AnaSayfa > Güncel > 'KAMPÜS PROJESİNİN' YENİ POZU!..

'KAMPÜS PROJESİNİN' YENİ POZU!..

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi eski binalarının da içerisinde yer aldığı alanın Bülent Ecevit Üniversitesine tahsis edilerek, “Fakülteler Kampüsüne” dönüştürülmesi yolunda önemli adım, ilçede siyasi irade, TSO, Belediye ve kamuoyunda sağlanan birlik ve beraberlikle atıldı, yol haritası belirlendi.

25.Ağustos.2015 Salı 18:18
A A

MİLLETVEKİLİ ÇATUROĞLU : Ereğli’nin bir hayali vardı. Eski hastane yerinin üniversite kampüsü olması yönünde hayal kuruldu, biz bunu ete kemiğe büründürmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan da netice alacağız. Bu projenin önü, yolu açıktır. Kimsenin bundan endişesi olmasın.

REKTÖR ÖZER: Aslında psikolojik bir kırılma noktasıydı orası. El birliği yapıldığı zaman, birliktelik sağlandığı zaman bu birlikten nasıl bir bereketin doğduğu ortaya konulmuş oldu. Zor olan başarıldı. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Ereğli kampüsü gerçekten çok güçlü bir kampüs olacak.

BELEDİYE BAŞKANI UYSAL: Bir yerde hastane, yol, bina yapılabilir ama en değerli şey de eğitime olan yatırımdır, katma değeri en yüksek olandır. Nitelikli insanlar burada yetişir. Ülkemizin de bölgemizin de nitelikli insanlara ihtiyacı var. Konunun takipçisi olacağız, neler yapmamız gerektiğini biliyoruz bu bilinçteyiz.

TSO BAŞKANI TETİKER: 2016 yılında bunu programa aldırdığımız zaman inşallah 2017 yılının içinde bir sonuca çıkarız. Tabi kampüsle birlikte bütün hedefimiz öğrenci sayısının arttırılması. Bu konuda da bir sonuca çıktık. Öğrenci sayımız bundan sonra hayırlara vesile olsun 20 bin civarı için uğraş vermekteyiz.

 

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ Rektörü Mahmut Özer, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, TSO yöneticilerinin katılımı ile Ereğli Devlet Hastanesi eski binasının da içerisinde yer aldığı alanın tahsisinin ardından gelinen süreç masaya yatırıldı. TSO binasında yapılan bir saatlik toplantının ardından katılımcılar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Samimi ve sonuca yönelik bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker yaptığı açılış konuşmasında, söz konusu alanı gündemde tutan basın mensuplarına teşekkür etti.

MADDİ KISMINI ÜSTLENDİK

Toplantının sonuçlarına ilişkin Tetiker şu bilgileri verdi: Belediye Başkanımız birinci derecede işin projesi ile ilgilenmekte. İstanbul’da bir kurum ile çalışmaları başlattı ve oradan istenilen evrakları kendilerine gönderdi. Biz de bu projenin yapım aşamasında ne kadar maddiyatı ilgilendiren bir mesele varsa TSO olarak bu kısmı üstlendik.

2016 YILI YATIRIM PROGRAMI HEDEFİ

Projede en süratli olabilmesi için bir avan proje başlattık. Bu avam proje ile birlikte de kampüs konusunu 2016 yılının yatırım programına aldırmayı hedefledik. 2016 yılı yatırım programları biliyorsunuz bitti. Ama ilave yatırım programlarına aldırabilmek için değerli milletvekilimiz çaba gösterecek. Bizlerin ve sizlerin de desteklerinizle birlikte 2016 yılında bunu programa aldırdığımız zaman inşallah 2017 yılının içinde bir sonuca çıkarız. Tabi kampüsle birlikte bütün hedefimiz öğrenci sayısının arttırılması. Bu konuda da bir sonuca çıktık. Öğrenci sayımız bundan sonra hayırlara vesile olsun 20 bin civarı için uğraş vermekteyiz. Ki bu rakamlar sayın Milletvekilime göre az rakamlar.

ŞUAN 5 BİN 100 ÖĞRENCİ VAR

İnşallah bu kampüs bittikten sonra Sayın Rektörümüzün de destekleriyle daha yukarıda bir rakamlara ulaşırız. Ama ilk hedefimiz şuanda bu. TSO olarak biz üniversitenin yemekhane ve kantin inşaatını yapıp bitirdikten sonra istenilen öğrenci sayılarına ulaşılacağı yönünde söz verilmişti. Şuan 5 bin 100 gibi rakamlarda. Bu rakamlar tutmuş oluyor. Şimdiye kadar gelinen nokta gayet güzel bir nokta. Bu noktanın daha ilerisi bizler için önemli”

“ZOR OLAN BAŞARILDI”

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer de, hastane yerinin kazandırılmasının üniversitenin gelişmesi ve büyümesi için son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, “Aslında psikolojik bir kırılma noktasıydı orası. El birliği yapıldığı zaman, birliktelik sağlandığı zaman bu birlikten nasıl bir bereketin doğduğu ortaya konulmuş oldu. Zor olan başarıldı” dedi.

“EREĞLİ İÇİN BAŞLANGIÇ”

Süreçte yer alan başta Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, TSO Başkanı Yaşar Tetiker olmak üzere emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür eden Özer konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnşallah Ereğli’de güzel bir başlangıç olacak. Tabi üniversitenin beklentileri çok yüksek. Ereğli’nin ve Zonguldak’ın yaşamış olduğu sıkıntılar var. Biz de mümkün olduğu kadar kaliteden taviz vermeden, çünkü öğrencilerimiz ülkemizin geleceğidir, onların imkanlarını iyileştirerek kapasitemizi arttırmak için göreve geldiğimiz günden beri çaba gösteriyoruz.

“SAYIYI 3 BİN 500’LERE TAŞIDIK”

Bu çerçevede Ereğli bin 600’ler de olan öğrenci sayımızı 3 bin 500’lere taşımanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki temennimiz şu; yükseköğrenimi talep eden öğrencilerimize biz arz sunmuş oluyoruz. Yani arzla talebi birleştirmiş oluyoruz. Bu bizim için mutluk verici bir şey. Bu süreç içerisinde mevcut kapasitemizi nasıl arttırabilirizin çabası içerisindeyiz. Biz de yönetim olarak buraya nasıl ilave eğitim birimleri taşıyabiliriz, mevcut kampüs alanını da kullanacak şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Şuanda Sayın Belediye Başkanımız ve Ticaret Sanayi Odası Başkanımız bu proje sürecini takip ediyorlar. Biz de buna paralel olarak bu süreci takip edeceğiz.

“GÜÇLÜ BİR KAMPÜS OLACAK”

Nihayetlendiği zamanda Sayın Milletvekilimiz de inşallah Kalkınma Bakanlığında yatırım bütçeleri ile ilgili bize destek verecek. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Ereğli kampüsü gerçekten çok güçlü bir kampüs olacak. Bugünkü toplantımızda ev sahipliğinden dolayı da tekrar Ticaret ve Sanayi Odası yönetimimize teşekkür ediyorum”

EĞİTİMİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal da TSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilçedeki fakülteler kampüsünün ele alındığı toplantının oldukça verimli geçtiğini, üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirme çabası içerisinde olunduğunu belirtti. Ereğli halkının gündeme getirilen sürece son derece sahip çıktığını kaydeden Uysal’ın konuşması da şu şekilde: “Eğitim denilince herkes aynı masa etrafında toplandı. Ereğli halkı bu Devlet Hastanesi eski yerlerinin eğitim kampüsü olacağı söylendiği zaman bu konuya sahip çıktılar. Maddi manevi emeği geçenlere, hiçbir sivil toplum kuruluşunda olmamasına rağmen duası ile katılanlara ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bu konu hep sıcak ve gündemde kaldı.

“LAFIN SONU EĞİTİME GELİYOR”

Dikkat edilirse ne konuşursak konuşalım ne yaparsak yapalım eninde sonunda lafı eğitime getiriyoruz. Bir yerde hastane, yol, bina yapılabilir ama en değerli şey de eğitime olan yatırımdır, katma değeri en yüksek olan yatırımdır. Nitelikli insanlar burada yetişir. Ülkemizin de bölgemizin de böyle insanlara ihtiyacı var. Bizler konunun takipçisi olacağız, neler yapmamız gerektiğini biliyoruz bu bilinçteyiz. İnşallah bu süreci alınabilecek, gidilebilecek en hızlı bir şekilde yol alacağız”

BELEDİYE-TSO PROJE AŞAMASINDA

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, koordinasyon toplantısında Ereğli’nin hayalinin masaya yatırıldığını ve çözümü noktasında kararlar alındığını ifade etti. “Güzel bir birliktelik oldu. Hem fikir olduğumuz konular üzerinde görüştük” diyen Çaturoğlu şu ifadelere yer verdi: “Belediye Başkanımız, TSO Başkanımız projelerin yapılma aşamasını beraberce koordine edecekler, rektörümüz bu proje ile ilgili alt yapıyı yapıyor bizler de Kalkınma Bakanlığına bu proje bittikten sonra 2016 ek bütçesine konulması noktasında elimizden gelen ne ise onu yapacağız.

“ÜST SEVİYEYE GETİRMEK HEDEFİNDEYİZ”

Bizim hedefimiz hem Zonguldak’ın hem Ereğlimizin eğitim noktasında layık olduğu seviyeye getirebilmektir. Rektörümüzün de bir ölçüsü var nüfusun yüzde 10’u diyor, Ereğli’nin köylerle birlikte 175 bin nüfusu var bu da 17 bin 500 öğrenci seviyesine tekabül ediyor. Biz çıtayı da yükseltmiş olduk. Ereğli’nin bir hayali vardı. Eski hastane yerinin üniversite kampüsü olması yönünde hayal kuruldu, biz bunu ete kemiğe büründürmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan da netice alacağız.

“DAHA BÜYÜK HEDEFLER DEKLARE EDECEĞİZ”

İleride daha büyük hedefler için de bir takım çabalarımız gelişmelerimiz olacak. Bunları oldukça deklare edeceğiz. Bu süreçte özellikle konuyu canlı tutarak bu konuya vermiş olduğu desteklerden ötürü de basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Kimin emeği geçmişse teşekkür ediyorum. Bu projenin önü, yolu açıktır. Kimsenin bundan endişesi olmasın. Ereğilimizde Bülent Ecevit Üniversitesi’nin yerleşkesi, yapısı, mimarisiyle örnek bir eğitim kampüsü kazandırılacak. Bunu hep birlikte göreceğiz. Bunun zamanı da çok uzun olmayacak”

YERİNDE İNCELEME

Toplantıya katılanlar daha sonra Ereğli Devlet Hastanesi eski binalarının da yer aldığı alana giderek inceleme yaptı, gazeteciler ile hedeflenen projelere ilişkin fikir alışverişinde bulundu, fotoğraf çektirdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler