AnaSayfa > Güncel > ERDEMİR İŞCİSİ, 'TERÖRE LANET' İÇİN YÜRÜDÜ..

ERDEMİR İŞCİSİ, 'TERÖRE LANET' İÇİN YÜRÜDÜ..

Kdz. Ereğli İlçesi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında yetkili Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesince, terör olaylarını protesto etmek amacıyla “Teröre tepki yürüyüşü “düzenlendi.

29.Ağustos.2015 Cumartesi 13:41
A A

Kdz. Ereğli İlçesi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında yetkili Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesince, terör olaylarını protesto etmek amacıyla “Teröre tepki yürüyüşü “düzenlendi. Erdemir Ana kapı önünde başlayan yürüyüşe işçiler ellerindeki Türk Bayraklarıyla sloganlar atarak anıt önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercan, Şube yöneticileri, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şubesi başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, taraftar dernek başkanları ve yaklaşık 3 bin Erdemir işçisi katıldı.

Kdz. Ereğli İlçesi Uzunkum Caddesi Erdemir Ana Kapı önünden başlayan yürüyüşe Erdemir İşçileri ve vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla” Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganıyla anıt önüne kadar yürüdü. Burada da sloganlar eşliğinde terör protesto edildi. Yürüyüşün ardından şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal marşı okundu.

ERCAN,TEPKİMİZİ ORTAYA KOYUYORUZ

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercan yaptığı konuşmada;” Ülkemizde Büyük acıların yeniden yaşanmasına neden olan ve kalleşçe gerçekleştirilen terör saldırılarına tepkimizi ortaya koymak için toplanmış bulunuyoruz” dedi. Yıllarca yapılan çalışmalar ve verilen mücadelelerle geçirilen zamanda bir adım dahi atılmadığını ülkenin çeşitli illerinde yapılan terör saldırılarının meydana geldiğini belirten Ercan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “7 Haziran genel seçimleri Sonrası ne olduysa birden başlayan hain ve kalleşçe saldırılarda, asker polis güvenlik görevlisi ve sivillerin de aralarında bulunduğu tam 61 şehit verdik, Sanki bir anda iç ve dış mihrakların yeniden fitili ateşlemesiyle birlikte baş gösteren terör olayları sonucu 34 ilimize ulaşan şehit cenazeleri ile 61 Ocağa ateş düştü, feryatlar yükseldi, analar ağladı, ağıtlar yaktı.

NE TERÖRE, NE DE YANDAŞÇILARINA, NE DE DESTEKÇİLERİNE PRİM VERİLMEYECEK

Yaşanan acıları bir bir hisseden Türk metal camiası olarak bu duruma sessiz kalmayarak tepkimizi ortaya koyuyoruz ve buradan haykırıyoruz, ne teröre, ne de yandaşçılarına, ne de destekçilerine prim verdirmeyecek, birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.

HEP BİRLİKTE DURUŞ SERGİLEMELİYİZ

Ülke olarak geçirdiğimiz bu zor günlerin üstesinden gelebilmek için, birlik ve beraberliğimizi bozmadan daha da kenetlenmemiz gerektiği bilincindeyiz. Ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunları, bozmak, karşı durmak için ödün vermemeli, teröre karşı hep birlikte duruş sergilemeliyiz.

SAĞDUYULU DAVRANIP, SERİNKANLI OLMALIYIZ

Bunları yaparken de sağduyulu davranıp, serinkanlı olmalıyız. Bu duruşumuzla birlikte teröristler ve onların destekçilerinin amaçlarına ulaşmalarına asla ve asla izin vermeyeceğiz.

TERÖRÜ LANETLİYORUZ

Bugün Türk Metal Ereğli Şubesi olarak, gerçekleştirdiğimiz bu eylemle birlikte, terörü ve destekçilerini bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Her türlüsüne karşı oluğumuz terörün kalleşçe ve alçakça gerçekleştirildiği saldırırlara son verilmesini istiyoruz.

TÜM MİLLETİMİZE BAŞ SAĞLIĞI DİLERİZ

Üzüntümüzün büyük olduğunu belirtirken; kalleş saldırılar sonucu hayatını kaybeden, şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimize, polislerimize, vatandaşlarımıza, Allahtan rahmet, başta aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.

ERCAN TEŞEKKÜR ETTİ

Diğer yandan Başkan Ercan, Yürüyüşe katılarak kendilerine destek veren Başta Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin olmak üzere herkese teşekkür etti.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler