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu’nun konu ile ilgili olarak Meclis başkanlığına yasa teklifini verdiğini basından öğrendik. Öte yandan kanun teklifi görüşülürken ve oylanırken bu konuda bilgilendirilmediğimiz için biz Sayın Ulupınar ile Genel Kurul dışındayız. Dolayısıyla ret oyu vermemiz mümkün değildir. Bunu kim iddia ediyorsa müfteridir. Sayın Özbakır’ında tasarı aleyhine oy vermediğini biliyorum. Ancak bizim o anda Genel Kurulda olup olmamız, teklifin doğrudan görüşülüp görüşülmemesi konusunu pek etkilemez. Önemli olan Zonguldak’ımız için böyle önemli bir konuda öncelikle iktidar ve muhalefet milletvekillerinin bir araya gelip uzlaşmaları ve bu uzlaşmayı Bakanlar Kurulu ve Başbakanlık düzeyine taşımaları ve oradan bir mutabakat sağlandıktan sonra kanun tasarısı veya teklifi haline getirilerek Meclis Başkanlığına sunulmasıdır. Sayın Turpçu böyle bir yaklaşım göstermemiştir.
Oysa siyasetle uğraşan herkes bilir ki Meclisin işleyiş pratiğinde muhalefetin getirdiği hiçbir kanun teklifi iktidar ile uzlaşmadan bu güne kadar bu mecliste kabul edilmemiştir. Öte yandan tam tersi iktidarın getirdiği hiçbir kanun tasarı ve teklifine de muhalefet partilerinin olumlu oy verdiği vaki değildir. Yeterince olgunlaşmadan ve uzlaşmadan bunu Meclise getirmek “bile bile ladestir”, yani maksat iş yapmak değil iş yapar görünmektir. Kamuoyunda da biz Kanunun çıkmasını istiyoruz, AK Partililer istemiyor algısını yerleştirmektir. Bu yol yol değildir. Ve bu yolla da bir netice alınması mümkün değildir.
Diğer bir taraftan konunun içeriğini ve işleyişini bilmeden bu konuda yorum yapan, açıklama yapan kalemşör ve siyasetçilere de bir çift lafımız var. Bu bir yargısız infazdır. İtibar cellatlığıdır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Ben ve arkadaşlarım bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonrada Zonguldak ve ülkemizin kalkınması için elimizden gelen ne varsa olabildiğince fedakarca çalışmaya devam ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler