AnaSayfa > Siyaset > TURPÇU VE DEMİRTAŞ, KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK AÇIKLADI..

TURPÇU VE DEMİRTAŞ, KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK AÇIKLADI..

Aralarında CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş’ın da bulunduğu Karadeniz milletvekilleri, olağan kurultayın bu kadar yaklaştığı bir dönemde Olağanüstü kurultay talebinin doğru olmadığını açıklayarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

14.Kasım.2015 Cumartesi 13:36
A A

 

CHP 35. Olağan kurultay öncesi, CHP’li bazı Karadeniz Bölgesi milletvekilleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasında bulundu. Olağan Kurultay süreci işlemekteyken, olağanüstü kurultay talebini olumsuz değerlendirdiklerini belirten vekiller arasında CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş da yer aldı.

Karadeniz bölgesi Milletvekilleri şu açıklamayı yaptı;

"Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu her seçimde beklentilerin üzerinde bir çalışma yaparak Cumhuriyet Halk Parti’lilerin ve halkımızın takdirini ve güvenini kazanmıştır. CHP Genel seçim döneminde açıklamış olduğu seçim beyannameleri ve projeleri halk kitlelerinin temel ihtiyaç ve sorunlarının çözüm önerileri ile Cumhuriyet Halk Partisi son seçimlerde Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkanlığının büyük etkisi olmuştur.

Değerli basın mensupları; 1 Kasım 2015 seçiminin sonuçları Demokratik Laik Cumhuriyetin,sosyal barışın,hukuk devleti ve parlamenter demokrasimizin geleceği açısından Cumhuriyet Halk Partisi'ne büyük bir sorumluluk ve görev yüklemiştir. Olağan kurultayın Ocak 2016 da yapılacağı, Kurultay takviminin işlediği bu süreçte CHP kurultayının olağanüstü olarak toplanması isteklerinin dile getirildiği görülmektedir. Olağan kurultayın tarihi ile denk gelecek bir olağanüstü kurultay isteğini doğru bulmuyoruz.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığının devamını destekliyoruz. Kurultayda Genel Başkanımızın yanındayız. Milletvekilleri olarak Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber çalışmak arzu ve isteğindeyiz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

ON İKİ MİLLETVEKİLİ KATILDI

Basın açıklamasına aralarında Zonguldak milletvekillerinin de bulunduğu 12 milletvekili imza koydu.
Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasında bulunan Karadeniz milletvekilleri şunlar:
Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Artvin Milletvekili Ugur Bayraktutan, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaş, Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Çorum Milletvekili Tufa Köse, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler