AnaSayfa > Güncel > Uzun Mehmet Anıtı Projesi’ne başlandı…

Uzun Mehmet Anıtı Projesi’ne başlandı…

Kdz. Ereğli Belediyesi Kestaneci Mahallesi’nde bulunan Uzun Mehmet Anıtı’nın yenilmesi kapsamındaki proje çalışmalarına başladı. İlk etapta bölgede bulanan su terfi deposu, kapasitesi arttırılarak yer altına alınıyor.

15.Nisan.2016 Cuma 10:41
A A

Kestaneci Mahallesi’nde yapılacak Uzun Mehmet Anıtı’nın yenilenmesi yönündeki çalışmalar başladı.
1000 metrekare alan üzerinde “Sergi ve Madenci Evi” ni de bünyesinde barındıracak proje kapsamındaki çalışmalara, söz konusu alanda bulunan su terfi deposunun yer altına alınması ile başlandı.
Proje kapsamında, Kestaneci Mahallesi 200 metreküplük su deposunu besleyen 50 metreküplük mevcut su deposunun kapasitesini, 100 metreküpe çıkarılarak yer altına alacak olan Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, söz konusu çalışmayı 20 gün içinde tamamlamayı hedefliyor.
Sergi Evi ve Madenci Evi’ni de bünyesinde barındıracak proje kapsamında Uzun Mehmet heykelinin de yenileneceğini söyleyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, söz konusu alanın peyzaj mimarisinin en güzel örnekleri ile süsleneceğini söyledi.
Başkan Uysal, çalışmaları 08 Kasım 2016 tarihinde yapılacak Uzun Mehmet’i Anma törenine kadar tamamlamayı hedeflediklerini de dile getirdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler