AnaSayfa > Güncel > UYSAL'DAN, NALAN KÖSEOĞLU SELVİ'YE AĞIR ELEŞTİRİ..

UYSAL'DAN, NALAN KÖSEOĞLU SELVİ'YE AĞIR ELEŞTİRİ..

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kent Konseyi Genel Kurulunda, Nalan Köseoğlu Selvi’nin başkanlığını yaptığı geçtiğimiz dönemki Kent Konseyi icraatlarına ağır eleştirilerde bulundu.. Nalan Köseoğlu Selvi’den ise çıt ses yok..

28.Haziran.2014 Cumartesi 16:53
A A

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Nalan Köseoğlu Selvi’nin başkanlığını yaptığı geçtiğimiz dönemki Kent Konseyini, Ereğli’den hayatında hiç şehir dışına çıkmamış insanları Burgaz adasına götürerek psikolojik travma yaşatmakla suçladı.

Ören, Kıyıcak ve Göktepe mahallesinde yaşayan insanları da örnek olarak verip, kendi eğitim seviyelerine uygun yerlere getirilmesi gerektiğini savunan Uysal,  şunları söyledi; “Bizler Kent Konseyinin her zaman takipçisi olacağız. Yalnız şu var, benim bunu anlatmam lazım. Kent konseyi sürekli projeler üretir, geçen dönem üretilen bir projeye baktım. Hiçbir zaman hayatında şehir dışına çıkmamış arkadaşlarımız Burgaz adasına götürülmüş, çocukları ve aileleriyle birlikte. Burgaz adası başka bir yerde olabilir, onu gördüm daha okumaya devam etmedim. Bunu 3 ay önce öğrendim. Yanıma gelen misafirlerlede paylaştım. Ben doktorum, bakın bir insan hayatında hiç şehir dışına çıkmamış, Örnek Ören, Kıyıcak, Göktepe’de. Bir eğitim olarak, ekonomik olarak düşünülebilir. Siz bir insanı kent konseyi insanı olarak bu insanı direkt Burgaz adasına götürüyorsun. Burgaz adasını bütün insanların gördüğünü, görmeyeninde duyduğunu, duymasa bile oradaki kültürün ve yaşamın nasıl olduğunu bilir. Bu psikolojik travmadır. Söz veriyorum Ereğli halkı psikolojik bir travmaya girmeyecek, eğer gidilecekse Çanakkale şehitliğine, Ürgüp’e gidilir. Bizim ananelerimizi, eğitim seviyelerimize yakın şehirler olur o insanları bozmayacak, psikolojilerini etkilemeyecek. Bir insan bir yere gittiğinde, buradaki benim şehrimde neden yok, nasıl yapılabilir, bunu soracak”

Uysal’ın bu açıklamasının üzerinden 2 gün geçmesine rağmen Nalan Köseoğlu Selvi’den çıt ses yok.

Kamuoyu merak ediyor?

Nalan Köseoğlu Selvi, Kent Konseyinde bu projeyi yapmakla gerçekten Ereğli insanına psikolojik travmamı yaşattı..

Burgaz Adasının Başkan Uysal’ın dediği gibi Ürgüp’ten ne farkı var?

Ören, Kıyıcak ve Göktepe’de yaşayıp şehir dışına hiç çıkmayanlar, Burgaz Adasına gitmeyi haketmiyorlar mı?

Burgaz Adası, Ören, Kıyıcak ve Göktepe’de yaşayanların eğitim seviyiseni göre bir yer değil mi?

Ereğli Kamuoyu, Nalan Köseoğlu Selvi’den Kent Konseyi Başkanıyken Ereğli’den insanları Burgaz adasına neden götürdüğünün gerekçelerini ve Hüseyin Uysal’ın eleştirdiği gibi gerçekten de psikolojik bir travma söz konusu mu?

Bunların cevaplarını bekliyor..

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler