AnaSayfa > Güncel > NİYAZİ ÖZCAN, KONUŞMAYA BAŞLADI!..

NİYAZİ ÖZCAN, KONUŞMAYA BAŞLADI!..

'Ereğli'de herkes susuyor' diyerek tekrar konuşmaya başlayan 'Mücadele Platformu Sözcüsü' Niyazi Özcan, Erdemir Yönetimi, TSO Yönetimi, Belediye Yönetimi ve siyasilere ağır eleştirilerde bulundu. 'Kimse kusura bakmasın' açıklaması yapan Özcan, bakın kimlere ne dedi?!..

18.Ağustos.2015 Salı 11:39
A A

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan ve geçtiğimiz yıl, özellikle sac tüccarı, nakliyeci ve bazı esnafların içinde yer aldığı 'Ereğli Mücadele Platformunu' kuran Niyazi Özcan, basın toplantısı düzenleyerek, Erdemir yönetimi başta olmak üzere, TSO ve diğer bazı pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Özcan'ın basın toplantısının satır başları.

* Erdemir Yönetimi, Ereğli dışındakilere ayrıcalık yapıyor, Ereğli'deki 100 kişinin hakkını bir firmaya veriyor.

* Erdemir Satış Müdürü Başak Tav'ın Konya'lı Bayık firması ile ne gibi özel bir ilişkisi var merak ediyoruz.

* Sayın Pandır, Singapur'a açtığı temsilcilik üzerinden Erdemir'e ne kazandırıyor, bunu sorguluyoruz.

* Ereğli'de, esnaf, tüccar bitti. 1 yıl önce biz eylem yaparken bize 'Sus' diyenler, artık kusura bakmayın. 1 yılda ne değişti de bizim haberimiz yok, herkes susuyor.

* Ereğli Belediye Başkanı, senin belediye başkanı olduğun kentte 18-20 yaşındaki çocuklar tel örgülerini atlayarak-keserek Erdemir plajına giriyorlar. Denizini bile Ereğli'den kıskanan bir Erdemir yönetimi varken, niye susuyorsun.

* Hani altın hisse vardı. Vali, Kaymakam, Milletvekili kendi çocuklarını Erdemir'e işe sokarsa garip guraba ne yapacak.

* TSO Başkanı, artık bırakması lazım. Gençlerin önünü açmalı.

* TOBB'dan gelen 250 milyarlık hibe paraya karşı değiliz, 5 yıl TOBB'dan bişey istemeyeceksiniz şartına karşıyız.

* TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, Erdemirr'in açık saha Müdürü gibi..

* TSO'nun üye sayısı 4 binden bin 200'e düştü, icradaki dosya sayısı 40 bini aştı, vergi dairesinin tahsilatları yüzde 65 azaldı, 2008 yılında Zonguldak'ta 120 kişi vergi rekortmeni listesine girerken bu sayı bugün 5'e düştü. Şimdi kimse bize sus diyemez. Kusura bakmayın.

İŞTE DETAYLAR:

Mücadele Platformunun mücadeleye başlamasının üzerinden 1 yıl geçtiğini belirterek sözlerine başlayan Platform Sözcüsü Niyazi Özcan, “7 aydır kimse bir şey konuşmuyor, susuyor. Biz de 7 aylık bilgileri topladık. Bu toplantının adına da, ‘hiç kimse kusura bakmasın’ diyorum” dedi. Erdemir, TSO, Ereğli Belediyesi’ne eleştiriler getiren Özcan, düzenlediği basın toplantısında özetle şu ifadelere yer verdi: 

 1 YIL GEÇTİ

 Biz ilk geldiğimizde Erdemir ruhunu seni arıyoruz. İstanbul’a gittik, eylem yaptık, bunun üzerinden 1 yıl geçti. Bizim önümüzü kesmek için çaba gösterenler Ereğli’ye bir şeyler yapıldı da, katma değer sağladı da biz mi bilmiyoruz?  

“ADALETSİZLİKLERİ DİLE GETİRİYORUZ”

Erdemir, Ereğli’nin olmaz ise olmazıdır. Kimse zannetmesin ki biz Erdemir’e bir kavga içerisinde, onları üzecek bir şey söylemek istemiyoruz. Bizim söylemek istediğimiz Erdemir OYAK Vakfı Türkiye’nindir, Ereğli’nin kalbidir. Bunun içerisindeki Erdemir’i yönetim kısmındaki insanların bazı kişileri özel ilgi göstermesi, içerisinde yaptıkları adaletsizlikleri önlemek adına söylüyoruz. Kimse bedava sac, nakliye istemedi. Adapazarı, Düzce, Bolu, Bartın, Devrekli gelen herkes yükünü istediği şekilde çekti de bizim aynı şekilde çekmemizde ne mahsuru olabilir? Biz ne istemişiz, hiçbirşey istediğimiz yok, biz bunları defalarca söylesek dahi kabul edilmedi, görülmedi. Bir Konya, Kayseri, İzmirli’ye yapılan Ereğli esnaf ve tüccarımıza yapılmıyor.

“SİNGAPUR’DA SAC SATABİLİR Mİ?”

OYAK''ın başına Yeni gelen paşamız var, Ömer Necati Özbahadır. Özellikle sesleniyoruz kendisine, tamamen alt kademesindeki Coşkun Ulusoy, Ali Pandır, Başak Hanım da dahil hepsini sorgulaması, denetlemesi lazım. Yapılan ne kadar adaletsiz, haksız olaylar var ise hepsini ortaya çıkarması lazım. OYAK yeniden Ereğli ile birleşecek noktaya gelmesi lazım. Singapur’a Ali Pandır, OYAK adına bir temsilcilik açtı. Bu temsilcilikte hiç sac satılamayacağını bilmiyor mu?

Erdemir Satış Müdürü Başak Tav’ın, Konya’lı Bayık firması ile ne gibi özel bir ilişkisi var merak ediyoruz.

“EREĞLİ’DEKİ ESNAFIN SUÇU NE?”

Erdemir bu ülkenin malıdır, yeniden satış politikasını hızlandırıp rekabet gücünü en iyi yerde tutup ayakta durması gerekiyor. Her ne kadar 300 milyon dolar kar yapıyorum dese bile gelinen noktalarda faizden, paradan bunu yapabilir. Erdemir diyor ki ben faizcilik yapmıyorum, senden 3 trilyonluk alışveriş yapan insanlar var bu insanlara, ‘uygulanacak faiz oranı yüzde 4 diyorsun’ Ereğli’deki esnafın suçu ne, 40 yıl sana hizmet etmek senin malını tanıtmak mıydı? Bunu yapanlar Erdemir’in satıştaki yöneticileridir.

ERDEMİR’E İŞE KOYDULAR İDDİASI

Bu kadar Ereğli’ye acı çektiren Erdemir, 15-16 yaşındaki genç çocuklarımız, gençlerimiz Erdemir plajına girmek için tel örgütleri patlatıp orada denize girmeye çalışıyorlar. Allah’ın denizini bile çok gören Erdemir, ilçedeki mülki amirlere sesleniyorum bu mu Ereğli’deki yönetim sistemi ama yapamazsınız, oğlunuzu, ablanızın çocuğunu, kardeşinizin çocuğunuzu Erdemir’e işe koyarsanız, mağdurun, mazlumun işini göremezsiniz.  

34 BİN İCRA VAR

 11 Bin işçi çalışıyordu şimdi 4 bin 700’e düştü. İcralar ile alakalı ise daha önce 50 bin söylemiştik, bir sivil toplum örgütü başkanı bir toplantıda çıkıp diyor ki burada 3 bin icralık var diyor, neden bunu bu kadar abartıyorlar diyor. Resmi kayıtlar ortada, şuan itibari ile 34 bin resmi kayıtlı icrası var. Yüzde 68’e gelmiş tapu dairesindeki bankalar ipotek altına almış Ereğli’yi. Konuşmayıp da ne yapacaksın. Bu mücadeleye set atanlara taş koyanlara sesleniyorum, Allah karşısında nasıl hesap vereceksiniz.  

“EREĞLİ’YE BİRŞEY YAPILDI MI?”

Rıfat Hisarcıklıoğlu buraya geldi. Ben Ramazan iftarlarına katılmıyorum, daha değişik yerlere kullanalım diye. Orada kendisi bir şey beyan etmiş, “Yaşar Bey Ankara’ya geliyor beni hiç rahat bırakmıyor’ diye. Merak ettim Ankara’ya gidip onu rahat bırakmıyorsa Ereğli’de bir şey mi yapıldı, katma değer mi sağlandı? Ya da kimler için gidildi, kimlerin işi görüldü? Birilerine mi çalışıyor Ereğli. Ereğli’nin en büyük mülki amiri belediye başkanımız, halk tel örgülerinin altından zorla giriyor 1.5 aydır ses yok. Sesin çıkmaz, akrabalarını Erdemir’e koyarsan sesin çıkmaz, yürekli, cesaretli olamazsın.  

“FARUK YAZICI, ERDEMİRİN AÇIK SAHA MÜDÜRÜ GİBİ..”

TSO’nun meclis başkanı sanki Erdemir’in açık saha müdürü gibi. Erdemir içinde yetkisi yok, dışarda müdürü gibi. Geçen bir masa sandalye yeri düzenlemesi için dahi Erdemir’den mimar çağırtıp, TSO’daki Erdemir temsilcisine teşekkür ediyor.  Ya insan biraz düşünür, Ereğli’de o kadar mimar var. Bir teşekkür etmek için sen kendi şehrinin mimarlarını niye görmezden geliyorsun. Dert belli, koltuk kapmak.

“BÖBÜRLENE BÖBÜRLENE ANLATILIYOR”

Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgi verelim. Bu taktirdir, bizi farklı yere baktırıp merkezdeki işleri kaçırmaktır. OSB’nin başlayalı 25 yıl oldu gelinen noktada 24 çalışan fabrikamız var, toplam 56 fabrika olması gerekiyor yani yüzde 40’dayız. Her yerde böbürlene böbürlene anlatıyoruz. Çalışan sayımız bin 151. İzmit’te bir firma bugün bin kişi çalıştırıyor. 25 Yılda böbürlendiğimiz yine de Allah razı olsun. Erdemir’de 10 OSB kapatılmış, 10 bin 850’den 4 bin 700’e gelmiş işçi sayısı bunlara müdahale edilmiyor.

 “1 SANDAL BİLE YAPILMADI”

Tersaneler konusunda bizi 5 yıl uyutulup, tersaneleri bugün açıyorum, Afrika’ya şunu yaptırdım, siparişlerimiz geliyor, Gambiya’ya şu gidiyor, anlatıldı, 5 yılda 1 adam alınmadı, bırak gemiyi bir sandal bile yapılmadı. Şimdi bugünün şartlarında insanlar çıkıp, mücadeleciyim, ben mücadeleme devam edeceğim deniliyor biz bu kadar mı uyuyan insanız? Sorgulamamız gerekiyor her ne olursa olsun.  

“KATMA DEĞER SAĞLANSIN, ELLERİNİ ÖPERİM”

2008 yılında Ereğli’de vergi sıralamasına 137 kişi girdi bugün ise 5 kişi. Ereğli’nin nereye geldiğini daha nasıl anlatayım? Ya da çıksınlar anlatsınlar bu kadar mı sessiz, suskun olunur? Vergi tahsilat durumu şuanda eskiye nazaran yüzde 65 düşmüş. Ereğli’yi büyütmemiz lazım, 300-400 bin nüfuslara gelmesi, yeni projeler yapılması gerekir. Mücadelenin sonunda kazanan taraf biz olacağız ama beni bir yanıltsınlar, sivil toplum örgütleri, belediye başkanlarımız hepsi bir arabaya binsinler, başkasının çektiği yükü Ereğli’ye kazandırsınlar. 10 Tanesi gitsin 1 tane Ereğli’ye nakliye işi için esnaf ve tüccar, bin kişilik esnaf 400 kişilik nakliye işini halletsinler, yapsınlar, ellerinden öpelim. Yeter ki onlar yapsın, Ereğli’ye katma değer sağlansın biz de onların elini öpelim, asla da gocunmam.

  “BELEDİYE OTOPARKINDA BİN ARAÇ BAĞLI”

Ereğli’nin ekonomik durumundan dolayı geçmişte hızla araç alımları olmuştur. Bu araçlar zamanla insanlar borçlarını ödeyememe durumuna girmiştir, bankada araçları bağlamıştır. Sonra paralar ödenmiştir, bu araçlar da belediye parkına çekilmiştir. Bin araca yakındır, sadece park paraları 1 aracın 1.5-2 bin lira. Bu milli servetler burada çürüyor. Encümende alınacak kararla beraber bu arabaları tekrar ekonomiye kazandırsak, daha iyi değil mi? Belediyenin oradaki park paralarına çok mu ihtiyacı var. İnsanlar arabalarını alsınlar binsinler.  

TOBB’UN 250 BİN TL HİBE KARARI

 TOBB Birliği 250 bin hibe dedi Ereğli için. Buraya TOBB gönderirken meclis kararı almanız gerekiyor bu para için. Aynı zamanda 5 yıl benden de bir şey istemeyeceksiniz. Bu kadar acı çekerken, üniversite de yeni öğrenci verecek, az bir ay dur, meclisi toplayıp durup değerlendirmesi yapalım. Bu başkana diyelim mi hayır bize 250 değil 500 ver, biz oda da eski malzemelerle idare ederiz, hastane yerine yapalım, yurt yapılacaksa bunlara destek verelim, Ereğli’nin katma değerine katkı sağlayalım. Ne yapacağız biz 1.5 sene sonra seçim var odanın şeklini boyayalım, altını yapalım, park yapalım, makam aracını yapalım şoför koyalım. Biz TOBB’dan gelecek hibe paraya karşı değiliz, 5 yıl TOBB’dan bir şey istemeyeceksiniz şartına karşıyız.  Erdemir, belediye, Ticaret Odası doğruyor, milletin vah haline, hiç doğramayan yok. Ereğli TSO’nun 4 bin olan üye sayısı aktif olarak bin 200’lere düşmüştür, daha ne söylensin.  icradaki dosya sayısı 40 bini aştı, vergi dairesinin tahsilatları yüzde 65 azaldı, 2008 yılında Zonguldak'ta 120 kişi vergi rekortmeni listesine girerken bu sayı bugün 5'e düştü. Şimdi kimse bize sus diyemez. Kusura bakmayın.”

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler