AnaSayfa > Güncel > BAŞKAN UYSAL, MECLİS'TE NELER KONUŞTU NELER!

BAŞKAN UYSAL, MECLİS'TE NELER KONUŞTU NELER!

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Meclis toplantısında önemli mesajlar verdi; 'Kdz.Ereğli yaşayan, buraya katkı veren herkes Kdz.Ereğlilidir' diyen Başkan Uysal, "Biz hiç bir zaman harama el uzatan olmayacağız" dedi

07.Ocak.2016 Perşembe 13:26
A A

Kdz.Ereğli Belediye Meclisinin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Atatürk kültür Merkezi Nikah Salonunda yapıldı.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı konuşmada, son günlerde belli çevrelerce dillendirilmeye çalışılan iddialar, dedikodular ve söylemler konusunda önemli mesajlar verdi.

‘AYRIMCILIĞI KÖRÜKLEYECEK HİÇ BİR ANLAYIŞI KABUL ETMİYORUM’
Başkan Uysal, Kdz.Ereğli’de ayrımcılığı körükleyecek bir anlayışı hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini belirterek; “Biz her insan bir cihan diyoruz, insanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz diyoruz. Bu anlayışı benimsiyor ve bu anlayıştan geldiğimizi ifade ediyoruz. Bizim ilçemiz farklı desenler, farklı kültürlerin olduğu mozaik, güzel ve özel insanların bulunduğu bir şehir bir ilçedir. Dün akşam yöresel dernek evlerinde başkanlarla bir araya geldik. Çok mutlu oldum. Biliyorsunuz şehrimize üniversite kazandırdık. Yeni fakülteler kurulacak. Üniversite sadece bilim ve teknoloji değildir. Aynı zamanda kültürel çeşitlilik de sağlar. Bizim ilçemiz üniversiteyi, yüksekokulları hak ediyor. Öğrenci şehri olmayı hak ediyor. Hem mekan hem insan unsurunun birlik beraberlik içinde olduğu zaman mutlu şehirler olur. Hatta şehir anca o zaman olur. Ayrımcılığı körükleyecek hiçbir anlayışı kabul edemeyiz. Bizim bütün renkleriyle, insanlarıyla bütün fikirleriyle uyum içinde huzurlu bir ilçe hedefimiz var. Bu hedefimizi katıldığımız toplantılarda, her yerde paylaşıyorum. Şunu da her zaman paylaştım. Farklılıklarımız dezavantaj değil, avantaj olarak görmekteyiz. İlçemizde bir çok çalışmalar yapıyoruz önemli olan yerin üstünde birliği sağlamaktır. Bunun içinde sık sık derneklerimizle de bundan sonra bir araya geleceğiz. Fatih Sultan Mehmet’in bir sözü var; “Hüner bir şehir bünyâd itmekdür. Reâyâ kalbin âbâd itmekdür!” Yâni, “Asıl marifet bir şehir kurmak, şehir imar etmek;(le birlikte) o şehirde yaşayanların kalbini âbâd etmek, kazanmaktır. Bizimde bu şekilde yolumuza devam edeceğimizi herkes bilsin” dedi.

‘BURDA YAŞAYAN, BURAYA KATKI VEREN HERKES EREĞLİLİDİR’
Başkan Uysal, Kdz.Ereğli’de yaşayan ve buraya katkı veren herkesin Kdz.Ereğlilili olduğunu belirterek; “Biz şöyle tarif ediyoruz; Burda yaşayan, buraya katkı veren herkes Ereğlilidir. Türk şiir ustalarından Edip Cansever’in şöyle bir sözü var. İnsan yaşadığı yere benzer diyor. O yerin havasına, o yerin suyuna, o yerin toprağına benzer diyor. O yerin evlerine, sokaklarına, köşe başlarına benzer diyor. Çünkü şehir bildiğiniz gibi bir kab dır. İnsanlar yaşadığı yerlerin şeklini alırlar. Bizde diyoruz ki, barış ve hoşgörü kültürü içinde kültürel çeşitliliklerden güç alan yeni bir gelecek inşa edelim diyoruz. İnşallah bunu da hep beraber birlikte başarırız. Hoşgörü anlayışına bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bizler görüyorsunuz bu tür fikir sancılarını yürekten yaşayan insanlarız” diye konuştu.

‘HİÇ BİR ZAMAN HARAMA EL UZATAN OLMAYACAĞIZ’
Başkan Uysal, Kdz.Ereğli’de kavga etmeden de yaşabilineceğini belirterek; “Temas etmek istediğim bir diğer konu var. Kavga etmeden de yol alabiliriz. Bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Kavgasızda bir yaşam olabiliyor. Bu süreçte eski tartışma kalıplarıyla ilçemizi germek isteyenlere, halkımızı yormak isteyenlere sesleniyorum. Biz göreve gelirken gelecek nesiller için dedik. Biz bizim gözümüz gelecekte dedik. Biz 50 yıl planlamalar, projeler yaparken birilerinin çamur siyaseti, iftira siyaseti, kavga siyaseti, dedikodu siyaseti yapanlar için bu lafı söylemek istiyorum. Bizi farklı kılan en önemli özelliklerden birisi, halka hizmetten başka hiçbir gaye taşımıyor olmamızdır. Biz hiçbir zaman harama el uzatan olmayacağız. Halkla doğru bildiğimiz yolda, erdemli bir şekilde ilerlemeye devam edeceğiz. Şimdi rahatsızlık bu. Meselenin özü de bu. Bizlerin harama el uzatmadan halkımızla el ele devam etmemiz. Daha fazla konuşmak istemiyorum ama sadece Hasbinallahi ve nimel vekil diyorum gerisini siz biliyorsunuz” dedi.

“MÜDÜRLERİM VE MESAİ ARKADAŞLARIM ÇALIŞIYOR”
Başkan Uysal, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin ise şu açıklamayı yaptı; “Benimle çalışan müdür arkadaşlarımla, memur arkadaşlarımla ilgili bazen yazılar yazılıyor. Oncu buncu diye. Bundan ben okuduğum zaman rahatsızlık duyuyorum. Çünkü ben yıllarca memur olarak çalıştım. Başkaları geldiği zaman, başhekim değişti ama işimizin gereğini millet, devlet, vatan aşkıyla yaptık. Benim müdürlerimde, mesai arkadaşlarımda bu düşünceyle çalışıyorlar”

KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMINA DAVET
Meclis gündem dışı konuşmasına İstanbul’daki terör saldırısını kınayarak başlayan Başkan Uysal, Kdz.Ereğli halkını bu akşam amfi tiyatroda düzenlenecek Kadir Gecesi özel programına ve arefe günü şehir mezarlığında gerçekleşecek Mevlid-i Şerif programına davet etti, Ramazan Bayramını kutladı.

GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI
Başkan Hüseyin Uysal’ın konuşmalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemdeki 13 madde görüşülerek karara bağlandı.
Kdz.Ereğli Belediye Meclisi bir sonraki oturumunu, Ağustos ayı tatil olması nedeniyle Eylül ayında gerçekleştirecek.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu