AnaSayfa > Güncel > UYSAL, PROJELERİNİ TANITTI..

UYSAL, PROJELERİNİ TANITTI..

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 'Yeniden diriliş' ve 'şehrin çehresini değiştirecek' dediği 5 ayrı projeyi “Kdz. Ereğli Belediyesi Proje Tanıtım Gecesi” ile açıkladı.

23.Ekim.2015 Cuma 14:05
A A

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın ev sahipliğinde Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gerçekleşen “Kdz. Ereğli Belediyesi Proje Tanıtım Gecesi”ne; AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, daire müdürleri ile çok sayıda tanınmış sima katıldı.

TERÖR OLAYLARINI LANETLEDİ

Projelerin tanıtımı öncesinde konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ülkede yaşanan terör olaylarına tepkisini ortaya koyarken, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

“Kim tarafından ve nasıl gelirse gelsin, nereye hizmet ederse etsin terörü lanetliyorum” diyen Başkan Uysal, İlçedeki çalışmaları daima geleceği düşünerek sürdürdüklerini belirtti. Uysal daha sonra dev ekrana yansıtılan sinevizyon eşliğindeki sunumunu gerçekleştirdi.

ÇETİN APATAY BULVARI PROJESİ

Başkan Uysal gecede ilk olarak Çetin Apatay Bulvarı Projesini tanıttı. "Göztepe Köprüsü’nden köprülü kavşağa kadar olan yaklaşık bir kilometrelik alanı kapsayan proje üzerinde konuşan Uysal, orta refujde daraltma ve şeritleri ayıracak korkuluk sistemi ile ilçe girişinin, gidiş ve gelişte 2 taraflı birer şerit kısmı araç park alanı olacağını, trafiğin ise 3 gidiş, 3 geliş toplam 6 şeritten akacağını söyledi.

Başkan Uysal, karşıya geçişi sağlayacak 6 yaya geçidini de bünyesinde barındıracak proje ile, dekoratif parke taşları ile yeni kaldırım düzenlemesi, ana yola çıkan yan yollarda da kaldırım ve

tali yol düzenlemesinin de yapılacağını belirterek, “Aralık ayında ihalesine çıkacağız. Mart ayından sonra sökümler başlayacak, Haziran’ın 15’inden sonra gerçekleşecek projeyi yolun asfaltlanması ile tamamlayacağız.” dedi.

BELEDİYE ESKİ HİZMET BİNASI TİCARİ BÜRO OLUYOR

Başkan Uysal’ın gecedeki ikinci sunumu, belediye eski hizmet binasına ilişkin proje oldu.

Seçilen konsepttin şehrin kimliğini yansıtacağını, Fetih Çınarları’nın ‘grif’ bir görüntüsünü yansıtacak “Fetih İş Merkezi”nin ilçeye ayrı bir renk katacağını belirten Başkan Uysal, belediye eski hizmet binasının yıkılması ile inşa edilecek projenin toplamda 9 kattan oluşacağını ofis alanları,açık teras ile toplamda 3716 metrekare inşaat alanını kapsayacağını söyledi.Uysal, yıkım ihalesinin hemen ardından çalışmalara başlanacağını dile getirdi.

SPOR PARKI PROJESİ

Başkan Uysal, gençlere yönelik olarak hazırlanan ve 2016 yaz ayına yetiştirilmesi planlanan Spor Parkı’nın tanıtımında yaptığı konuşmada da, Erdemir Ofis yolu üzerinde bulunan ve park olarak kullanılan alana yapılacak projenin 4 dönüm arazi üzerine inşa edileceğini, açık alan sentetik puz pisti, 9 adet mini golf platformu, kaykay platformu, koşu ve yürüyüş parkuru, tırmanma ve zıplama alanlarının proje bünyesinde yer alacağını belirtti.

Başkan Uysal, "Gençlerimizi unutmadık, çünkü gençler yarınlarımız. Bu proje, gençlerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

ÇOCUK DÜNYASI PROJESİ

"Bir belediye başkanı, ne tür hizmet yaparsa yapsın, hangi hizmetleri şehrine kazandırırsa kazandırsın, önce ‘çocuklar’ demeli” diyen Başkan Uysal; Potbaşındaki şantiyenin Belen’e taşınması ile boşalacak alana inşa edilecek “Çocuk Dünyası”nın tanıtımında, “Bu projemiz ile çocuklarımızı unutmadık.

Projeyi, Potbaşı’ndaki şantiye alanında uygulayacağız. Potbaşı’ndaki mevcut şantiyemizi Belen’e taşıyoruz. Buradaki kötü görüntüyü ortadan kaldırıyoruz. 22 dönüm alan üzerine çok sayıda zengin aktivitenin yapılabileceği alanlar yapılacak. İleriye dönük nehir kenarı, piknik alanı düzenlemesi de bu kapsamda” dedi.

Başkan Uysal; Potbaşı’ndaki taşınma işleminin ise önümüzdeki Aralık ayında tamamlanacağını ve yeni yılla birlikte söz konusu projeye start vermeyi planladıklarını söyledi.

BEÜ KAMPÜSÜ EREĞLİ’YE ÇOK ŞEYLER KAZANDIRACAK

Sunumunda, BEÜ’ye tahsis edilen Devlet Hastanesi eski yerlerinin son durumu ve Kampüs Projesi’nin görselleri eşliğinde konuşan Başkan Uysal, “Bülent Ecevit Üniversitesi şehrimizin kalbi olacak. Bu projemiz de, Ereğli’mize hayırlı olsun.”dedi.

Uysal, “ Toplumun her kesimi bu projeyi sahiplendi. Bundan sonra bu tip her projelerimizi bir sivil toplum kuruluşu sahiplenirse daha iyi noktalara geleceğiz.” dedi. Uysal, Üniversite Kampüs Projesi’nde emeği geçen herkese teşekkür etti.

KENT MEYDANI PROJESİ

Başkan Uysal’ın gecedeki son sunumu Kent Meydanı projesi oldu. Kent meydanının, eski Adliye binası, terminal ve Hükümet Konağı’nın bulunduğu yaklaşık 13 bin metre karelik alan üzerinde inşa edileceğini belirten Uysal, “2 kat yaklaşık 750 araçlık yer altı otoparkını da bünyesinde

barındıracak projede toplamda 2 bodrum kat ve 14 adet kiralık ticari alandan oluşan 22 bin 340 metre kare inşaat alanı var. Sosyal alanlar ve ticari alış veriş alanları da bu kapsamda.

Bu projemize de en kısa zamanda, trampa işlemi ile tapu teslim işlemi bittikten sonra başlıyoruz” dedi.

ÇATUROĞLU: PROJELERİN ALTINA İMZAMI ATIYORUM.

Proje tanıtımlarının ardından selamlama konuşması için kürsüye çıkan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da projelerin tamamının güzel olduğunu belirterek, "Hepsinin altına imzamızı atıyoruz. Şimdiden sabırsızlanıyoruz. Bu işlere bir an önce başlayıp temelleri atalım istiyorum. Bu eserlerin yükseldiğini, Ereğli insanına hizmet ettiğini hep beraber görelim." dedi.

Bu arada gecede, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç tarafından mahalle ve köy muhtarlarına yönelik desteklerden dolayı Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür plaketi takdim edildi.

ÇETİN APATAY PROJESİ

TİCARİ BÜRO (FETİH İŞ MERKEZİ) PROJESİ

ÇOCUK DÜNYASI PROJESİ

SPOR PARKI PROJESİ

 

KENT MEYDANI PROJESİ

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler