AnaSayfa > Güncel > KAZA 'GELİYORUM' DER!..

KAZA 'GELİYORUM' DER!..

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksek Okulu, Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı son sınıf öğrencilerinin ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ dersi kapsamında Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile ortak hazırladıkları proje ile Sahil Bandı’ndaki Amfi Tiyatro’da kaza sonrası görüntüler içeren stant oluşturdular.

13.Kasım.2015 Cuma 13:11
A A

Sınıf öğrencilerinden Hacı Arap Küçük, yaptığı açıklamada, amaçlarının vatandaşların dikkatini trafik kazalarına ve sonuçlarına çekmek olduğunu belirterek, “trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla kaza alanının canlandıran stant hazırladık. Standı gezmeye gelen insanlar, burada, yaptıkları hataların sonucunda neler olabileceğini görüyorlar” dedi.

Öğrencilerden Mehmet Irmak ise Ereğli Belediyesi ve Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın desteği ile hazırladıkları standın “Bu proje ile Türkiye’nin en büyük kanayan yarası olan trafik kazalarını bir nebze olsun azaltabildiysek ne mutlu bize” diye konuştu.

Oluşturulan standa taşınan çeşitli yerlerde kaza yapan araçların içerisinde, vücutlarında yara ve kan izi oluşturan öğrencilerin hareketsiz halde yer aldıkları görüldü.

Bu sırada, simülatörde vatandaşlara tatbiki araç kullandırılarak trafik kuralları öğretilirken, Amfi Tiyatro girişinde oluşturulan levhalarla da kazalara karşı alınması gereken önlemler hatırlatıldı.

Öğretim Görevlisi Mustafa Kara’nın Proje Danışmanlığında hazırlanan projede yer alan öğrenciler Küçük ve Irmak’ın yanı sıra Sultan Öner, Salih tetik, Anıl Yavuz ve Burak Tek, vatandaşlara detaylı bilgiler aktardı.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek ve Alptekin Dursun ile birlikte Anfi Tiyatro’daki ‘Kaza geliyorum der’ adlı projeyi inceleyerek, öğrencilerden detaylı bilgi aldı. Başkan Uysal, bu tür etkinliklerin halkı bilinçlendirmeye yönelik olduğunu vurgulayarak, bu konuda duyarlılık gösteren üniversite öğrencilerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler