AnaSayfa > Güncel > 'MEDYA HERKÜL'DEN TANITIM GECESİ..

'MEDYA HERKÜL'DEN TANITIM GECESİ..

Bölge basınının en yeni yayın kuruluşlarından biri olan Medya Herkül Yayın Grubu’nun tanıtım etkinliği 21 Ağustos Cuma akşamı gerçekleştirildi.

22.Ağustos.2015 Cumartesi 15:42
A A

Karadeniz Ereğli’nin mitolojik tarihinin gelecek nesillere taşınması amacıyla adını o tarihin en önemli unsurlarından biri olan Herkül’den alan Medya Herkül Yayın grubunun etkinliği de adına yakışan bir mekan olan ve Herkül’ün evi olarak bilinen Cehennemağzı Mağaraları’nda düzenlendi. Kentin tarihi değere sahip yerinde yakın bir süre önce hizmete açılan Acheron Kafeterya’da gerçekleştirilen etkinliğe Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nun yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Karadeniz Ereğli’nin 1994-2008 ve 2009-2014 dönemleri Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık, Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Necati Günay, Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Milliyetçi Hareket Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Büyük Birlik Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Turabi Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bazı Belediye Meclis Üyeleri ile eşleri, bazı siyasi partilerin ilçe örgüt ve teşkilatlarının yöneticileri ile eşleri, bazı meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile eşleri, bazı muhtarlar ve işadamları ile çok sayıda gazeteci katıldı.

“KAPILARIMIZ HERKESE AÇIKTIR; AMA…”

Törenin açılış konuşmasını yapan Medya Herkül Yayın Grubu Yazı İşleri Sorumlusu Gazeteci-Yazar Altan Akçakese etkinliğe katılan tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek başladığı sözlerinde Medya Herkül’ün kuruluşunu ve hedeflerini anlattı. Birkaç gündür Medya Herkül’ün nasıl oluştuğunun ve bu ekibin nasıl bir araya geldiğinin ilçe kamuoyunda tartışıldığını kaydeden Altan Akçakese, Medya Herkül’ün asla siyasi bir ideolojiye sahip olmayacağını ve her siyasi düşünceye saygılı bir yayın anlayışı ile çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Akçakese konuşmasında ayrıca; “İnsanlar basın kuruluşlarını bir siyasi ideolojinin ürünü olarak görüyorlar. Biz Medya Herkül’ü bir siyasi ideoloji ürünü yapmamaya azmettik. Temel hedefimiz vatandaşın sesi olmaktır. Medya Herkül’ün kapıları herkese açık olacaktır ama belli bir kesime asla bu kapıları açmayacağız. Birincisi Allah’tan korkmayan insanlara, ikincisi de Allah’ın peygamberine, onun yüce kitabına hakaret edenlere… Ayrıca Medya Herkül Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden asla taviz vermeyecek ve O’nun ilke ve inkılâplarından bir zerre dahi geri adım atmayacaktır…”, ifadelerini kullandı. Akçakese Medya Herkül’ün tüm çalışanlarının kalemlerini satmayacaklarına yemin ettiklerini de kaydetti.

“EREĞLİ’YE OLAN BORCUMU ÖDEYECEĞİM”

Altan Akçakese’den sonra da sözü Medya Herkül Yayın Grubu İmtiyaz Sahibi İnşaat Yüksek Mühendisi Mustafa Özkan aldı. Özkan da konuşmasında konuklara önce kendini tanıtarak yayın grubunun ilkelerinden ve hedeflerinden söz etti. 1975’te Ereğli’ye geldiklerini kaydeden ve bu kentin hem eğitim hem de iş hayatında kendisi üzerinde önemli payı olduğunu belirten Özkan, bu payın karşılığını siyasi yaşamda verme şansını elde edemediğini ancak basın sektöründe iyi çalışmalar yaparak ve özellikle de Karadeniz Ereğli’nin sorunlarının çözümünde rol alarak ödemeye gayret edeceğini söyledi. Özkan sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“MAZLUMLARIN SÖZCÜSÜ, YANLIŞ YAPANLARIN KABUSU OLACAĞIZ”

“Ereğli’deki bu olumsuz sürecin atlatılmasında en ufak bir katkımız olsa dahi biz bundan mutlu olacağız. Sesimizi gür ve objektif olarak çıkartabileceğimiz bir yayın grubu olacağız. Sessizlerin sesi olacak, mazlumların hakkını arayacak ve onların sözcüsü olacak, vatandaşa karşı yanlış yapanlara dik duracak bir anlayışla yayınlarımızı sürdüreceğiz. Amacımız asla kişisel menfaatlerimiz değildir. Bunu da zamanla göreceksiniz. Bizim tek amacımız, bize bunca imkanı tanımış Ereğli’ye hizmet etmektir. İleride bizden sonra kalacak olan tek şey iyiliklerimiz ya da kötülüklerimizdir. Ben ileride hep iyiliklerimle anılmak istiyorum. Haksızlıkları ve çarpıklıkları ortadan kaldırmak için çırpınan biri olarak anılmak istiyorum. Biz ekip olarak bu anlayışla yola çıktık. Mazlumların sözcüsü, yanlış yapanların da kabusu olacağız. Bizim hiçbir zaman kişilerle ve kurumlarla sorunumuz olmaz. Bizim, yanlış yapanlara karşı bir dik duruşumuz olacak. Biz bugüne kadar kimsenin hakkını yemedik. Kimseye de hakkımızı yedirmeyiz. Bizim bir çizgimiz var: Kimseye bilerek bir yanlış yapmadık, yapmayacağız. Dolayısıyla da hiçbir zaman yanlışlara boyun eğmeyeceğiz.“

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ SESSİZLİK”

Konuşmasında Ereğli’nin en büyük sıkıntısının sessizlik olduğunu kaydeden Medya Herkül İmtiyaz Sahibi Mustafa Özkan, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine de eleştirilerde bulundu. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak ilçede yaşanan sorunları dile getiren Ereğli Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan’ın TSO tarafından susturulmak istenmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Özkan sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“Ereğli’deki insanların çoğunun sesi çıkmadığı gibi sesi çıkanlara karşı da çok hoş olmayan bir basın açıklaması yayınlanıyor. Bırakın da ortadaki iddialara muhatapları cevap versin. Yanlış gördüğümüz hususlardan biri de konuşanların susturulmak istenmesidir. Belediye’nin yaptığı uygulamalardaki yanlışları da habere döküyoruz. Ancak onların da bir açıklaması söz konusu olduğu zaman harfi harfine onu da yayınlıyoruz. Temiz toplum istiyorsak herkes kendisiyle ilgili iddiaları yanıtlamak ve kamuoyunu aydınlatmak zorunda. Herkes üzerine düşeni layıkıyla yapmalı. Sizlerden Medya Herkül’ü bizim değil sizin bir yayın organınız olarak görmenizi istiyoruz.”

“ARAMIZA HOŞ GELDİN HERKÜL”

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma da Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Necati Günay’dan geldi. Konuşmasına Ereğli’deki basın kuruluşlarının sayısının fazlalığına işaret eden Günay, bu kadar çok basın kuruluşunun olduğu kentte Medya Herkül’ün çok uzun zaman yayınlarını sürdüreceğine ve halkın gözü-kulağı olacağına inandığını belirterek özetle şu görüşleri sundu:

“Gazetecilik yapmak meşakkat gerektirir. Türkiye’deki tüm illerden bile fazla gazetemiz var. Bizim gazeteciler doğum kontrol hapı (!) kullanmazlar. Altı ayda bir gazete çıkar Ereğli’de. Ama bu gazeteler iyi bir anne-babanın elindeyse yoluna devam eder. Bugün ise aramıza, Ereğli’nin simgesi olan Hekül’ün ismini yaşattıkları için Mustafa Özkan ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Aramıza hoş geldin Herkül. Medya Herkül patronuyla, ekibiyle yaşayacaktır…”

“MEDYA HERKÜL’ÜN BAŞARIYA ULAŞACAĞINA EMİNİM”

Medya Herkül’ün tanıtım etkinliğinin önemli konuklarından biri olan Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Medya Herkül’e bundan sonraki yayın hayatında başarılar dileyen Çaturoğlu, halkın haber alma ve özgür basın noktasında iddialı gördüğü Medya Herkül ekibinin başarıya ulaşacağına inandığını söyledi. Çaturoğlu; “Basın siyasilerin en önemli partneridir. Basın eğrileri ve doğruları yazınca siyasiler de kendilerine düşen ne varsa yerine getirmeye gayret gösteriyor. Medya Herkül’e de bu yolda başarılar diliyorum. Medya Herkül hayırlı ve uğurlu olsun.”, dedi.

“MEDYA HERKÜL İDDİALI BİR YAYIN GRUBU OLACAK”

Medya Herkül’ün tanıtım etkinliğinin onur konuklarından biri olan Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da yaptığı konuşmada şu görüşleri sundu:

“Sayın Mustafa Özkan’ın konuşmasından çıkardığımız anlam şudur ki Medya Herkül gerçekten de iddialı bir yayın grubu olacak. Hem içeriğiyle hem anlatımıyla hem dizanıyla ve hem de tarafsızlığıyla Ereğli’mizde medya hayatına güç ve can katacak. Bırakın böyle bir yayın organını, en küçük bir broşürü bile hazırlayıp ilgililere sunmak kolay bir iş değildir. Ama Mustafa Bey ve ekibi bu zoru başararak iddialı bir yayın organını ilçemize kazandırdılar. Ben ilk sayıyı inceledim. Gerçekten dolu bir dergi. Bu tür yayın organlarının başarılı olabilmesi her şeyden önce güçlü bir yazar kadrosuna ve o metinleri yazan kişilerin yetişkinliği ve deneyimine bağlıdır…”

MADENOĞLU’NDAN MEDYA HERKÜL’E ÖNEMLİ GÖREV

“…Ben inanıyorum ki bu dergide yazıları kaleme alan arkadaşlarımız bu alanda kendilerini ispatlamış arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımızın ana amaçları topluma bilgi vermek, yol göstermek, yanlışlıkları kimseyi incitmeden ama takdir toplayarak ortaya koymaktır. Bunu yaptıkları zaman sempati toplayacaklardır. Derginin ileriki sayılarını sabırsızlıkla bekleyen insanlar çoğalacaktır. Ben inanıyorum ki Medya Herkül sadece sivil hayatın değil kamu hayatının da yanlış taraflarını ele alarak ve kimseye cevap hakkı yaratmadan o yanlışların üzerine gidecektir. Ben kendilerinden bunu bekliyorum. Ben bu ekibe canı gönülden teşekkür ve tebriklerimi iletiyorum. Medya Herkül’ün hem bu güzel ilçemizin toplum hayatı ve basın hayatına hem de bölgenin ve ülkemizin basın hayatına hayırlar getirmesini diliyorum.”

“M. ÖZKAN GİBİ İNSANLARA İHTİYAÇ VARDI”

Etkinlikte son konuşmayı da Karadeniz Ereğli’nin efsane olarak anılan Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptı. “Değerli meslektaşım Mustafa Özkan ve yine bir zamanlar benim yanımda çalışan Altan kardeşim ve onun oğlu ile birlikte çok güzel bir çalışmayı ortaya koydular…”, diyen Posbıyık şu görüşleri sundu:

“Mustafa Özkan çok doğru bir insandır. Doğru bildiğinden de asla şaşmaz. Yanlışa da hayır demesini bilen bir arkadaşımızdır. Bu sebeple de Sayın Özkan’ın basın hayatında çok yararlı işler yapacağına yürekten inanıyorum. Kendisi gibi insanlara ihtiyaç vardı. Ben bütün yüreğimle hayırlı olsun, diyorum. Medya Herkül’ün ekibini tamamen tanıyorum. Başarılı olacaklarına da inanıyorum. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.”

Yapılan bu konuşmaların ardından da etkinliğin sunum bölümüne geçildi. Yaklaşık iki saat süren etkinlikte davete katılanlarla bir aile ortamı oluşturuldu. Kahkahanın, güzel sohbetlerin ve hoş diyalogların eksik olmadığı gecede hatıra fotoğrafları çektirildi.

 

MUSTAFA ÖZKAN'DAN, SİTEM DOLU AÇIKLAMA..

Medya Herkül Yayın Grubu İmtiyaz Sahibi İnşaat Yüksek Mühendisi Mustafa Özkan, tanıtım gecesinin ardından sitem dolu bir açıklama yayınladı.

Daha önce kaleme aldığı birçok yazıda ve yayınladığı haberlerde Medya Herkül’ün yayın hayatına giriş amacını anlatarak kuruluşun çizgisini kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatan Mustafa Özkan; “Bu amacımızı da tanıtım etkinliğinde konuklarımızla bir kere daha paylaşma fırsatı bulduk. Anlaşılan bazı kişilere ve kuruluşları temsil eden bazı yöneticilere amacımızı anlatamamışız ki yayın organımızı kendilerine karşı taraf görerek kurumlarına yakışmayacak tavır sergilemişlerdir. Buradan bir kere daha açıklıkla ifade etmek istiyoruz. Yayın organımızın hiçbir siyasi parti, kişi, kurum ya da kuruluşun yanında olmayacağı gibi karşısında da olma gibi bir amacı yoktur. Kuruluşumuzun tek bir amacı vardır: mağdurun, mazlumunun, haklının, sessizin sesi olmak; yanlış yapanların yanlışlarını ortaya koyup çözüm üretmelerine katkı sağlayabilmektir…”, dedi.

Kurum ve kuruluşların adını yüceltenin de o kurum ve kuruluşlara zarar verenlerin de yöneticiler olduğuna vurgu yapan Medya Herkül İmtiyaz Sahibi Mustafa Özkan, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Bu anlamda üstüne basarak belirtmek isteriz ki hiçbir kurum yada kuruluşu karalama gibi bir gayretimiz yoktur. Fakat o kurum ya da kuruluşu temsil etmek üzere seçilmiş, atanmış yetkililerin yanlışlarına sözümüz ve tepkimiz tabii ki olacaktır. Bu açıklamamın amacı da budur. Bu kuruluş ve kurumların yöneticilerinin, temsil ettikleri kurum veya kuruluşun adına yakışmayacak tavır ve tutum sergilemelerinin keyfiyeti ve özgürlüğü olmadığı gibi kendilerinin bu amaçla yetkilendirilmediklerini de düşünmekteyiz.

Buna bir örnek vermek istiyorum. Yayın grubumuz Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Sayın Faruk Çaturoğlu’nun bir paylaşımı konusunda eleştirisel bir haber yapmış, bu eleştiri üzerine de Sayın Çaturoğlu konuya açıklık getirmiş, yanlış algılandığını ifade etmiş ve uyarımızdan ötürü bizlere teşekkür etmiştir. Sayın Milletvekili ayrıca hiç zaman kaybetmeden de yaptığı bu hatayı düzeltmiştir. Tanıtım etkinliği davetimize de bu kadar yoğun temposu olmasına rağmen iştirak etmiş, bizlere gönül koymamıştır. İşte yöneticilik, temsil etme meziyeti budur. Çünkü Sayın Çaturoğlu milletin vekilidir, milletin sözcüsüdür. Onu seçenleri en iyi şekilde temsil etmesi gerektiği bilinciyle hareket etmektedir. Bu hassas yaklaşımından ötürü de kendilerine ayrıca teşekkür ederim. Medya Herkül olarak amacımız ilçe, bölge ve ülkemizin kazanımlarını korumaktır. Sayın Çaturoğlu’nun başarılı olması bizlerin kazanımı olacağı için başarılı olmasını istememizden doğal bir şey olamaz. Oysa aynı şeyleri Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, AKP’nin iki meclis üyesi dışındaki tüm belediye meclis üyeleri, ERDEMİR’i temsil etmekle yükümlü kişilerden ve Türk Metal Sendikası yöneticilerinden de beklerdik. Bu yöneticiler hepsi birbirinden değerli, saygın kuruluşları temsil etmektedirler. Dolayısı ile bilemediğimiz ya da ihtimal vermek istemediğimiz sebeplerden ötürü kişisel düşüncelerini o değerli kurum ve kuruluşlara yansıtmamaları gerekirdi. Bu kurum ve kuruluşların yetkilileri davetimize müspet ya da menfi cevap verme nezaketini bile göstermemişlerdir. Hatta bu kurum ve kuruluşlarda çalışan diğer davetlilerimizin hiçbirinin etkinliğimize katılmayışı bizleri; ‘Acaba Medya Herkül’ün etkinliğine katılmamaları için kendilerine psikolojik bir baskı mı uygulandı?’, gibi vahim bir düşünceye sevk etmektedir…”

Medya Herkül olarak vatandaşa hizmet etmekle görevli Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin, ilçemiz ile özdeşleşmiş, binlerce işçiye istihdam yaratan dünya çapındaki bir kuruluş olan Erdemir’in ve Erdemir’de çalışan işçilerin hak ve menfaatlerini koruyan Türk Metal Sendikası’nın kurumsal kimliğine yönelik bir tavırlarının asla olamayacağına dikkat çeken Mustafa Özkan, Medya Herkül Yayın Grubu’nun tek isteğinin kurumsal başarılarından gurur duydukları bu güzide kuruluşların yöneticilerinin kurumsal kimliklerine yakışır şekilde davranmaları olduğunun altını çizdi.

 

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler