AnaSayfa > Güncel > TİMUR: DSP SEÇİMLERE HAZIR..

TİMUR: DSP SEÇİMLERE HAZIR..

DSP Kdz Ereğli ilçe Başkanı Mustafa Timur, Demokratik Sol Parti’nin 1 Kasım’da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne hazır olduğunu söyledi.

26.Ağustos.2015 Çarşamba 14:01
A A

DSP Kdz Ereğli ilçe Başkanı Mustafa Timur yaptığı açıklamada, “Türkiye 7 Haziran’da bir seçim yaşadı. Halkımız parlamentoda dört partiyi görevlendirdi ancak bu dört parti bir hükümet kurmayı beceremedi. Anayasamız da geçmişteki deneyimler gereği bu tip tıkanıklıkların aşılabilmesinin yolunu belirlemiş, kırkbeş günde hükümet kurulamaması durumunda Cumhurbaşkanına Parlamentoyu yenileme yetkisi tanımıştır. Bu günlere geleceğimizi, seçimlerden sonra muhalefet partilerinin koalisyon çalışmalarına yönelik tutumlarından dolayı tahmin ediyorduk ve bu çerçevede hazırlıklarımızı sürdürmüştük.” dedi.

DSP Kdz ereğli ilçe Başkanı Mustafa Timur , seçimlerin demokrasinin en önemli işlevi olduğunu, siyasi partilerin esasen seçimlere katılmak üzere kurulduğuna vurgu yaptıktan sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye ne zaman bir sıkıntılı dönem yaşasa hep sol iktidarlar eliyle düzlüğe çıkarılmıştır. Demokrasi tarihimizde ilk kez bir seçim yenilenmesi olayı ile karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilen Başbakan, yapılacak seçimlerin selametini ve hakkaniyetini sağlayacak, şaibelere fırsat vermeyecek bir hükümet kurmakla sorumludur. Dolayısıyla kurulacak seçim hükümeti bu güveni pekiştirecek bir yapıda oluşturulmalıdır. Bu cümleden olarak, Demokratik Sol Parti, seçimlere yönelik hazırlıklarını, yayınlanacak seçim takvimi çerçevesinde gereken çalışmalarını yapacaktır. 1 Kasım’da yapılacak seçimde ülkemiz, içinde bulunduğu kaos ortamından mutlaka kurtulacaktır.”

Timur alınan seçim kararının vatana ve millete hayırlı olmasını dileyerek, tüm kesimlerin bir an önce aklı selime gelerek olayları ve süreci değerlendirmesini, kısır düşüncelerle ülkenin geleceğini karartmamasını, Demokratik Sol Parti olarak her zaman olduğu gibi bugün de üzerine düşen sorumluluklarını gereğini yerine getireceğini belirtti.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler